Monday, 24 December 2012

ANTARA RESIPI YG SEDAP DIMAKAN DGN PURE MARINE COLLEGEN

RESIPI 1: MINUMAN 

jom minum soya + pure marine collagen kat dalam tu
sedap,berkhasiat jom try!!



pure marine kolagen...cmpur ngn sanquick nih... *-^sukatan 2 sudu.


Air buah Cocktail Seaweed

Bahan-bahan
• 100 gram rumpai laut yang telah siap direndam, dibilas , toskan 3-4 kali
• 1 tin buahan campuran
• air sejuk
• ais

Cara-caranya
1. potong kecil-kecil rumpai laut tersebut
2.Masukkan 1 tin buah campuran dan rumpai laut yang telah dipotong kecil-kecil tadi dan air ke dalam mangkuk yg disediakan
3. gaulkan
4. untuk lebih sedap tambah kan ais


RESIPI 2 : PUDING



Bahan - bahannya :-
1/2 gelas rumpai laut ( Yang sudah di blender atau dipotong )
4 gelas susu penuh krim
1 gelas gula
1 sudu kecil vanila
1 sudu kecil perisa oren ( tak nak letak pun bole atau diganti dengan pewarna )

Caranya: -
1. Susu di panaskan hingga mendidih
2. Tambah rumpai laut dan biarkan ia mereneh sehingga ia memekatkan.
3. Tambah gula, vanila dan perasa oren.
4. Masukkan dalam tempat
5. Sejukkan dan letak dalam peti sejuk.


RESIPI 3 : KERABU RUMPAI LAUT

Rumpai laut secukupnya: direndam dengan air+tepung gandum+asam keping semalaman bg hilangkan hanyirnya...

SAMBAL KERABU



1/2 biji kelapa parut - dibuat kerisek
5 ulas bawang merah ] dihiris
3 ulas bawang putih ] dihiris
lada hitam ditumbuk
2 ekor ikan kembong. dibakar dan diambil isinya
2 batang serai ] dihiris
garam
gula

Caranya:
>>Kelapa parut + bawang merah + bawang putih + serai digoreng tanpa minyak - dibuat kerisik.(ditumbuk/diblend)
>> Campurkan dengan garam, gula, isi ikan + lada hitam yang ditumbuk. Siap.

AIR CILI

>>Cili api + Cili merah + bawang putih ditumbuk kasar.
>>Campurkan dengan cuka dan sedikit air + garam.+ gula

KUAH TUMIS
>> Halia + cili kering + bawang putih + bawang merah + serai + santan pekat + serbuk kunyit+ garam + asam keping dimasak sehingga naik minyak dan pekat.

Penyedap rasa:
>>Budu+cili api+air limau nipis..

Campurkan kesemua sekali dan gaul sebati.


Effect selepas mkn kolagen hanya pelanggan sja yg akan rasa.. Cepat @ lmbt adalah diatas diri si pengguna sndiri iaitu mengikut aturan pemakanan @ ats antibodi.. Pantang ibu kolagen ni elakkan mnum kopi @ neskafe krn ia mmpunyai kafein yg tggi & mnyerap zat2 yg trkandung dlm ibu kolagen tu.. Jd jgn sia2kn ia.. Sy xkn jamin sesuatu yg lbh baik.. Tp InsyaAllah jika diamalkan mengikut aturan.. Akn dpt result yg lbh baik dr yg dijangka...1 lg jika lps mkn ibu kolagen ni.. Bdn anda rsa sakit2 jgn risau sbb ia memperbaiki tmpt yg sakit & mnumlah susu utk proses penghadaman..

Monday, 17 December 2012

Bila Dah Lama Menyepi

Assalam semua,

Wahhh mabeles tak tajuk hehehe...bukan pe bila dah lama tak hapdet blog nim byk citer nak dikongsikan ... ok camner nak mulakan ye...

Tanggal 11 Mei 2012

 Maag balik kampong kat Dewan Beta, Kelantan.....ni bukan nyer balik sesaje tau tapi balik sebab ade dinner... Dinner Gala Pome yang company Maag buat kat New Horizon Restaurant, Wakaf Che Yeh. .ramai gak yg hadir dalam 260 orang... kat bawah nim Maag upload pictures utk tatapan pembaca sekalian ( pictures dinner) hehehe so enjoy la ye..


