Wednesday, 23 January 2013

SOALAN LAZIM DARI PELANGGAN KEPADA NAJEEHA BEAUTY SIMPLY SLIM



S1 : Apakah kandungan pada losyen ini?
J1 : Kandungan nya ialah Aloe Vera Extract, Sodium Edta, Acrylate, Iris Florientina Extract, Collagen, Glycerine, Capsaicin, Fragrance , Triethanolamine, Methylparaben, Ethlyparaben, Extra Collagen, Isobutlyparaben, RO Water, Campurah buah-buahan Peach dan Lemon.

S2 : Adakah kandungan ini merbahaya pada kulit ?
J2 : Jangan bimbang.Kandungan ini selamat dan sangat bagus untuk kulit wajah dan badan kerana kandungan buah peach yang segar mampu melembutkan kulit orang-orang Asia.

S3 : Adakah losyen ini sah KKM dan Halal?

J3 : Ye.Semua kandungan losyen ini halal dan dikilangkan oleh kilang yang terdiri daripada orang-orang Islam dan kami amat menitikberatkan kandungan supaya sah untuk dibawa solat.Kilang ini juga bertaraf GMP dan Sah Kementerian Kesihatan Malaysia. Jujur diingatkan untuk permulaan kami disyorkan menggunakan KKM kilang dahulu bagi melancarkan proses.. Seterusnya kami akan menggunakan KKM sendiri atas nama syarikat kami sendiri kerana KKm utk Najeeha Beauty masih dlm proses. Untuk mengelakkan menjadi isu, kami tidak meletakkan sebarang no KKM pd stiker kerana pelanggan akan memperkatakan kenapa no KKM lama dan akan datang ini berlainan NOT. Hanya bila sah mendapat KKM syarikat sendiri, kami akan printkan pd stiker.Jadi ianya bukan isu kerana kami mendapat kelulusan KKM atas kandungan yang kilang kami sediakan ;)

S4 :Apa kelebihan SimplySlim ini ?

J4 : SimplySlim ini mempunyai Extra Collagen serta gabungan buah-buahan lemon dan peach yang membuatkan ramai pelanggan suka kan baunya yang segar dan wangi.. dan yang paling penting collagen ini sangat membantu melembut dan menggebukan kulit . Extra collagen ini diminta sendiri oleh pengasas kerana kulitnya sensitive terhadap satu-satu product. Alhamdulillah collagen ini sangat membantu. Kanak-kanak juga boleh amalkan simplyslim untuk tujuan kembung perut , lenguh-;enguh dan sebagainya

S5 : Berapa lama akan Nampak kesan?
J5 : Bergantung kepada tahap kandungan lemak seseorang. Purata nya dalam masa 2-3hari sudah rasa kesan sudah efektif pada tubuh badan seperti seluar yang ketat sudah ada rasa longgar-longgar, dan sebagainya.

S6 : Ada kesan gemuk balik ke tidak jika berhenti sapu SimplySlim ini?

J6 : Tiada kesan gemuk balik atau bentuk badan kembali kepada asal kerana SS ini adalah losyen untuk mendapatkan kembali bentuk badan yang cantik, menarik sekaligus memecahkan lemak-lemak degil terkumpul.Jika disapu itu adalah satu bonus pada diri sendiri untuk kembali langsing dan sekaligus boleh mendapatkan kulit lembut, gebu dan halus.

S7 : Perlu diet ke tidak kalau sapu SimplySlim ni ?
J7 : Tidak perlu berlapar dan menyeksakan diri . Selepas makan anda boleh sapu SS bagi mengawal bentuk badan dan cepat-cepat hapuskan lemak yang baru nak bertamu itu.hehe

S8 : Golongan mana yang boleh sapu SimplySlim ni ?

J8 : Lelaki dan perempuan semua boleh sapu. Kanak-kanak seumur 5 tahun ke atas pon boleh sapu pada perut kembung dan dada jika ada batuk-batuk. Perempuan mengandung boleh sapu pada mana-mana bahagian dan elakkan sapu di bahagian perut bagi mengelakkan proses pembesaran perut. Hehe.. Perempuan tengah berpantang bersalin sangat disarankan sapu SS ini kerana bagus mengurangkan rekahan pd perut dan mana-mana bahagian selepas bersalin .

S9 : Apakah fungsi SimplySlim ini selain untuk melangsingkan badan?

J9 : Fungsi utama SimplySlim adalah untuk memecahkan lemak, melangsingkan badan, membentuk badan yang ideal, menghilangkan rekahan selulit, menghilangkan rekahan kulit selepas bersalin, membentuk wajah /dagu supaya nampak runcing, melegakan perut kembung bagi kanak-kanak , menghilangkan lenguh-lenguh badan, melegakan sakit perut, dada dan etc, bagus utk pesakit strok, dll.

S10 : SimplySlim ni panas tak? Sesetengah produk saya pakai panas dan kulit jadi merah-merah
J10 : Tidak panas, kerana kami menggunakan extra collagen. Sesuai disapu pd kulit wajah dan tempat2 yang sensitif.. Rasa lembut dan dingin serta tidak terlalu panas.

Tuesday, 22 January 2013

Aura Maya SkinCare


Assalamualaikum,

Apa khabar semua pengguna setia Aura Maya? Hope life is treating you good... :) Mudah2an Allah sentiasa memberikan rahmat Nya dan memudahkan urusan kita hari2.

Mengenai produk Aura Maya Formula baru (formula korea), saya percaya ramai di antara kamu dah cuba produk ni. Saya dapati kebanyakan orang yang berhijrah ke Aura Maya formula baru ni ialah pengguna setia Aura Maya formula lama yang menaruh kepercayaan tinggi kepada brand "Aura Maya". Walaupun pada mulanya semua agak skeptical sebab all of sudden Aura Maya nak tukar formula korea.

FAQ AURAMAYA FORMULA KOREA

Soalan: Kenapa pakai Aura Maya keluar jerawat kecik2?
Jawapan: Itu antara kesan biasa yang dialami pengguna ketika mula2 menggunakan Aura Maya. Antara kesan-kesan lain yang dialami oleh pengguna ialah seperti:

1) Ruam-ruam halus
2) Muka terasa panas
3) Muka sedikit merah
4) Jerawat pasir
5) Muka kusam dan bertambah gelap

Kesan ini ialah tindakbalas yang berlaku ketika dalam proses membaikpulih kulit yang dilakukan oleh Aura Maya. Biasanya ia terjadi akibat tindakbalas Aura Maya dengan produk lama yang mengandungi bahan kimia, yang tersimpan di bawah lapisan kulit. Please note that not everyone will experience the same symptoms as described. Ia bergantung pada kulit individu, darah, cara pemakanan dan persekitaran anda.

Soalan: Berapa lama kesan pemulihan seperti di atas berlaku?
Jawapan: Bergantung kepada individu. Tetapi selalunya kesan ini adalah bersifat sementara
(hanya 1- 2 minggu). Teruskan pemakaian sabun dan krim seperti biasa KECUALI serum hendaklah dihentikan penggunaannya. Selepas 3 minggu baru teruskan pemakaian sabun, krim dan serum.

Soalan: Ada pantang larang tak semasa memakai produk Aura Maya?

Jawapan: Dinasihatkan pengguna tidak memakai makeup pada awal perawatan (2 minggu) dan tidak campur2 produk lain dengan Aura Maya bagi memudahkan proses perawatan. Kalau nak pakai makeup jugak, disarankan menggunakan makeup mineral yang tiada bahan kimia juga (recommended brand: Ronasutra mineral powder).Dinasihatkan juga tidak terdedah kepada matahari pada awal perawatan.

Soalan: Ada UV protection tak Intense Cream Aura Maya?
Jawapan: Ada, SPF30.

Soalan: Bagaimana cara penggunaan Aura Maya untuk kulit berminyak dan untuk kulit kering?
Jawapan: Cara penggunaan adalah sama bagi kedua2 jenis kulit. Aura Maya bertindak mengawal lebihan minyak di muka supaya muka kekal lembab dan tidak terlalu berminyak.

Soalan: Bolehkah apply cream atau serum di kawasan mata?

Jawapan: Tidak digalakkan. This is because the skin around the eyes are thinner and has less oil glands. Therefore, it does require a separate eye cream. Gunakan krim rawatan mata yang khusus untuk merawat blemishes around the eye such as dark circles, puffiness and milia.

Soalan: Wanita hamil boleh pakai Aura Maya?

Jawapan: Boleh, ianya selamat digunakan kerana ianya 100% organik, diperbuat daripada ekstrak bunga dan buah. Cuma yang dikhuatiri ialah hormon wanita hamil yang tidak stabil yang boleh menyebabkan Aura Maya menjadi less effective.

Soalan: Perlukah memakai Intense Cream pada waktu siang dan malam?
Jawapan: Intense Cream MESTI dipakai pada waktu siang untuk melindungi muka dari sinar UV. Pakai intense cream pada waktu malam jika ada function to attend. (to protect skin from UV rays coming from the bright lighting.


Saturday, 19 January 2013

Rahsia Kecantikan Milky G


MILKY G adalah  produk keluaran SOS BEAUTY SOLUTION (Pendaftaran Syarikat : 002092921-M)


Milky G - Teh Susu Mirifica Sarang Burung & Betik Hijau merupakan produk terbaru dan paling kesan di pasaran minuman yang membantu membesarkan payudara wanita dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan.

MILKY G TEH SUSU MIRIFICA merupakan produk terbaru dan paling kesan di pasaran minuman yang membantu membesarkan payudara wanita dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan.Ekstrak betik hijau dan Pueraria Mirifica thai untuk pemulihan tisu payudara dan meningkatkan rembesan estrogen ke tahap yang lebih tinggi bagi merangsang pengumpulan lemak untuk payudara yang lebih besar dan penuh. Sarang burung dan Marine Collagen untuk pembaharuan ligamen penggantung payudara, meningkatkan keanjalan gentian ligamen, mengukuhkan struktur payudara dan sistem sokongan untuk hasil yang lebih tegang dan gebu! Tiada lagi kesan lantunan semula! Ia juga berfungsi dengan menghalang melanin dan mengekalkan kulit yang cerah


5 MANFAAT HEBAT MILKY G TEH SUSU MIRIFICA 

1. Hasil yang memuaskan & tiada lantunan semula.
2. Tiada kesan sampingan.
3. Semudah menikmati secawan teh.
4. Memperbaiki kesihatan umum melalui pengambilan sarang burung.
5. Hasil yang Cepat & Effektif

1 CAWAN = Kaedah Urut - 500 kali.
1 CAWAN = Tempoh Penggunaan Coli Pembesaran Payudara - 6 Bulan.
1 CAWAN = Pati Minyak Pembesaran Payudara – 200 kali urut.
1 CAWAN = Penggunaan Pad Pembesaran Payudara – 6 Bulan.
1 CAWAN = Sup Cina Pembesaran Payudara - 20 hari.


Satu kajian atas talian di Korea mendedahkan bahawa di kalangan 5 bahagian tubuh badan wanita, buah dada merupakan bahagian yang paling dikagumi dan menjadi tarikan kepada kebanyakan lelaki dengan skor tertinggi (55%).

- 55% Buah dada
- 15% Punggung
- 8% Pinggang
- 15% Kaki
- 7% Wajah

*Buah dada boleh mendorong lelaki untuk menghargai perwatakan, kualiti, dan tingkah laku seorang wanita & Wanita dengan buah dada yang lebih besar akan memberi tanggapan yang lebih mesra kepada lelaki secara umumnya.


4 Manfaat Kecantikan Milky G
1. Pembesaran Payudara
Amat sesuai untuk mereka yang kurang dikurniai secara semula jadi dan para ibu yang ingin membetulkan defisit dalam isipadu dan saiz payudara selepas melahirkan anak – Nikmati setiap cawan dalam hidup anda hari ini!

2. Mencantikkan Payudara
Menambahbaik bentuk payudara anda secara semula jadi dan mengembalikan warna dan kecantikannya pada waktu muda.
Memerangi bentuk pertumbuhan tidak sekata, payudara lendut, payudara kendur dan areola yang gelap untuk meningkatkan keyakinan anda!