CEO Datuk Mohd Zuri Ismail, Datin Ruzilani Mohamed serta keluarga dan para staff Pomepure 


CEO sedang merasmikan dan melancarkan produk terbaru (new look and new packaging) 

Tanggal 12 Mei 2012

Pada hari kedua kat Kb, Maag dan rakan pi shopping sakan kat Rantau Panjang.. hehehe... tp malang tak berbau bila salah satu kereta konvoi kami accident lagi 200 meter nak sampai Rantau Panjang...Myvi bertembung dgn motosikal... mood shopping terus hilang tp nasib baik cuma kemalangan kecil... bumper depan Myvi opis mate kemek sedikit dan pakcik motorsikal hanya cedera ringan saje..

Setelah dipujuk...mood shopping Maag and the geng datang lagi... dipendekkan citer kami mmg shopping sakan... lebih2 lagi owner Myvi yg accident tu... hahahaha... tp Maag hanya sempat beli sehelai baju utk putri Maag... yg lain akan diqadakan balik bila balik kampung next time (yeay yeay yeay)..

So korang layan lah gambar kami semua pi shopping ni ye kat bawah... so enjoyyyy...


Sunday, 16 December 2012

PETUA TRADISIONAL - 10 petua dan tip kuruskan badan tanpa ubat

1. JANGAN BERLAPAR
Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi

2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

4. ELAKKAN MINUM MINUMAN YANG BERGAS
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

5. KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM
Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.

6. AMBIL SARAPAN PAGI
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di
dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

7. MAKANLAH DENGAN PERLAHAN-LAHAN
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.

8. KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

9. Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

10. Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah gula-gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.

CARA PENYEDIAAN PURE MARINE COLLEGEN

KAEDAH PENYEDIAAN A

Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker


Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)

Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci


*******************************************************************




KAEDAH PENYEDIAAN B
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais


Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker


*****************************************************************

PERHATIAN :

* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..
* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong..

**********************************************************************


ANTARA TESTIMONIAL BERGAMBAR PURE MARINE COLLAGEN












APA KATA MEREKA??



********************************





********************************



********************************



********************************





********************************





********************************




********************************








********************************




RAHSIA KENAPA SUSUK DARA SLIMMING SET NI SANGAT HEBAT!! ^_^

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] kesan panas yg berpanjangan (boleh sampai 24 jam) - jadi penggunaan lebih jimat (saya sendiri sudah 2bulan pakai..stil bertahan 1 botol)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] tidak menghasilkan lendir atau minyak2
jika terkena air (bukan seperti sesetengah sliming lotion..berlendir n berminyak jika terkena air)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] ramai yang bagi respon mereka 'lebih lawas' sekarang..=)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] bukan sekadar membuang lemak, selulit..tapi juga melicin dan melembutkan kulit (kesan terbaik yg membuatkan para pelanggan senyum2!)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅]stretchmarks semakin pudar (yg ni paling saya suka - memang pudar!)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] bantu buang angin dari badan =)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] dan baaaanyak lagi 1001 kebaikan slimming set ni ^_^

kalau disenaraikan kebaikan dan segala RESPON POSITIF pengguna..memang panjang berjela ni..saya syorkan..RASAILAH SENDIRI ^_^

SET SLIMMING SET SUSUK DARA RESOURCES MENGANDUNGI :

1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
2) MAGIC BODY SLIM SOAP RM36

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅]HANYA RM84! ANDA KELIHATAN LEBIH MENAWAN ~ :)



SENARAI HARGA PRODUK JAMU SUSUK DARA DAN KHASIAT KEGUNAANYA



1. Jamu Pengantin = rm65 (10 biji)
2. Jamu Aku Dara = rm48 (40 biji)
3. Masker Vagina = rm25 (3gm)
4. Femine Wash = rm48 (100ml)
5. Intim gel = rm56 (15ml)
6. Lelaki Jutawan = rm65 (60 biji)
7. Minyak ikat kasih = rm65 (20ml)
8. coklat love habibi = rm48 (80gm)
9. Medicated deep heat lotion = rm48 (110ml)
10. Medicated body soap = rm36 (100gm)
11. Jamu jalinan cinta = rm48 (40 biji)
12. Jamu emas = rm65 (60 biji)


wanita berkahwin boleh gunakan produk NO 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wanita bujang boleh gunakan 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10 dan 11 sahaja
wanita pregnant boleh gunakan 3, 4, 7, 9, 10 dan 11 sahaja
lelaki of course produk lelaki (blh digunakan lelaki bujang) 6, 7, 8, 9, 10 dan 12

pos laju sm = rm7, pos laju ss = rm11


RINGKASAN PRODUK


1. JAMU PENGANTIN DARA -

mengecutkan rahim/merapatkan/mengetatkan faraj~ mengembalikan permukaan faraj yang berpasir (meningkatkan kegelian ketika bersama)~ meningkatkan kemutan~ menyerap dan mengeluarkan kotoran/keputihan/darah beku/blocking d faraj~ merawat masalah kekeringan...ada 10 biji kan? first day nak guna, insert 2 biji (kiri + kanan) hari yg sama, makan 4 biji waktu malam sebelum tidur minum air masak kuantiti 3 gelas n lebih..malam esoknya, makan 2 biji lagi sebelum tidur n malam lusanya, makan 2 biji lagi sebelum tidur.