3. Kulit Berseri
Direka untuk memulihara sistem endokrin wanita bagi memperbaiki kulit kering dan kurang bermaya.
Kini, semua wanita boleh menikmati wajah berseri untuk jangka yang lebih panjang!

4. Penjagaan Dalaman
Formula Milky G dibentuk secara teliti untuk menyokong sistem endokrin wanita atas matlamat membantu keseimbangan hormon, di samping membesarkan payudara anda, membetulkan kitar haid yang tidak teratur, dan melindungi kesihatan faraj anda.
Setiap gadis akan memperolehi kesihatan dalaman dan luaran yang optimum!


Kategori yang Sesuai
Penciptaan Menyeluruh, Hasil Melimpah! / Satu Penciptaan Menyeluruh dengan Hasil yang Melimpah

Peralihan Akil Baligh Tidak Sempurna
Perkembangan payudara adalah tanda luaran akil baligh yang pertama untuk gadis dalam persediaan ke era dewasa. Jumlah estrogen yang lebih tinggi dirembes semasa akil baligh merangsang pertumbuhan payudara. Malangnya penghasilan estrogen berkurangan dengan masa dan mempengaruhi kesihatan payudara serta pertumbuhan keseluruhan yang tidak lengkap. Faktor-faktor ini sering menghalang perempuan daripada bertumbuh dengan sepenuhnya, menyebabkan payudara kecil, rata dan kering tanpa keanjalan - Gadis dalam kategori ini memerlukan satu lagi peluang akil baligh untuk memperoleh pertumbuhan payudara matang.

Gangguan Endokrin
Tanda-tanda leukorrhea atau kitaran haid tidak teratur menunjukkan gangguan hormon yang memerlukan suatu mesej tubuh yang baru.

Ukurlilit Dada Tidak Menawan
Kedua-dua jenis wanita bersaiz gemuk atau kurus yang bergelut dengan ukurlilit dada yang kecil – Perubahan baru ini amat diperlukan untuk mendapatkan postur yang sempurna.

Ibu Menyusu
Kebanyakan ibu selepas bersalin mengalami pengurangan pesat pada saiz payudara mereka.
Tiada perubahan yang lebih besar di kawasan lain berbanding payudara selepas kehamilan - Pembesaran dan pengekalan saiz payudara menjadi penting.

Bentuk Payudara Tidak Menarik
Penggunaan coli yang salah untuk jangka masa panjang menyebabkan payudara hilang kekenyalan, pertumbuhan tidak sekata, dan masalah bentuk payudara tidak menarik akibat tarikan graviti – Buka tirai baru dan tanam tekad untuk satu set payudara yang menawan!
 
HARGA PAKEJ


FOUNDATION NATURACTOR COVER FACE




FOUNDATION NATURACTOR COVER FACE
RM 45.00 (termasuk postage) 

Sesuai untuk semue jenis kulit 
Tidak berminyak
Mampu menutup pegmentasi, parut, cela & jerawat
Melindungi kulit dari sinar UV
Tahan lama sehingga 12 jam 
Tidak menutup pori-pori
Sering digunapakai oleh mak andam & makeup artis professional terutama dlm program gadis Melayu TV9.


RUJUKAN KOD FOUNDATION
130: kulit putih
140: kulit cerah
141: natural beige
151: kulit sederhana
152: kulit sederhana gelap 
150: sawo matang
153: shading (mancungkan hidung)
171: conceler+ base

PENGGUNA2 NATURACTOR FOUNDATION


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 150 + Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51



Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Loose Powder Naturactor Kod 51



Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 141
Loose Powder Naturactor Kod 51


CARA MENGGUNAKAN FOUNDATION & LOOSE POWDER NATURACTOR

  • Lembapkan span (Pastikan air tidak terlalu banyak)
  • Ratakan foundation mengikut warna kulit menggunakan span lembap @ berus sehingga rata
  • Halakan Urutan Keluar Wajah, sebaik-baiknya daripada bahagian bawah wajah menghala ke atas. Bagus untuk melambatkan proses kulit wajah yang kendur semula jadi. ( dap2 sehingga rata)
  • Setelah rata, sapukan loose powder untuk kemasan yang lebih sempuna & wajah lebih gebu. Pastikan sapuan loose powder dibuat sedikit demi sedikit. Dap puf loose powder sedikit demi sedikit secara pelahan.
  • Sapuan loose powder blh menggunakan puf @ berus (Dap-Dap Mengunakan Span Loose Powder @ Menggunakan Berus Loose Powder)

Friday, 18 January 2013

Biar betul! Fakta kegemukan Yang Ramai Orang Tak Tau..



Penting! Penting! penting!

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yangsaya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan merekayang OBES!


1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!
2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah 'Berat Badan Berlebihan' manakala 30% lagi mengalami masalah Obesiti!... Fuuhhh!


Fuuhhhhh... fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?
Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..Kenapa?
Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke?atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja!Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contohkakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita,atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yangterjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik! Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap,Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat..saya ucapkan tahniah TAPI..

kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksakatakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari... Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita..Penyakit banyak datang, contohnya darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia,puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm... tak perlu saya ceritakan betapa sedapnyamakanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak... bukan makanan Malaysia lah namanya,anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan.. Perlu ubah! Wajib ubah cara makan kita! Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!
Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan,kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang..sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak,ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak.
Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau ulam-ulaman.
Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, "Sirap Ais satu!" takpun, "COKE satu!"

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan!Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple :)

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskanbadan, Mahal tu... Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak!Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss
Ni saya ada jumpa Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

FELINNA INCHLOSS RM75(SM)
FREE POSTAGE !!! GRAB NOW !

Hanya dengan FELINNA INCHLOSS anda mampu kelihatan superb SLIM ! :D 3 HARI shj pown da nmpk kesan ! Amazing kan ??? ^___^ JOM GRAB NOW !

 
TESTIMONI YG BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN 
HANYA DENGAN SAPUAN SAJA..

Tuesday, 15 January 2013

PRODUK ASAS SF BEAUTY


A) SABUN SF BEAUTY


Sabun adalah asas penting dalam penjagaan wajah seharian.. Ianya berfungsi untuk membersih, menyegar dan mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut dan halus...

SF Vit- E adalah sesuai untuk kulit NORMAL, KUSAM, PARUT2
JERAWAT lama, BERJERAGAT (BINTIK2 HITAM)

SF Vit-C adalah sesuai untuk kulit yg mengalami MASALAH SENSITIF/ JERAWAT@ RESDUNG yang TERUK.. Rumusannya yang kaya dengan vitamin C mampu MENGECUTKAN JERAWAT, MEMPERBAIKI SEL2 KULIT YANG ROSAK dan MENGHALANG PERTUMBUHAN JERAWAT YANG BARU..



B) KRIM SIANG SF BEAUTY



FUNGSI ;

sebagai pelindung UV dan pelembab kulit, menghalang cuaca panas dan hidrasi yang boleh menyebabkan kulit kering.Krim siang SF Beauty boleh dijadikan alas bedak, mencegah debu dan kotoran kosmetik dari terkenapada lapisan kulit.


KANDUNGAN ;

Kunyit slah satu tumbuhan herba yang dirumus dalam krim siang SF Beauty. Kunyit terbukti dalam kajian saintifik mampu mengurangi tanda tanda noda dan kusam pada wajah, meratakan tona kulit dan melicinkan
kulit.Ia mempunyai anti-oksida yang tinggi dan mampu merawat dan menganjalkan kulit. Selain kunyit, kandungan yang ada dalam produk krim siang SF Beauty ialah temulawak. Sejenis tumbuhan herba yang turut kaya antioksidan yang melambatkan proses penuaan, turut berkesan mengubati jerawat dan
merawat bintik2 hitam pada kulit.

C ) KRIM MALAM SF BEAUTY



FUNGSI :
  •  krim mlm membantu menyegar dan memperbaiki semula jaringan sel wajah yg terganggu selama kita melakukan aktiviti di bwh sinaran matahari di siang hari
  • krim mlm akn menutrisi dan meremajakan kulit wajah
  •  menghalus, dan mengecilkan liang pori
  • menstimulasi pembentukan jaringan kulit baru
  •  mengurangkan kedutan dan noda hitam di wajah
  • memutih dgn kadar yg optima
  • meningkatkan keanjalan struktur wajah
  • menghilangkan jerawat dan parut lama
  •  memberi kelembapan dan kesegaran pd wajah
  • dgn menggunakan krim mlm,,,kita dpt menghilangkan stress krn wajah dan tubuh akan seiring utk beristirehat 

KANDUNGAN ;

Krim malam SF Beauty pula diperkaya dengan sumber tumbuh-tumbuhan pergunungan
serta zat tambahan dari sarang burung walit. Ia berupaya menyubur dan merangsang sel
kulit agar sentiasa awet muda, halus, licin, lembut dan anjal. Selain menyegar
dan melembabkan kulit, khasiat sarang burung walit juga boleh mengurangkan
kedutan halus serta mencerahkan wajah.

So kepada sesiapa yang mempunyai kulit bermasalah dan dah cuba bnyk produk tapi
tak berhasil. ayuhh ! try yang ni. dijamin korang akan puas hati. terbaikk .
kepada sesiapa yang berminat nak cuba atau nak jadi dealaer.
boleh terus  ke facebook  https://www.facebook.com/nieshashop?ref=tn_tnmn ;

Mengapa perlu anda memakai krim malam SF Beauty?

Info untuk pelanggan dan bakal pelanggan SF Beauty 




Mengapa perlu anda memakai krim malam SF Beauty?


Kulit kita sebenarnya telah diberi berbagai tekanan diwaktu siang hari antaranya pencemaran dari persekitaran, ia perlu dibaiki setiap kali diakhir harinya. Selain itu, kulit kita akan mulai kehilangan keanjalan mengikut peredaran masa. Oleh yang demikian anda perlu untuk merawat kulit anda dengan cara yang istimewa. Kepentingan pemakaian krim malam perlu anda ketahui dan mengapa ia diangap sesuatu yang istimewa untuk kulit anda.

Tahukah anda krim malam SF Beuty akan bekerja sepanjang masa anda sedang tidur, ia bertindak menyuburkan sel-sel kulit anda disamping memperbaikinya. Sebenarnya, kuasa penyerapan kulit akan meningkat pada waktu malam apabila seseorang sedang tidur. Oleh itu, krim malam harus dijadikan sebahagian daripada rutin harian setiap wanita dalam usaha untuk melambatkan kesan penuaan disamping memiliki kulit yang sihat sepanjang hari.


Antara manafaat krim malam SF Beauty:
  • Krim malam mampu membantu kulit untuk merangsang pertumbuhan sel kulit yang baru.
  • Krim malam SF Beauty sesuai dan mampu menyerap dengan sempurna samaada anda berkulit kering, kulit berminyak mahupun kulit kombinasi. Hasilnya kulit anda akan terasa lembab dan bertambah lembut.
  • Penggunaan rutin pada setiap hari akan dapat menangani tona kulit yang tidak sekata dan berkedut.
  • Kewujudan garis-garis kedutan halus dan tanda-tanda penuaan dapat dilambatkan.
  • Krim malam SF Beauty mempunyai nutrien khas yang akan membantu anda dalam menangani kesan radikal bebas ke atas kulit.

Cara penggunaan krim malam SF Beauty?
  • Bersihkan wajah anda dengan teliti dengan pembersih SF Beauty tunggu sehingga wajah anda benar-benar kering.
  • Sapukan krim malam SF Beauty secara lembut di dalam gerakan membulat dengan mengunakan hujung jari. Elakkan dari terkena kawasan sekitar mata.
  • Jangan lupa sapuan krim harus meliputi bahagian leher anda.
  • Sebaik-baiknya, anda perlu menyapu krim malam SF Beauty 30 minit sebelum anda masuk tidur.
  • Akhir sekali, anda perlu menjadikan amalan pemakaian krim malam SF Beauty setiap malam sebelum anda masuk tidur.

TQVM kepada pengguna setia SF Beauty Malaysia krn tetap bersama kami...kepada yg baru & masih lagi mencari2 apakah yg sesuai dgn kulit wajah anda boleh la, sms, whataspp @ viber NIESHA 0199757087..nak pm pun blh  ni link fb https://www.facebook.com/nieshashop.. "KEPUASAN ANDA KEBANGGAAN KAMI" I ♥ U all love list :)...Welcome 2013..

ps : Pengumuman hanya delear di bawah seliaan SF Beauty Malaysia sahaja dibenarkan utk share segala info di page ini. Harap maklum . Terima kasih

PRODUK TIRUAN SF BEAUTY MAKIN BERLELUASA..

PERHATIAN!!!!PESANAN DARI PENGASAS :-)

pihak syarikat dapati terdapat PRODUK SF BEAUTY TIRUAN yang semakin berleluasa dijual di dalam facebook mahupun perseorangan.Ia di jual jauh lebih murah berbanding harga pasaran.So kpd semua pengguna SF BEAUTY harap berhati2 ketika membeli yer..jgn tgk murah terus beli :-) ini kotak yg sy dpt upload untuk mlm ni yang atas adalah yang ori n yg bawah ialah tiruan ...HARAP MAKLUM YER SEMUA !!!!TQ


utk tahun 2013 insyaallah semua packaging telah diselaraskan....tiada lg kekeliruan dm membuat keputusan utk membeli...harga juga akan diselaraskan dan kami juga akan membuat rombakan list stokis dan dealer....hanya stokis/dealer yg komited dgn kami shj akan dikekalkan.....wbgpn diharap semua memberi kerjasama agar sf beauty sentiasa maju dan majuuuu.....dan kami juga telah mengatur strategi utk plan pemasaran yg lebih baik dr sebelumnya...insyaallah ada rewards utk anda yg sentiasa menyokong kami. doakan kami:-)


Monday, 14 January 2013

SUSAH nak buat duit melalui Internet?


Hi teman2 ku sekalian, kat sini Niesha nk share salah satu cara buat duit melalui internet... hmmm ok jom layan,

Adakah anda rasa memang SUSAH nak buat duit melalui Internet?

Adakah anda dah cuba macam-macam, tetapi pendapatan yang anda perolehi dari Internet tidak konsisten dan tidak stabil?

Adakah anda terperangkap dalam proses pelancaran produk baru setiap bulan...

...bekerja sampai nak mati, mengabaikan keluarga dan orang tersayang
...tetapi masih tidak nampak jalan keluar dari kerja korporat atau kerja kerajaan?

Mungkin anda nak menjalankan perniagaan Internet secara full time, tetapi masih tidak boleh sampai ke “The Next Level”?

Sila layari laman web ini untuk jalan penyelesaian:

http://lbemas.jomniaga.com/go/naishah/?tads=20

Selama 3 tahun, ramai IM terkenal Malaysia ingin membongkar rahsia bagaimana Gobala Krishnan (antara pakar IM yang paling berpengaruh di Malaysia) membuat "membership Site" atau laman keahlian yang menjana RM10k setiap bulan secara konsisten.

Selama ini 'beliau' menyimpan segala rahsianya untuk diri dia sendiri. Tetapi sekarang, beliau sudi berkongsi selok belok dan teknik-teknik rahsia yang beliau gunakan untuk membina laman keahlian yang menjadai duit secara automatik tanpa banyak usaha..

Dapatkan maklumat penuh di sini:

http://lbemas.jomniaga.com/go/naishah/?tads=20

Ikhlas,

Niesha Shope..

Percuma: Rahsia Menjana RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah!


Hi kawan2,

Adakah anda ingin mengetahui "Rahsia Menjana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah"?

Sertai webinar percuma ini sekarang juga:

http://jomaff.jomniaga.com/x/1/naishah/?tads=7

Dalam webinar ini anda akan mempelajari tips membuat duit secara automatik menggunakan "affiliate marketing" atau pemasaran affiliate.

Webinar ini terhad kepada 100 orang sahaja, jadi pastikan anda mendaftar sekarang juga.

Anda hanya memerlukan komputer / laptop untuk menyertai webinar kami. Tiada perisian lain yang perlu di muat turun atau di pasang, jadi tiada skill teknikal yang di perlukan.

Daftar sekarang juga di sini

http://jomaff.jomniaga.com/x/1/naishah/?tads=7

Ikhlas,

Niesha Shope..

Sunday, 13 January 2013

A's First Facial Cleanser RM35



A’S FIRST Facial Cleanser
Pembersih wajah semulajadi yang dirumus dari ekstrak asam jawa ini merupakan pembersih muka yang sesuai digunakan oleh wanita dan lelaki, serta semua peringkat umur. Pembersih muka ini bukan sahaja boleh menghilangkan kesan parut jerawat, tetapi juga boleh menanggalkan sel-sel kulit mati dan bintik hitam (blackhead) di muka.Gunalah 2-3 kali sehari bagi mendapatkan kesan yang diinginkan.

KHASIATNYA:


Khasiatnya ialah untuk menghilangkan parut jerawat, jeragat dan bintik-bintik hitam (blackhead), mengurangkan minyak di wajah, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengembalikan warna asal kulit, menjernihkan wajah, menegangkan kulit muka, dan sesuai untuk kulit muka yang mempunyai masalah resdung dan berminyak. Yang paling utama, produk ini boleh menghilangkan parut-parut jerawat di wajah, menghilangkan kusam di wajah dan menggantikannya dengan warna kulit yang sekata dan cerah berseri.

CARA MENGGUNAKAN:

Basuh wajah dan ambil sedikit A’S FIRST Facial Cleanser dan tuang ke telapak tangan, gosok-gosokkan telapak tangan sehingga mengeluarkan buih. Sapukan ke wajah sehingga rata. Kemudian setelah selesai, bilas wajah anda sebersihnya. Gunakan 2 atau 3 kali sehari


HASIL PENGGUNAAN A’S FIRST FACIAL CLEANSER:


  1.  Dengan menggunakan produk ini, parut-parut yang berada di wajah anda akan beransur hilang dan anda akan melihat perubahan kulit wajah yang lebih cerah dan sekata secara semulajadi.
  2.  Kesan pemulihan dan kecantikan kulit dapat dilihat dalam masa 1-2 minggu penggunaan (bergantung kepada jenis kulit).
  3.  Dengan penggunaan produk ini, kulit wajah akan menjadi lebih lembut, tidak berminyak dan segala cela dan kekotoran di wajah akan hilang. Kulit yang kusam akan bertukar menjadi berseri , lebih cerah dan sihat semulajadi, manakala parut jerawat akan beransur hilang.
  4.  Setelah selesai membersih muka dengan produk ini, anda bolehlah memakai apa-apa produk tambahan seperti toner, krim, losyen muka dan sebagainya seperti biasa.

MEMPUNYAI KANDUNGAN ASLI
Ekstrak asam jawa, Madu tambahan + AHA, dengan Vitamin C

SET PERCUBAAN (TRIAL SET) 30 ML

Untuk yang pertama kali ingin mencuba A's First Facial Cleanser, kami menyediakan trial set untuk anda. Anda boleh cuba dulu untuk mengetahui keberkesanan produk kami. 30 ML boleh tahan selama satu bulan penggunaan.


A’s First Facial Cleanser telah menjalani ujian dari Makmal Bioteknologi UniSZA dan telah dianugerahkan sijil sebagai produk yang bebas HQ (Hidroquinon) dan bebas dari bahan-bahan meragukan. Produk ini mendapat pengiktirafan & sokongan dari Pusat Kecemerlangan KPT-Wilayah Ekonomi Pantai Timur /East Coast Economic Region (ECER). (No.ruj:12-2009)



Saturday, 12 January 2013

PANTANG LARANG SEKIRANYA MAHU MENGAMBIL DAN MENGAMALKAN PRODUK JAMU SUSUK DARA


Buat pelanggan yang dihormati, berikut adalah pantang larang yang anda perlu tahu sebelum mengambil mana-mana produk Jamu Susuk Dara. Setiap pantang larang dibawah adalah bukan semata-mata dibuat-buat tetapi ini adalah untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang berlaku. Jadi anda perlulah mengambil perhatian secara ser
ius bukannya sambil lewa ya.

1.SEBARANG JAMU-JAMU ATAU SEBARANG UBATAN YANG MENGANDUNGI HERBA TIDAK BOLEH DICAMPUR DENGAN PRODUK JSD (TIDAK KIRA LAH APA PUN JENAMANYA)
...
2.SEBARANG UBAT YANG TIADA KANDUNGAN HERBA (SEPERTI SUPPLEMENT, PIL PERANCANG DAN UBATAN HOSPITAL), ANDA BOLEH JARAKKAN 2 JAM SEBELUM MAKAN MANA-MANA PRODUK JSD.

3.SEGALA JENIS PRODUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK KIRA LAH DALAM BENTUK CECAIR, KAPSUL ATAUPUN SERBUK DAN TIDAK KIRA APA PUN PERASANYA, SUSU, COKLAT, BUAH-BUAHAN. SENANG CERITA, APA-APA SAHAJA YANG BERKAITAN DENGAN TUJUAN UNTUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK DIBENARKAN UNTUK DICAMPUR DENGAN MANA2 PRODUK JSD...

4.SEKIRANYER ANDA ADA MENGAMBIL MANA-MANA PIL KURUS,JAMU-JAMU LAIN DAN MANA-MANA PRODUK YANG BERASASKAN HERBA, TIDAK KIRA APA TUJUANNYA. HENDAKLAH DIHABISKAN ATAU MENGHENTIKAN PENGAMBILANNYA SELAMA SEBULAN SEBELUM MENGAMBIL PRODUK-PRODUK JSD. INI UNTUK MEMASTIKAN BADAN ANDA BETUL-BETUL BEBAS DARIPADA APA-APA BAHAN YANG BOLEH MENYEBABKAN KOMPLIKASI JIKA MENGAMBIL JSD.

5. BAGI IBU-IBU YANG MENYUSU BADAN DI GALAKAN UNTUK MENGAMBIL PRODUK JSD, SEKURANG-KURANGNYA APABILA BAYI ANDA BERUMUR 6 BULAN KE ATAS. TETAPI BERGANTUNG KEPADA KEADAAN BAYI ANDA. JIKA BAYI ANDA KUAT, IANYA TIDAK MENJADI SATU MASALAH(ramai pengedar dan agen kita yang menyusukan anak sepenuhnya, lepas pantang sudah mengambil JSD.. Alhamdulillah..semakin ok, susu pun banyak....)

6. BAGI WANITA YANG MEMAKAI IUD, HANYA PENGGUNA YANG TELAH MEMAKAI IUD SELAMA SETAHUN DAN KE ATAS SAHAJA

7. YANG PALING PENTING SEMASA MENGAMBIL JSD INI, ANDA HENDAKLAH BERPANTANG TERUTAMANYA DARI SEGI PEMAKANAN. MAKANAN YANG MENGANDUNGI UNSUR PANAS SEPERTI DURIAN, TAPAI, MADU ITU AMATLAH PERLU DIJAUHI. MAKANAN SEJUK SEPERTI AIS KRIM, PUDING DAN SEANGKATANNYA IAITU APA SAHAJA YANG KELUAR DARI PETI SEJUK JANGAN LAH MINUM ATAU MAKAN TERUS.

8.SETIAP ARAHAN DAN ATURAN PERLU DI IKUT, BACA DAN FAHAMKAN, KALAU TIDAK FAHAM BOLEH RUJUK, KAMI SEDIA MEMBANTU. SEKIRANYA ANDA BERDEGIL, KAMI DI KELUARGA JSD TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG KOMPLIKASI... MOHON KERJASAMA

Adakah produk JSD selamat utk Ibu2 mengandung???

Ramai ibu mengandung ingin menggunakan JSD, tp was2 dgn jamu ni kerana bimbang mengganggu pertumbuhan janin dlm kandungan.

BERIKUT ADALAH PRODUK YG BOLEH DIGUNAKAN UTK IBU-IBU MENGANDUNG:-


# MASKER VAGINA ~ orang mengandung makin lama baby makin besar dalam rahim. jadi banyak lebihan - lebihan lendir karung baby tolak. jadi no wonder dengan tekanan tu..banyak lendir akan keluar ketika mengandung terutamanya dari masa kesemasa faktor baby membesar.... time tu ibu - ibu mengandung sangat susah hati...panties basah, gatal2 semua serba tak kena. so wanita2 mengandung simpan magic powder dalam poket kemana2 u pergi.


# FEMININE WASH ~ bila ngandung ni peluh, bakteria dan perubahan hormon. Cucian setiap hari boleh mencegah bauan ini. Jika ada masaalah dgn kelembapan melampau, keputihan dan perpeluhan yg mendatangkan bau bolehlah gunakan MISS-V: Cool Medicated feminine wash ini.


# MEDICATE DEEP HEAT LOTION ~ Cramps atau tegang otot khususnya di bahagian kaki kerap berlaku pada peringkat pertengahan dan akhir kehamilan. Keadaan ini boleh menimbulkan kesakitan jika kerap berlaku. Tegang otot ini mungkin disebabkan oleh kandungan hormon estrogen yang meningkat ketika seseorang wanita itu hamil. Ia mungkin juga disebabkan oleh kekurang logam kalsium dalam darah.Gunakanlah MEDICATED DEEP HEAT LOTION untuk melancarkan peredaran darah dan mengelakkan urat2 dari dimasuki angin...



# BODYSLIM SOAP ~ menyegarkan badan, mengurangkan kesan gelap serta mengurangkan kegatalan.

Susuk Dara Deep Heat Lotion & Slimming Soap


❤Dos lotion sebesar syiling 50 sen tu sudah cukup untuk you all sapu mliputi area perut,pinggang dan bontot... Please ya bila sapu lotion ni x digalakkan pkai bengkong atau korset. Sbb tempat sapuan ni seeloknya biarlah didedahkn kepada free air kluar masuk. Klu you all pkai korset atopun bengkong nnti rasa nk pengsan.lpas tu relax ab...out 45 minit ya..then bru brgerak.

❤klu you all nk wrap dgn plastik wrap yg lmbut tu, start 1 jam slpas mndi DAN BERSABUN DGN MAGIC SLIM SOAP. sapu LOTION kt tmpat ada masalh lebihan lemak. wrap tu jgn ketat2 sangat ya. then u relax, tido. tjuan wrapping mcm di slimming center tu utk menakung peluh.

❤klu you all nk guna dos yg banyak,guna utk satu area setempat ja. jgn sapu all over. contoh klu perut, perut jer. relax, baring dan boleh juga wrap. slpas 45 minit hingga dua jam, bangun dan mandi PASTU SABUN DGN MAGIC SLIM SOAP..lpas tu you all akan still trasa warm lebih kurang kekal 24jam.


Sunday, 6 January 2013

Kenapa kita selalu lapar... camner nak berdiet nim


Pasti anda pernah mengalami situasi di mana walaupun anda baru sahaja selepas makan, anda amat cepat untuk berasa lapar kembali. Ini akan membuatkan anda untuk makan banyak kali. Ia tidak baik untuk penjagaan kesihatan. Jadi, apakah punca yang menyebabkan masalah ini?

(1) Minum terlalu banyak minuman manis
- Hasil daripada kajian oleh University of California di San Fransisco mendapati bahawa kandungan gula boleh 'menipu' otak terhadap keinginan untuk makan lebih banyak. Ia menghalang hormon leptin daripada memberitahu otak bahawa anda telah mendapatkan makanan yang secukupnya.

(2) Makan makanan bertin
- Makanan di dalam tin terdedah kepada bahan kimia sepertibisphonel-A atau BPA, yang turut mempengaruhi hormon leptin seseorang. Ia akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali dan juga dikatakan sebagai punca terhadap masalah obesiti.

(3) Sarapan pagi yang tidak mencukupi
- Hasil kajian terhadap 6746 orang selama empat (4) tahun mendapati bahawa seseorang yang mengambil 300 kalori pada sarapan pagi akan meningkatkan pertambahan berat badan sebanyak dua (2) kali ganda berbanding orang yang mengambil 500 kalori. Ini kerana sarapan pagi yang tidak mencukupi akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali sepanjang hari.

(4) Tidak makan sayur-sayuran
- Khasiat di dalam sayur-sayuran boleh membantu untuk seseorang berasa kenyang lebih lama dan ini dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali.

(5) Tidak minum teh kurang gula
- Hasil daripada kajian mendapati bahawa seseorang yang minum teh kurang gula selepas makan akan membuatkan mereka berasa lebih kenyang dan secara tidak langsung dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali.

(6) Kurang minum air masak
- Tubuh badan yang kurang air akan menyebabkan seseorang untuk makan lebih banyak kerana ia meningkatkan tahap kelaparan seseorang. Sebaiknya, sebelum makan anda perlu minum air masak terlebih dahulu.

(7) Kebosanan
- Hasil daripada kajian penyelidik Flinders University, Australia mendapati bahawa kebosanan akan meningkatkan keinginan seseorang untuk makan lebih banyak.

Wednesday, 2 January 2013

Menghilangkan Bekas Jerawat

Assalam semua pembaca blog Niesha, haa...hari nim Niesha nk share satu lagi petua iaitu petua bagaimana nk hilangkan parut jerawat pada wajah kita.. so selamat mencuba ye.. jika suka boleh lah komen kat bawah di ruangan komen ye... thank ya sebb sudi jejak blog Niesha yang tak seberapa nim...

Petua 1 :
 Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

Petua 2 :
 Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada bekas jerawat. Amalkan selama seminggu.

Petua 3 :
 Ambil 10 helai daun sireh muda, Bersihkan dan tumbuk lumat. Muka hendaklah dibersihkan dengan air suam dan sapukan sireh pada muka terutama di bahagian bekas jerawat. Biarkan kira-kira setengah jam atau hingga kering. Cuci muka bersih-bersih dan lap kering. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 4 : 
Selain daripada ulam yang enak dan berkhasiat, pegaga juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda hitam parut jerawat di muka. Caranya ialah dengan mengisar daun pegaga dengan bedak sejuk dan air secukupnya. Pupukkan adunan tersebut di tempat tanda hitam parut jerawat di muka anda setiap hari atau setiap malam sebelum tidur. Campuran kisaran pegaga dan bedak sejuk tersebut boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan memasukkannya ke dalam botol yang kering.

Petua 5 :
 Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Esoknya, cucilah dengan air suam.

Petua 6 :
 Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 7 : 
Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci dengan air suam.

minyak kelapa dara (VCO) EVERLYNN



VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel.Kelebihan VCO atau minyak kelapa ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus, pemprosesan dibuat melalui proses penyulingan tanpa menggunakan pemanasan haba..VCO diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark,bagi wanita hamil.VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel.VCO keluaran EVERLYNN merupakan VCO soft gel bukannya liquid.

Pengambilan VCO ni sangat mudah,,,sebab senang nak telan dan boleh apply ke seluruh kulit muka. Dengan erti kata lain beli VCO nie memang tak rugi sebab dia boleh digunakan secara 2 dalam 1.Selain bagus untuk kulit,kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Kesan pengambilan VCO?

Jangan risau, Vco tiada side effect sebab vco bukanlah ubat tetapi merupakan supplement tambahan.

Selamat bagi ibu-ibu yang breastfeeding bayi
Dalam minyak VCO terkandung MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang merupakan komponen asam lemak berantai sedang yang memiliki banyak fungsi. Beberapa fungsi MCFA antara lain :
memudahkan bayi menyerap nutrisi
memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan protein yang bisa dilarutkan lemak
meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi
melindungi bayi dari mikroorganisme berbahaya

Minyak VCO (minyak kelapa dara) akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusui sampai tiga kali ganda. Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu menyusui akan menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.So pengambilan vco akan ibu yang breasfeed baby takde masalah.. :)

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk VCO EVERLYNN adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan, selamat & HALAL untuk
digunakan..


Cara penggunaan VCO ni ?


Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 dalam 1 :) Makan dan Sapu di muka 2 kali (2bj softgel setiap hari) boleh di makan sama ada sebelum/selepas makan atau boleh di ambil 2 bj softgel sekaligus,Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Untuk kegunaan secara sapuan plak, boleh pecahkan softgel tu dan sapu dekat seluruh muka atau kawasan2 yang ada strechmark :)
Kebaikan VCO
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil. 
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang

REFRENCE No.HALAL bagi EVERLYNN VCO : JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/11148-D8/2007
Hanya RM45 (termasuk pos) sahaja utk 60caps. Jika berminat bole contact Niesha directly at this number 0179636049

Tuesday, 1 January 2013

PRODUK TERBARU KAMI...


POMECAFE (Green Tea + Pomegranate + Goat Milk Extra)...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand and China from MZGroup Of Companies....

POMECAFE (Coffee + Pomegranate + Goat Milk Extra)...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand, Indonesia and China from MZGroup Of Companies..



Alkaline Water Ionizer 7plate...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand, Indonesia and China from MZGroup Of Companies...

Pemenang Sesi Pertama Extravanganza Pomepure


Tahniah kepada pemenang2 Extravaganza Gemilang Pomepure sesi 1 yang layak menikmati percutian ke Phuket, Krabi, James Bond Island...
Ayuh peluang masih terbuka untuk sesi ke 2 dan ke 3

EXTRAVANANZA GEMILANG POMEPURE "BEST SPONSER"


Assalam semua para pembaca blog Niesha ye... haaa nim adalah tiket percutian percuma 4hari 3 malam ke Phuket Thailand, anjuran daripada syarikat Gemilang International Holdings Sdn Bhd. So sesape yg berminat boleh lah join tiket percutian percuma nim...

Tapi sebelom tu anda hendaklah menjadi ahli pomepure dulu.. atau kepada yang dah ahli, anda hanya perlu membuat penajaan peribadi 30 orang dalam tempoh sebulan, dalam tempoh sesi pertandingan..

SESI PERTAMA - 01 DEC 2012 - 31 DEC 2012
SESI KEDUA - 01 JAN 2013 - 30 JAN 2013
SESI KETIGA - 01 FEB 2013 - 28 FEB 2013


Haa.... ni plak utk yang berminat utk ke Mekah... syarikat juga ada menawarkan pakej umrah.. Tapi yang ni syarat kelayakan nya lain dari yang pertama tadi.. utk pakej umrah nim syarikat kelayakan adalah penajaaan peribadi 30 orang MOBILE STOKIS  dalam tempoh sesi pertandingan akan layak ; Jom Gi Umrah Percuma...

:: To All My Top Leaders This Is Your Best Chance to Win this Competition....Its your Holiday Package With Your Loves One..Come!! Who will Be The Winner?? ::

kepada yang berminat nak jadi ahli, pendaftaran RM150 anda akan dapat sebotol jus delima Organik 375ml + sebotol jus delima Fruit Fusion 375ml ... cepat2 selagi promosi masih berlangsung dan jika anda menaja rakan2, kaum keluarga dan sesape saje akan dapar Rm50 utk setiap orang yg anda taja...Lumayan bukan... so ape tunggu lagi jom join sekarang!!!! 

POMEPURE  ~ BADAN SIHAT POKET PON LEBAT ~ 
 

Wednesday, 23 January 2013

SOALAN LAZIM DARI PELANGGAN KEPADA NAJEEHA BEAUTY SIMPLY SLIM



S1 : Apakah kandungan pada losyen ini?
J1 : Kandungan nya ialah Aloe Vera Extract, Sodium Edta, Acrylate, Iris Florientina Extract, Collagen, Glycerine, Capsaicin, Fragrance , Triethanolamine, Methylparaben, Ethlyparaben, Extra Collagen, Isobutlyparaben, RO Water, Campurah buah-buahan Peach dan Lemon.

S2 : Adakah kandungan ini merbahaya pada kulit ?
J2 : Jangan bimbang.Kandungan ini selamat dan sangat bagus untuk kulit wajah dan badan kerana kandungan buah peach yang segar mampu melembutkan kulit orang-orang Asia.

S3 : Adakah losyen ini sah KKM dan Halal?

J3 : Ye.Semua kandungan losyen ini halal dan dikilangkan oleh kilang yang terdiri daripada orang-orang Islam dan kami amat menitikberatkan kandungan supaya sah untuk dibawa solat.Kilang ini juga bertaraf GMP dan Sah Kementerian Kesihatan Malaysia. Jujur diingatkan untuk permulaan kami disyorkan menggunakan KKM kilang dahulu bagi melancarkan proses.. Seterusnya kami akan menggunakan KKM sendiri atas nama syarikat kami sendiri kerana KKm utk Najeeha Beauty masih dlm proses. Untuk mengelakkan menjadi isu, kami tidak meletakkan sebarang no KKM pd stiker kerana pelanggan akan memperkatakan kenapa no KKM lama dan akan datang ini berlainan NOT. Hanya bila sah mendapat KKM syarikat sendiri, kami akan printkan pd stiker.Jadi ianya bukan isu kerana kami mendapat kelulusan KKM atas kandungan yang kilang kami sediakan ;)

S4 :Apa kelebihan SimplySlim ini ?

J4 : SimplySlim ini mempunyai Extra Collagen serta gabungan buah-buahan lemon dan peach yang membuatkan ramai pelanggan suka kan baunya yang segar dan wangi.. dan yang paling penting collagen ini sangat membantu melembut dan menggebukan kulit . Extra collagen ini diminta sendiri oleh pengasas kerana kulitnya sensitive terhadap satu-satu product. Alhamdulillah collagen ini sangat membantu. Kanak-kanak juga boleh amalkan simplyslim untuk tujuan kembung perut , lenguh-;enguh dan sebagainya

S5 : Berapa lama akan Nampak kesan?
J5 : Bergantung kepada tahap kandungan lemak seseorang. Purata nya dalam masa 2-3hari sudah rasa kesan sudah efektif pada tubuh badan seperti seluar yang ketat sudah ada rasa longgar-longgar, dan sebagainya.

S6 : Ada kesan gemuk balik ke tidak jika berhenti sapu SimplySlim ini?

J6 : Tiada kesan gemuk balik atau bentuk badan kembali kepada asal kerana SS ini adalah losyen untuk mendapatkan kembali bentuk badan yang cantik, menarik sekaligus memecahkan lemak-lemak degil terkumpul.Jika disapu itu adalah satu bonus pada diri sendiri untuk kembali langsing dan sekaligus boleh mendapatkan kulit lembut, gebu dan halus.

S7 : Perlu diet ke tidak kalau sapu SimplySlim ni ?
J7 : Tidak perlu berlapar dan menyeksakan diri . Selepas makan anda boleh sapu SS bagi mengawal bentuk badan dan cepat-cepat hapuskan lemak yang baru nak bertamu itu.hehe

S8 : Golongan mana yang boleh sapu SimplySlim ni ?

J8 : Lelaki dan perempuan semua boleh sapu. Kanak-kanak seumur 5 tahun ke atas pon boleh sapu pada perut kembung dan dada jika ada batuk-batuk. Perempuan mengandung boleh sapu pada mana-mana bahagian dan elakkan sapu di bahagian perut bagi mengelakkan proses pembesaran perut. Hehe.. Perempuan tengah berpantang bersalin sangat disarankan sapu SS ini kerana bagus mengurangkan rekahan pd perut dan mana-mana bahagian selepas bersalin .

S9 : Apakah fungsi SimplySlim ini selain untuk melangsingkan badan?

J9 : Fungsi utama SimplySlim adalah untuk memecahkan lemak, melangsingkan badan, membentuk badan yang ideal, menghilangkan rekahan selulit, menghilangkan rekahan kulit selepas bersalin, membentuk wajah /dagu supaya nampak runcing, melegakan perut kembung bagi kanak-kanak , menghilangkan lenguh-lenguh badan, melegakan sakit perut, dada dan etc, bagus utk pesakit strok, dll.

S10 : SimplySlim ni panas tak? Sesetengah produk saya pakai panas dan kulit jadi merah-merah
J10 : Tidak panas, kerana kami menggunakan extra collagen. Sesuai disapu pd kulit wajah dan tempat2 yang sensitif.. Rasa lembut dan dingin serta tidak terlalu panas.

Tuesday, 22 January 2013

Aura Maya SkinCare


Assalamualaikum,

Apa khabar semua pengguna setia Aura Maya? Hope life is treating you good... :) Mudah2an Allah sentiasa memberikan rahmat Nya dan memudahkan urusan kita hari2.

Mengenai produk Aura Maya Formula baru (formula korea), saya percaya ramai di antara kamu dah cuba produk ni. Saya dapati kebanyakan orang yang berhijrah ke Aura Maya formula baru ni ialah pengguna setia Aura Maya formula lama yang menaruh kepercayaan tinggi kepada brand "Aura Maya". Walaupun pada mulanya semua agak skeptical sebab all of sudden Aura Maya nak tukar formula korea.

FAQ AURAMAYA FORMULA KOREA

Soalan: Kenapa pakai Aura Maya keluar jerawat kecik2?
Jawapan: Itu antara kesan biasa yang dialami pengguna ketika mula2 menggunakan Aura Maya. Antara kesan-kesan lain yang dialami oleh pengguna ialah seperti:

1) Ruam-ruam halus
2) Muka terasa panas
3) Muka sedikit merah
4) Jerawat pasir
5) Muka kusam dan bertambah gelap

Kesan ini ialah tindakbalas yang berlaku ketika dalam proses membaikpulih kulit yang dilakukan oleh Aura Maya. Biasanya ia terjadi akibat tindakbalas Aura Maya dengan produk lama yang mengandungi bahan kimia, yang tersimpan di bawah lapisan kulit. Please note that not everyone will experience the same symptoms as described. Ia bergantung pada kulit individu, darah, cara pemakanan dan persekitaran anda.

Soalan: Berapa lama kesan pemulihan seperti di atas berlaku?
Jawapan: Bergantung kepada individu. Tetapi selalunya kesan ini adalah bersifat sementara
(hanya 1- 2 minggu). Teruskan pemakaian sabun dan krim seperti biasa KECUALI serum hendaklah dihentikan penggunaannya. Selepas 3 minggu baru teruskan pemakaian sabun, krim dan serum.

Soalan: Ada pantang larang tak semasa memakai produk Aura Maya?

Jawapan: Dinasihatkan pengguna tidak memakai makeup pada awal perawatan (2 minggu) dan tidak campur2 produk lain dengan Aura Maya bagi memudahkan proses perawatan. Kalau nak pakai makeup jugak, disarankan menggunakan makeup mineral yang tiada bahan kimia juga (recommended brand: Ronasutra mineral powder).Dinasihatkan juga tidak terdedah kepada matahari pada awal perawatan.

Soalan: Ada UV protection tak Intense Cream Aura Maya?
Jawapan: Ada, SPF30.

Soalan: Bagaimana cara penggunaan Aura Maya untuk kulit berminyak dan untuk kulit kering?
Jawapan: Cara penggunaan adalah sama bagi kedua2 jenis kulit. Aura Maya bertindak mengawal lebihan minyak di muka supaya muka kekal lembab dan tidak terlalu berminyak.

Soalan: Bolehkah apply cream atau serum di kawasan mata?

Jawapan: Tidak digalakkan. This is because the skin around the eyes are thinner and has less oil glands. Therefore, it does require a separate eye cream. Gunakan krim rawatan mata yang khusus untuk merawat blemishes around the eye such as dark circles, puffiness and milia.

Soalan: Wanita hamil boleh pakai Aura Maya?

Jawapan: Boleh, ianya selamat digunakan kerana ianya 100% organik, diperbuat daripada ekstrak bunga dan buah. Cuma yang dikhuatiri ialah hormon wanita hamil yang tidak stabil yang boleh menyebabkan Aura Maya menjadi less effective.

Soalan: Perlukah memakai Intense Cream pada waktu siang dan malam?
Jawapan: Intense Cream MESTI dipakai pada waktu siang untuk melindungi muka dari sinar UV. Pakai intense cream pada waktu malam jika ada function to attend. (to protect skin from UV rays coming from the bright lighting.


Saturday, 19 January 2013

Rahsia Kecantikan Milky G


MILKY G adalah  produk keluaran SOS BEAUTY SOLUTION (Pendaftaran Syarikat : 002092921-M)


Milky G - Teh Susu Mirifica Sarang Burung & Betik Hijau merupakan produk terbaru dan paling kesan di pasaran minuman yang membantu membesarkan payudara wanita dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan.

MILKY G TEH SUSU MIRIFICA merupakan produk terbaru dan paling kesan di pasaran minuman yang membantu membesarkan payudara wanita dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan.Ekstrak betik hijau dan Pueraria Mirifica thai untuk pemulihan tisu payudara dan meningkatkan rembesan estrogen ke tahap yang lebih tinggi bagi merangsang pengumpulan lemak untuk payudara yang lebih besar dan penuh. Sarang burung dan Marine Collagen untuk pembaharuan ligamen penggantung payudara, meningkatkan keanjalan gentian ligamen, mengukuhkan struktur payudara dan sistem sokongan untuk hasil yang lebih tegang dan gebu! Tiada lagi kesan lantunan semula! Ia juga berfungsi dengan menghalang melanin dan mengekalkan kulit yang cerah


5 MANFAAT HEBAT MILKY G TEH SUSU MIRIFICA 

1. Hasil yang memuaskan & tiada lantunan semula.
2. Tiada kesan sampingan.
3. Semudah menikmati secawan teh.
4. Memperbaiki kesihatan umum melalui pengambilan sarang burung.
5. Hasil yang Cepat & Effektif

1 CAWAN = Kaedah Urut - 500 kali.
1 CAWAN = Tempoh Penggunaan Coli Pembesaran Payudara - 6 Bulan.
1 CAWAN = Pati Minyak Pembesaran Payudara – 200 kali urut.
1 CAWAN = Penggunaan Pad Pembesaran Payudara – 6 Bulan.
1 CAWAN = Sup Cina Pembesaran Payudara - 20 hari.


Satu kajian atas talian di Korea mendedahkan bahawa di kalangan 5 bahagian tubuh badan wanita, buah dada merupakan bahagian yang paling dikagumi dan menjadi tarikan kepada kebanyakan lelaki dengan skor tertinggi (55%).

- 55% Buah dada
- 15% Punggung
- 8% Pinggang
- 15% Kaki
- 7% Wajah

*Buah dada boleh mendorong lelaki untuk menghargai perwatakan, kualiti, dan tingkah laku seorang wanita & Wanita dengan buah dada yang lebih besar akan memberi tanggapan yang lebih mesra kepada lelaki secara umumnya.


4 Manfaat Kecantikan Milky G
1. Pembesaran Payudara
Amat sesuai untuk mereka yang kurang dikurniai secara semula jadi dan para ibu yang ingin membetulkan defisit dalam isipadu dan saiz payudara selepas melahirkan anak – Nikmati setiap cawan dalam hidup anda hari ini!

2. Mencantikkan Payudara
Menambahbaik bentuk payudara anda secara semula jadi dan mengembalikan warna dan kecantikannya pada waktu muda.
Memerangi bentuk pertumbuhan tidak sekata, payudara lendut, payudara kendur dan areola yang gelap untuk meningkatkan keyakinan anda!

3. Kulit Berseri
Direka untuk memulihara sistem endokrin wanita bagi memperbaiki kulit kering dan kurang bermaya.
Kini, semua wanita boleh menikmati wajah berseri untuk jangka yang lebih panjang!

4. Penjagaan Dalaman
Formula Milky G dibentuk secara teliti untuk menyokong sistem endokrin wanita atas matlamat membantu keseimbangan hormon, di samping membesarkan payudara anda, membetulkan kitar haid yang tidak teratur, dan melindungi kesihatan faraj anda.
Setiap gadis akan memperolehi kesihatan dalaman dan luaran yang optimum!


Kategori yang Sesuai
Penciptaan Menyeluruh, Hasil Melimpah! / Satu Penciptaan Menyeluruh dengan Hasil yang Melimpah

Peralihan Akil Baligh Tidak Sempurna
Perkembangan payudara adalah tanda luaran akil baligh yang pertama untuk gadis dalam persediaan ke era dewasa. Jumlah estrogen yang lebih tinggi dirembes semasa akil baligh merangsang pertumbuhan payudara. Malangnya penghasilan estrogen berkurangan dengan masa dan mempengaruhi kesihatan payudara serta pertumbuhan keseluruhan yang tidak lengkap. Faktor-faktor ini sering menghalang perempuan daripada bertumbuh dengan sepenuhnya, menyebabkan payudara kecil, rata dan kering tanpa keanjalan - Gadis dalam kategori ini memerlukan satu lagi peluang akil baligh untuk memperoleh pertumbuhan payudara matang.

Gangguan Endokrin
Tanda-tanda leukorrhea atau kitaran haid tidak teratur menunjukkan gangguan hormon yang memerlukan suatu mesej tubuh yang baru.

Ukurlilit Dada Tidak Menawan
Kedua-dua jenis wanita bersaiz gemuk atau kurus yang bergelut dengan ukurlilit dada yang kecil – Perubahan baru ini amat diperlukan untuk mendapatkan postur yang sempurna.

Ibu Menyusu
Kebanyakan ibu selepas bersalin mengalami pengurangan pesat pada saiz payudara mereka.
Tiada perubahan yang lebih besar di kawasan lain berbanding payudara selepas kehamilan - Pembesaran dan pengekalan saiz payudara menjadi penting.

Bentuk Payudara Tidak Menarik
Penggunaan coli yang salah untuk jangka masa panjang menyebabkan payudara hilang kekenyalan, pertumbuhan tidak sekata, dan masalah bentuk payudara tidak menarik akibat tarikan graviti – Buka tirai baru dan tanam tekad untuk satu set payudara yang menawan!
 
HARGA PAKEJ


FOUNDATION NATURACTOR COVER FACE




FOUNDATION NATURACTOR COVER FACE
RM 45.00 (termasuk postage) 

Sesuai untuk semue jenis kulit 
Tidak berminyak
Mampu menutup pegmentasi, parut, cela & jerawat
Melindungi kulit dari sinar UV
Tahan lama sehingga 12 jam 
Tidak menutup pori-pori
Sering digunapakai oleh mak andam & makeup artis professional terutama dlm program gadis Melayu TV9.


RUJUKAN KOD FOUNDATION
130: kulit putih
140: kulit cerah
141: natural beige
151: kulit sederhana
152: kulit sederhana gelap 
150: sawo matang
153: shading (mancungkan hidung)
171: conceler+ base

PENGGUNA2 NATURACTOR FOUNDATION


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 150 + Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51



Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Concealer Kod 171
Loose Powder Naturactor Kod 51


Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 151
Loose Powder Naturactor Kod 51



Menggunakan 
Foundation Naturactor Kod 141
Loose Powder Naturactor Kod 51


CARA MENGGUNAKAN FOUNDATION & LOOSE POWDER NATURACTOR

  • Lembapkan span (Pastikan air tidak terlalu banyak)
  • Ratakan foundation mengikut warna kulit menggunakan span lembap @ berus sehingga rata
  • Halakan Urutan Keluar Wajah, sebaik-baiknya daripada bahagian bawah wajah menghala ke atas. Bagus untuk melambatkan proses kulit wajah yang kendur semula jadi. ( dap2 sehingga rata)
  • Setelah rata, sapukan loose powder untuk kemasan yang lebih sempuna & wajah lebih gebu. Pastikan sapuan loose powder dibuat sedikit demi sedikit. Dap puf loose powder sedikit demi sedikit secara pelahan.
  • Sapuan loose powder blh menggunakan puf @ berus (Dap-Dap Mengunakan Span Loose Powder @ Menggunakan Berus Loose Powder)

Friday, 18 January 2013

Biar betul! Fakta kegemukan Yang Ramai Orang Tak Tau..



Penting! Penting! penting!

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yangsaya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan merekayang OBES!


1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!
2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah 'Berat Badan Berlebihan' manakala 30% lagi mengalami masalah Obesiti!... Fuuhhh!


Fuuhhhhh... fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?
Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..Kenapa?
Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke?atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja!Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contohkakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita,atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yangterjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik! Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap,Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat..saya ucapkan tahniah TAPI..

kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksakatakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari... Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita..Penyakit banyak datang, contohnya darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia,puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm... tak perlu saya ceritakan betapa sedapnyamakanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak... bukan makanan Malaysia lah namanya,anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan.. Perlu ubah! Wajib ubah cara makan kita! Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!
Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan,kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang..sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak,ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak.
Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau ulam-ulaman.
Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, "Sirap Ais satu!" takpun, "COKE satu!"

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan!Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple :)

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskanbadan, Mahal tu... Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak!Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss
Ni saya ada jumpa Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

FELINNA INCHLOSS RM75(SM)
FREE POSTAGE !!! GRAB NOW !

Hanya dengan FELINNA INCHLOSS anda mampu kelihatan superb SLIM ! :D 3 HARI shj pown da nmpk kesan ! Amazing kan ??? ^___^ JOM GRAB NOW !

 
TESTIMONI YG BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN 
HANYA DENGAN SAPUAN SAJA..

Tuesday, 15 January 2013

PRODUK ASAS SF BEAUTY


A) SABUN SF BEAUTY


Sabun adalah asas penting dalam penjagaan wajah seharian.. Ianya berfungsi untuk membersih, menyegar dan mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut dan halus...

SF Vit- E adalah sesuai untuk kulit NORMAL, KUSAM, PARUT2
JERAWAT lama, BERJERAGAT (BINTIK2 HITAM)

SF Vit-C adalah sesuai untuk kulit yg mengalami MASALAH SENSITIF/ JERAWAT@ RESDUNG yang TERUK.. Rumusannya yang kaya dengan vitamin C mampu MENGECUTKAN JERAWAT, MEMPERBAIKI SEL2 KULIT YANG ROSAK dan MENGHALANG PERTUMBUHAN JERAWAT YANG BARU..



B) KRIM SIANG SF BEAUTY



FUNGSI ;

sebagai pelindung UV dan pelembab kulit, menghalang cuaca panas dan hidrasi yang boleh menyebabkan kulit kering.Krim siang SF Beauty boleh dijadikan alas bedak, mencegah debu dan kotoran kosmetik dari terkenapada lapisan kulit.


KANDUNGAN ;

Kunyit slah satu tumbuhan herba yang dirumus dalam krim siang SF Beauty. Kunyit terbukti dalam kajian saintifik mampu mengurangi tanda tanda noda dan kusam pada wajah, meratakan tona kulit dan melicinkan
kulit.Ia mempunyai anti-oksida yang tinggi dan mampu merawat dan menganjalkan kulit. Selain kunyit, kandungan yang ada dalam produk krim siang SF Beauty ialah temulawak. Sejenis tumbuhan herba yang turut kaya antioksidan yang melambatkan proses penuaan, turut berkesan mengubati jerawat dan
merawat bintik2 hitam pada kulit.

C ) KRIM MALAM SF BEAUTY



FUNGSI :
  •  krim mlm membantu menyegar dan memperbaiki semula jaringan sel wajah yg terganggu selama kita melakukan aktiviti di bwh sinaran matahari di siang hari
  • krim mlm akn menutrisi dan meremajakan kulit wajah
  •  menghalus, dan mengecilkan liang pori
  • menstimulasi pembentukan jaringan kulit baru
  •  mengurangkan kedutan dan noda hitam di wajah
  • memutih dgn kadar yg optima
  • meningkatkan keanjalan struktur wajah
  • menghilangkan jerawat dan parut lama
  •  memberi kelembapan dan kesegaran pd wajah
  • dgn menggunakan krim mlm,,,kita dpt menghilangkan stress krn wajah dan tubuh akan seiring utk beristirehat 

KANDUNGAN ;

Krim malam SF Beauty pula diperkaya dengan sumber tumbuh-tumbuhan pergunungan
serta zat tambahan dari sarang burung walit. Ia berupaya menyubur dan merangsang sel
kulit agar sentiasa awet muda, halus, licin, lembut dan anjal. Selain menyegar
dan melembabkan kulit, khasiat sarang burung walit juga boleh mengurangkan
kedutan halus serta mencerahkan wajah.

So kepada sesiapa yang mempunyai kulit bermasalah dan dah cuba bnyk produk tapi
tak berhasil. ayuhh ! try yang ni. dijamin korang akan puas hati. terbaikk .
kepada sesiapa yang berminat nak cuba atau nak jadi dealaer.
boleh terus  ke facebook  https://www.facebook.com/nieshashop?ref=tn_tnmn ;

Mengapa perlu anda memakai krim malam SF Beauty?

Info untuk pelanggan dan bakal pelanggan SF Beauty 




Mengapa perlu anda memakai krim malam SF Beauty?


Kulit kita sebenarnya telah diberi berbagai tekanan diwaktu siang hari antaranya pencemaran dari persekitaran, ia perlu dibaiki setiap kali diakhir harinya. Selain itu, kulit kita akan mulai kehilangan keanjalan mengikut peredaran masa. Oleh yang demikian anda perlu untuk merawat kulit anda dengan cara yang istimewa. Kepentingan pemakaian krim malam perlu anda ketahui dan mengapa ia diangap sesuatu yang istimewa untuk kulit anda.

Tahukah anda krim malam SF Beuty akan bekerja sepanjang masa anda sedang tidur, ia bertindak menyuburkan sel-sel kulit anda disamping memperbaikinya. Sebenarnya, kuasa penyerapan kulit akan meningkat pada waktu malam apabila seseorang sedang tidur. Oleh itu, krim malam harus dijadikan sebahagian daripada rutin harian setiap wanita dalam usaha untuk melambatkan kesan penuaan disamping memiliki kulit yang sihat sepanjang hari.


Antara manafaat krim malam SF Beauty:
  • Krim malam mampu membantu kulit untuk merangsang pertumbuhan sel kulit yang baru.
  • Krim malam SF Beauty sesuai dan mampu menyerap dengan sempurna samaada anda berkulit kering, kulit berminyak mahupun kulit kombinasi. Hasilnya kulit anda akan terasa lembab dan bertambah lembut.
  • Penggunaan rutin pada setiap hari akan dapat menangani tona kulit yang tidak sekata dan berkedut.
  • Kewujudan garis-garis kedutan halus dan tanda-tanda penuaan dapat dilambatkan.
  • Krim malam SF Beauty mempunyai nutrien khas yang akan membantu anda dalam menangani kesan radikal bebas ke atas kulit.

Cara penggunaan krim malam SF Beauty?
  • Bersihkan wajah anda dengan teliti dengan pembersih SF Beauty tunggu sehingga wajah anda benar-benar kering.
  • Sapukan krim malam SF Beauty secara lembut di dalam gerakan membulat dengan mengunakan hujung jari. Elakkan dari terkena kawasan sekitar mata.
  • Jangan lupa sapuan krim harus meliputi bahagian leher anda.
  • Sebaik-baiknya, anda perlu menyapu krim malam SF Beauty 30 minit sebelum anda masuk tidur.
  • Akhir sekali, anda perlu menjadikan amalan pemakaian krim malam SF Beauty setiap malam sebelum anda masuk tidur.

TQVM kepada pengguna setia SF Beauty Malaysia krn tetap bersama kami...kepada yg baru & masih lagi mencari2 apakah yg sesuai dgn kulit wajah anda boleh la, sms, whataspp @ viber NIESHA 0199757087..nak pm pun blh  ni link fb https://www.facebook.com/nieshashop.. "KEPUASAN ANDA KEBANGGAAN KAMI" I ♥ U all love list :)...Welcome 2013..

ps : Pengumuman hanya delear di bawah seliaan SF Beauty Malaysia sahaja dibenarkan utk share segala info di page ini. Harap maklum . Terima kasih

PRODUK TIRUAN SF BEAUTY MAKIN BERLELUASA..

PERHATIAN!!!!PESANAN DARI PENGASAS :-)

pihak syarikat dapati terdapat PRODUK SF BEAUTY TIRUAN yang semakin berleluasa dijual di dalam facebook mahupun perseorangan.Ia di jual jauh lebih murah berbanding harga pasaran.So kpd semua pengguna SF BEAUTY harap berhati2 ketika membeli yer..jgn tgk murah terus beli :-) ini kotak yg sy dpt upload untuk mlm ni yang atas adalah yang ori n yg bawah ialah tiruan ...HARAP MAKLUM YER SEMUA !!!!TQ


utk tahun 2013 insyaallah semua packaging telah diselaraskan....tiada lg kekeliruan dm membuat keputusan utk membeli...harga juga akan diselaraskan dan kami juga akan membuat rombakan list stokis dan dealer....hanya stokis/dealer yg komited dgn kami shj akan dikekalkan.....wbgpn diharap semua memberi kerjasama agar sf beauty sentiasa maju dan majuuuu.....dan kami juga telah mengatur strategi utk plan pemasaran yg lebih baik dr sebelumnya...insyaallah ada rewards utk anda yg sentiasa menyokong kami. doakan kami:-)


Monday, 14 January 2013

SUSAH nak buat duit melalui Internet?


Hi teman2 ku sekalian, kat sini Niesha nk share salah satu cara buat duit melalui internet... hmmm ok jom layan,

Adakah anda rasa memang SUSAH nak buat duit melalui Internet?

Adakah anda dah cuba macam-macam, tetapi pendapatan yang anda perolehi dari Internet tidak konsisten dan tidak stabil?

Adakah anda terperangkap dalam proses pelancaran produk baru setiap bulan...

...bekerja sampai nak mati, mengabaikan keluarga dan orang tersayang
...tetapi masih tidak nampak jalan keluar dari kerja korporat atau kerja kerajaan?

Mungkin anda nak menjalankan perniagaan Internet secara full time, tetapi masih tidak boleh sampai ke “The Next Level”?

Sila layari laman web ini untuk jalan penyelesaian:

http://lbemas.jomniaga.com/go/naishah/?tads=20

Selama 3 tahun, ramai IM terkenal Malaysia ingin membongkar rahsia bagaimana Gobala Krishnan (antara pakar IM yang paling berpengaruh di Malaysia) membuat "membership Site" atau laman keahlian yang menjana RM10k setiap bulan secara konsisten.

Selama ini 'beliau' menyimpan segala rahsianya untuk diri dia sendiri. Tetapi sekarang, beliau sudi berkongsi selok belok dan teknik-teknik rahsia yang beliau gunakan untuk membina laman keahlian yang menjadai duit secara automatik tanpa banyak usaha..

Dapatkan maklumat penuh di sini:

http://lbemas.jomniaga.com/go/naishah/?tads=20

Ikhlas,

Niesha Shope..

Percuma: Rahsia Menjana RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah!


Hi kawan2,

Adakah anda ingin mengetahui "Rahsia Menjana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah"?

Sertai webinar percuma ini sekarang juga:

http://jomaff.jomniaga.com/x/1/naishah/?tads=7

Dalam webinar ini anda akan mempelajari tips membuat duit secara automatik menggunakan "affiliate marketing" atau pemasaran affiliate.

Webinar ini terhad kepada 100 orang sahaja, jadi pastikan anda mendaftar sekarang juga.

Anda hanya memerlukan komputer / laptop untuk menyertai webinar kami. Tiada perisian lain yang perlu di muat turun atau di pasang, jadi tiada skill teknikal yang di perlukan.

Daftar sekarang juga di sini

http://jomaff.jomniaga.com/x/1/naishah/?tads=7

Ikhlas,

Niesha Shope..

Sunday, 13 January 2013

A's First Facial Cleanser RM35



A’S FIRST Facial Cleanser
Pembersih wajah semulajadi yang dirumus dari ekstrak asam jawa ini merupakan pembersih muka yang sesuai digunakan oleh wanita dan lelaki, serta semua peringkat umur. Pembersih muka ini bukan sahaja boleh menghilangkan kesan parut jerawat, tetapi juga boleh menanggalkan sel-sel kulit mati dan bintik hitam (blackhead) di muka.Gunalah 2-3 kali sehari bagi mendapatkan kesan yang diinginkan.

KHASIATNYA:


Khasiatnya ialah untuk menghilangkan parut jerawat, jeragat dan bintik-bintik hitam (blackhead), mengurangkan minyak di wajah, mengecilkan pori-pori, menghaluskan kulit muka, mengembalikan warna asal kulit, menjernihkan wajah, menegangkan kulit muka, dan sesuai untuk kulit muka yang mempunyai masalah resdung dan berminyak. Yang paling utama, produk ini boleh menghilangkan parut-parut jerawat di wajah, menghilangkan kusam di wajah dan menggantikannya dengan warna kulit yang sekata dan cerah berseri.

CARA MENGGUNAKAN:

Basuh wajah dan ambil sedikit A’S FIRST Facial Cleanser dan tuang ke telapak tangan, gosok-gosokkan telapak tangan sehingga mengeluarkan buih. Sapukan ke wajah sehingga rata. Kemudian setelah selesai, bilas wajah anda sebersihnya. Gunakan 2 atau 3 kali sehari


HASIL PENGGUNAAN A’S FIRST FACIAL CLEANSER:


  1.  Dengan menggunakan produk ini, parut-parut yang berada di wajah anda akan beransur hilang dan anda akan melihat perubahan kulit wajah yang lebih cerah dan sekata secara semulajadi.
  2.  Kesan pemulihan dan kecantikan kulit dapat dilihat dalam masa 1-2 minggu penggunaan (bergantung kepada jenis kulit).
  3.  Dengan penggunaan produk ini, kulit wajah akan menjadi lebih lembut, tidak berminyak dan segala cela dan kekotoran di wajah akan hilang. Kulit yang kusam akan bertukar menjadi berseri , lebih cerah dan sihat semulajadi, manakala parut jerawat akan beransur hilang.
  4.  Setelah selesai membersih muka dengan produk ini, anda bolehlah memakai apa-apa produk tambahan seperti toner, krim, losyen muka dan sebagainya seperti biasa.

MEMPUNYAI KANDUNGAN ASLI
Ekstrak asam jawa, Madu tambahan + AHA, dengan Vitamin C

SET PERCUBAAN (TRIAL SET) 30 ML

Untuk yang pertama kali ingin mencuba A's First Facial Cleanser, kami menyediakan trial set untuk anda. Anda boleh cuba dulu untuk mengetahui keberkesanan produk kami. 30 ML boleh tahan selama satu bulan penggunaan.


A’s First Facial Cleanser telah menjalani ujian dari Makmal Bioteknologi UniSZA dan telah dianugerahkan sijil sebagai produk yang bebas HQ (Hidroquinon) dan bebas dari bahan-bahan meragukan. Produk ini mendapat pengiktirafan & sokongan dari Pusat Kecemerlangan KPT-Wilayah Ekonomi Pantai Timur /East Coast Economic Region (ECER). (No.ruj:12-2009)



Saturday, 12 January 2013

PANTANG LARANG SEKIRANYA MAHU MENGAMBIL DAN MENGAMALKAN PRODUK JAMU SUSUK DARA


Buat pelanggan yang dihormati, berikut adalah pantang larang yang anda perlu tahu sebelum mengambil mana-mana produk Jamu Susuk Dara. Setiap pantang larang dibawah adalah bukan semata-mata dibuat-buat tetapi ini adalah untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang berlaku. Jadi anda perlulah mengambil perhatian secara ser
ius bukannya sambil lewa ya.

1.SEBARANG JAMU-JAMU ATAU SEBARANG UBATAN YANG MENGANDUNGI HERBA TIDAK BOLEH DICAMPUR DENGAN PRODUK JSD (TIDAK KIRA LAH APA PUN JENAMANYA)
...
2.SEBARANG UBAT YANG TIADA KANDUNGAN HERBA (SEPERTI SUPPLEMENT, PIL PERANCANG DAN UBATAN HOSPITAL), ANDA BOLEH JARAKKAN 2 JAM SEBELUM MAKAN MANA-MANA PRODUK JSD.

3.SEGALA JENIS PRODUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK KIRA LAH DALAM BENTUK CECAIR, KAPSUL ATAUPUN SERBUK DAN TIDAK KIRA APA PUN PERASANYA, SUSU, COKLAT, BUAH-BUAHAN. SENANG CERITA, APA-APA SAHAJA YANG BERKAITAN DENGAN TUJUAN UNTUK PELANGSINGAN BADAN TIDAK DIBENARKAN UNTUK DICAMPUR DENGAN MANA2 PRODUK JSD...

4.SEKIRANYER ANDA ADA MENGAMBIL MANA-MANA PIL KURUS,JAMU-JAMU LAIN DAN MANA-MANA PRODUK YANG BERASASKAN HERBA, TIDAK KIRA APA TUJUANNYA. HENDAKLAH DIHABISKAN ATAU MENGHENTIKAN PENGAMBILANNYA SELAMA SEBULAN SEBELUM MENGAMBIL PRODUK-PRODUK JSD. INI UNTUK MEMASTIKAN BADAN ANDA BETUL-BETUL BEBAS DARIPADA APA-APA BAHAN YANG BOLEH MENYEBABKAN KOMPLIKASI JIKA MENGAMBIL JSD.

5. BAGI IBU-IBU YANG MENYUSU BADAN DI GALAKAN UNTUK MENGAMBIL PRODUK JSD, SEKURANG-KURANGNYA APABILA BAYI ANDA BERUMUR 6 BULAN KE ATAS. TETAPI BERGANTUNG KEPADA KEADAAN BAYI ANDA. JIKA BAYI ANDA KUAT, IANYA TIDAK MENJADI SATU MASALAH(ramai pengedar dan agen kita yang menyusukan anak sepenuhnya, lepas pantang sudah mengambil JSD.. Alhamdulillah..semakin ok, susu pun banyak....)

6. BAGI WANITA YANG MEMAKAI IUD, HANYA PENGGUNA YANG TELAH MEMAKAI IUD SELAMA SETAHUN DAN KE ATAS SAHAJA

7. YANG PALING PENTING SEMASA MENGAMBIL JSD INI, ANDA HENDAKLAH BERPANTANG TERUTAMANYA DARI SEGI PEMAKANAN. MAKANAN YANG MENGANDUNGI UNSUR PANAS SEPERTI DURIAN, TAPAI, MADU ITU AMATLAH PERLU DIJAUHI. MAKANAN SEJUK SEPERTI AIS KRIM, PUDING DAN SEANGKATANNYA IAITU APA SAHAJA YANG KELUAR DARI PETI SEJUK JANGAN LAH MINUM ATAU MAKAN TERUS.

8.SETIAP ARAHAN DAN ATURAN PERLU DI IKUT, BACA DAN FAHAMKAN, KALAU TIDAK FAHAM BOLEH RUJUK, KAMI SEDIA MEMBANTU. SEKIRANYA ANDA BERDEGIL, KAMI DI KELUARGA JSD TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG KOMPLIKASI... MOHON KERJASAMA

Adakah produk JSD selamat utk Ibu2 mengandung???

Ramai ibu mengandung ingin menggunakan JSD, tp was2 dgn jamu ni kerana bimbang mengganggu pertumbuhan janin dlm kandungan.

BERIKUT ADALAH PRODUK YG BOLEH DIGUNAKAN UTK IBU-IBU MENGANDUNG:-


# MASKER VAGINA ~ orang mengandung makin lama baby makin besar dalam rahim. jadi banyak lebihan - lebihan lendir karung baby tolak. jadi no wonder dengan tekanan tu..banyak lendir akan keluar ketika mengandung terutamanya dari masa kesemasa faktor baby membesar.... time tu ibu - ibu mengandung sangat susah hati...panties basah, gatal2 semua serba tak kena. so wanita2 mengandung simpan magic powder dalam poket kemana2 u pergi.


# FEMININE WASH ~ bila ngandung ni peluh, bakteria dan perubahan hormon. Cucian setiap hari boleh mencegah bauan ini. Jika ada masaalah dgn kelembapan melampau, keputihan dan perpeluhan yg mendatangkan bau bolehlah gunakan MISS-V: Cool Medicated feminine wash ini.


# MEDICATE DEEP HEAT LOTION ~ Cramps atau tegang otot khususnya di bahagian kaki kerap berlaku pada peringkat pertengahan dan akhir kehamilan. Keadaan ini boleh menimbulkan kesakitan jika kerap berlaku. Tegang otot ini mungkin disebabkan oleh kandungan hormon estrogen yang meningkat ketika seseorang wanita itu hamil. Ia mungkin juga disebabkan oleh kekurang logam kalsium dalam darah.Gunakanlah MEDICATED DEEP HEAT LOTION untuk melancarkan peredaran darah dan mengelakkan urat2 dari dimasuki angin...



# BODYSLIM SOAP ~ menyegarkan badan, mengurangkan kesan gelap serta mengurangkan kegatalan.

Susuk Dara Deep Heat Lotion & Slimming Soap


❤Dos lotion sebesar syiling 50 sen tu sudah cukup untuk you all sapu mliputi area perut,pinggang dan bontot... Please ya bila sapu lotion ni x digalakkan pkai bengkong atau korset. Sbb tempat sapuan ni seeloknya biarlah didedahkn kepada free air kluar masuk. Klu you all pkai korset atopun bengkong nnti rasa nk pengsan.lpas tu relax ab...out 45 minit ya..then bru brgerak.

❤klu you all nk wrap dgn plastik wrap yg lmbut tu, start 1 jam slpas mndi DAN BERSABUN DGN MAGIC SLIM SOAP. sapu LOTION kt tmpat ada masalh lebihan lemak. wrap tu jgn ketat2 sangat ya. then u relax, tido. tjuan wrapping mcm di slimming center tu utk menakung peluh.

❤klu you all nk guna dos yg banyak,guna utk satu area setempat ja. jgn sapu all over. contoh klu perut, perut jer. relax, baring dan boleh juga wrap. slpas 45 minit hingga dua jam, bangun dan mandi PASTU SABUN DGN MAGIC SLIM SOAP..lpas tu you all akan still trasa warm lebih kurang kekal 24jam.


Sunday, 6 January 2013

Kenapa kita selalu lapar... camner nak berdiet nim


Pasti anda pernah mengalami situasi di mana walaupun anda baru sahaja selepas makan, anda amat cepat untuk berasa lapar kembali. Ini akan membuatkan anda untuk makan banyak kali. Ia tidak baik untuk penjagaan kesihatan. Jadi, apakah punca yang menyebabkan masalah ini?

(1) Minum terlalu banyak minuman manis
- Hasil daripada kajian oleh University of California di San Fransisco mendapati bahawa kandungan gula boleh 'menipu' otak terhadap keinginan untuk makan lebih banyak. Ia menghalang hormon leptin daripada memberitahu otak bahawa anda telah mendapatkan makanan yang secukupnya.

(2) Makan makanan bertin
- Makanan di dalam tin terdedah kepada bahan kimia sepertibisphonel-A atau BPA, yang turut mempengaruhi hormon leptin seseorang. Ia akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali dan juga dikatakan sebagai punca terhadap masalah obesiti.

(3) Sarapan pagi yang tidak mencukupi
- Hasil kajian terhadap 6746 orang selama empat (4) tahun mendapati bahawa seseorang yang mengambil 300 kalori pada sarapan pagi akan meningkatkan pertambahan berat badan sebanyak dua (2) kali ganda berbanding orang yang mengambil 500 kalori. Ini kerana sarapan pagi yang tidak mencukupi akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali sepanjang hari.

(4) Tidak makan sayur-sayuran
- Khasiat di dalam sayur-sayuran boleh membantu untuk seseorang berasa kenyang lebih lama dan ini dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali.

(5) Tidak minum teh kurang gula
- Hasil daripada kajian mendapati bahawa seseorang yang minum teh kurang gula selepas makan akan membuatkan mereka berasa lebih kenyang dan secara tidak langsung dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali.

(6) Kurang minum air masak
- Tubuh badan yang kurang air akan menyebabkan seseorang untuk makan lebih banyak kerana ia meningkatkan tahap kelaparan seseorang. Sebaiknya, sebelum makan anda perlu minum air masak terlebih dahulu.

(7) Kebosanan
- Hasil daripada kajian penyelidik Flinders University, Australia mendapati bahawa kebosanan akan meningkatkan keinginan seseorang untuk makan lebih banyak.

Wednesday, 2 January 2013

Menghilangkan Bekas Jerawat

Assalam semua pembaca blog Niesha, haa...hari nim Niesha nk share satu lagi petua iaitu petua bagaimana nk hilangkan parut jerawat pada wajah kita.. so selamat mencuba ye.. jika suka boleh lah komen kat bawah di ruangan komen ye... thank ya sebb sudi jejak blog Niesha yang tak seberapa nim...

Petua 1 :
 Ambil sepotong ubi kayu. Kupas kulitnya. Buang kulitnya. Bersihkan. Parutkan. Perah untuk dapatkan airnya. Sapukan air perahan pada muka anda yang ada bekas jerawat. Lakukan setiap hari selama seminggu. Insya-Allah, kesannya memuaskan.

Petua 2 :
 Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Sapukan pada bekas jerawat. Amalkan selama seminggu.

Petua 3 :
 Ambil 10 helai daun sireh muda, Bersihkan dan tumbuk lumat. Muka hendaklah dibersihkan dengan air suam dan sapukan sireh pada muka terutama di bahagian bekas jerawat. Biarkan kira-kira setengah jam atau hingga kering. Cuci muka bersih-bersih dan lap kering. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 4 : 
Selain daripada ulam yang enak dan berkhasiat, pegaga juga boleh digunakan untuk menghilangkan tanda hitam parut jerawat di muka. Caranya ialah dengan mengisar daun pegaga dengan bedak sejuk dan air secukupnya. Pupukkan adunan tersebut di tempat tanda hitam parut jerawat di muka anda setiap hari atau setiap malam sebelum tidur. Campuran kisaran pegaga dan bedak sejuk tersebut boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan memasukkannya ke dalam botol yang kering.

Petua 5 :
 Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Esoknya, cucilah dengan air suam.

Petua 6 :
 Tumbuk sepuluh helai daun sireh muda. Tempelkan pada muka terutama bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

Petua 7 : 
Kisar timun dan tapis airnya.Tampalkan hampas timun pada wajah yang berparut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci dengan air suam.

minyak kelapa dara (VCO) EVERLYNN



VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel.Kelebihan VCO atau minyak kelapa ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus, pemprosesan dibuat melalui proses penyulingan tanpa menggunakan pemanasan haba..VCO diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata, strechmark,bagi wanita hamil.VCO ada 2 jenis. Ada yang liquid dan ada yang softgel.VCO keluaran EVERLYNN merupakan VCO soft gel bukannya liquid.

Pengambilan VCO ni sangat mudah,,,sebab senang nak telan dan boleh apply ke seluruh kulit muka. Dengan erti kata lain beli VCO nie memang tak rugi sebab dia boleh digunakan secara 2 dalam 1.Selain bagus untuk kulit,kesihatan dalaman dan luaran. VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Kesan pengambilan VCO?

Jangan risau, Vco tiada side effect sebab vco bukanlah ubat tetapi merupakan supplement tambahan.

Selamat bagi ibu-ibu yang breastfeeding bayi
Dalam minyak VCO terkandung MCFA (Medium Chain Fatty Acid), yang merupakan komponen asam lemak berantai sedang yang memiliki banyak fungsi. Beberapa fungsi MCFA antara lain :
memudahkan bayi menyerap nutrisi
memperbaiki penyerapan vitamin, mineral, dan protein yang bisa dilarutkan lemak
meningkatkan absorbsi kalsium yang penting bagi pertumbuhan bayi
melindungi bayi dari mikroorganisme berbahaya

Minyak VCO (minyak kelapa dara) akan meningkatkan MCFA pada ibu menyusui sampai tiga kali ganda. Pemberian makanan yang mengandung MCFA pada ibu menyusui akan menghasilkan air susu yang kaya akan MCFA.So pengambilan vco akan ibu yang breasfeed baby takde masalah.. :)

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk VCO EVERLYNN adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan, selamat & HALAL untuk
digunakan..


Cara penggunaan VCO ni ?


Boleh digunakan dengan 2 cara. 2 dalam 1 :) Makan dan Sapu di muka 2 kali (2bj softgel setiap hari) boleh di makan sama ada sebelum/selepas makan atau boleh di ambil 2 bj softgel sekaligus,Seelok2nya ambil bersama air suam/air kosong

Untuk kegunaan secara sapuan plak, boleh pecahkan softgel tu dan sapu dekat seluruh muka atau kawasan2 yang ada strechmark :)
Kebaikan VCO
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil. 
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari
  • Kesuburan
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang

REFRENCE No.HALAL bagi EVERLYNN VCO : JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/11148-D8/2007
Hanya RM45 (termasuk pos) sahaja utk 60caps. Jika berminat bole contact Niesha directly at this number 0179636049

Tuesday, 1 January 2013

PRODUK TERBARU KAMI...


POMECAFE (Green Tea + Pomegranate + Goat Milk Extra)...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand and China from MZGroup Of Companies....

POMECAFE (Coffee + Pomegranate + Goat Milk Extra)...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand, Indonesia and China from MZGroup Of Companies..



Alkaline Water Ionizer 7plate...New Product 2013 for Malaysia, Brunei, Philippine, Thailand, Indonesia and China from MZGroup Of Companies...

Pemenang Sesi Pertama Extravanganza Pomepure


Tahniah kepada pemenang2 Extravaganza Gemilang Pomepure sesi 1 yang layak menikmati percutian ke Phuket, Krabi, James Bond Island...
Ayuh peluang masih terbuka untuk sesi ke 2 dan ke 3

EXTRAVANANZA GEMILANG POMEPURE "BEST SPONSER"


Assalam semua para pembaca blog Niesha ye... haaa nim adalah tiket percutian percuma 4hari 3 malam ke Phuket Thailand, anjuran daripada syarikat Gemilang International Holdings Sdn Bhd. So sesape yg berminat boleh lah join tiket percutian percuma nim...

Tapi sebelom tu anda hendaklah menjadi ahli pomepure dulu.. atau kepada yang dah ahli, anda hanya perlu membuat penajaan peribadi 30 orang dalam tempoh sebulan, dalam tempoh sesi pertandingan..

SESI PERTAMA - 01 DEC 2012 - 31 DEC 2012
SESI KEDUA - 01 JAN 2013 - 30 JAN 2013
SESI KETIGA - 01 FEB 2013 - 28 FEB 2013


Haa.... ni plak utk yang berminat utk ke Mekah... syarikat juga ada menawarkan pakej umrah.. Tapi yang ni syarat kelayakan nya lain dari yang pertama tadi.. utk pakej umrah nim syarikat kelayakan adalah penajaaan peribadi 30 orang MOBILE STOKIS  dalam tempoh sesi pertandingan akan layak ; Jom Gi Umrah Percuma...

:: To All My Top Leaders This Is Your Best Chance to Win this Competition....Its your Holiday Package With Your Loves One..Come!! Who will Be The Winner?? ::

kepada yang berminat nak jadi ahli, pendaftaran RM150 anda akan dapat sebotol jus delima Organik 375ml + sebotol jus delima Fruit Fusion 375ml ... cepat2 selagi promosi masih berlangsung dan jika anda menaja rakan2, kaum keluarga dan sesape saje akan dapar Rm50 utk setiap orang yg anda taja...Lumayan bukan... so ape tunggu lagi jom join sekarang!!!! 

POMEPURE  ~ BADAN SIHAT POKET PON LEBAT ~