2. JAMU AKU DARA -

menambahkan tenaga badan~ meningkat nafsu syahwat~ merawat masalah keputihan dan sengugut~ melancarkan peredaran darah~ memecahkan lemak/mencairkan kotoran/kerak d dinding rahim....kaedah makan jamu aku dara tu ialah :-makan jamu aku dara.1 botol yg pertama 10 hari 2 pg 2 mlm....pastu botol kedua 20 hari.pastu maintain 1 botol tu utk 40 hari....sok piyed lancar mcm paip bocor... darah beku semua hancur2...keputihan mencair...mula2 je kena makan lebih sikit..pastu makin berkurang.

3. MASKER VAGINA -

merawat masalah kegatalan di miss V~ menegangkan dan merapatkan bibir faraj~ memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh/lebihan lendir~ melicin n menghaluskan v dgn penggunaan berterusan, boleh guna tiap2 hari untuk rawatan dan penjagaan luar faraj...

4. MEDICATED FEMININE WASH -

merawat keputihan dan kegatalan~ membasmi kuman dan fungus~ nyaman dan memberi keselesaan pd mereka yang kerap berpeluh~ ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2bulan penggunaan - bahagian V akan menjadi wangi, bau haruman kuat, dingin dan menyegarkan. Bagi sesetengah org yg ada alergik bila bepeluh celah peha gatal2 elok guna tp pedih sikit pastu lega...oleskan d bahagian v utk 1 minit dan cuci dengan air....

5. MISS-V INTIM GEL -

meningkatkan keghairahan dan nafsu syahwat~ merawat keputihan dan membasmi kuman~ memberi kepuasan maksima~ superb bagi wanita yg mengalami kekeringan/menopose - Khas utk kekeringan, mengetatkan bahagian intim, memberi kepuasan maksimum dengan mengalirkan peredaran darah ke bahagian sulit, mencegah bau di bahagian sulit, memberikan rasa bersih dan segar. Gel berubat Intim gel diformulakan utk mengaktifkan sel2 di "vagina canal" atau laluan vagina spya lebih sensitif. Ramuan herba akan melancarkan peredaran darah sehingga ke "kelen***" dimana ada satu titik ghairah dipanggil "G-SPOT". gel ini akan mematikan fungus2 dan bakteria di dlm vagina lalu mencegah terjadinya keputihan, mengembalikan keremajaan vagina dan mengembalikan keghairahan yg semakin lupus. Cara pengunaan: Sapukan ke dinding vagina guna jari sedalam yg boleh.

6. LELAKI JUTAWAN -

meningkatkan nafsu syahwat~ menambahkan tenaga dan meningkatkan kecergasan~ melawaskan dan mengeluarkan angin~ meringankan badan~ melancarkan peredaran darah, amat sesuai bagi lelaki berkerjaya dan berumahtangga...mkn 2 biji pagi 2 biji mlm atau 1 biji pg 1 biji malam

7. MINYAK IKAT KASIH -

membesarkan dan mengembangkan zakar~ boleh digunakan sebagai pelincir~ boleh digunakan untuk memontokkan dan menegangkan payudara dan punggung~ merawat tumit n rekahan kaki, mengeringkan luka– selain d gunakan untuk lelaki ianya juga memberikan byk manfaat pd kaum wanita…minyak ikat kasih ini digunakan untuk membesarkan dan memontoxkan payudara cam XX punya tak perlu pembedahan. dan tak perlu silikon.cara guna selepas mandi - urutkan payudara dengan minyak ikat kasih lawan arah jam dan menarik payudara ke atas. ibu jari tekankan dibawah ketiak. dan 4 jari selebihnya naikkan payudara anda. ulang hingga 8 ke 10 kali. pastikan sebelom pergi kerja sapu dan urut. nanti boleh terasa puting payudara dan isi payudara berdenyut2 mcm nak piyed. montox, pejal dan anjal....

8. COKLAT LOVE HABIBI -

meningkatkan stamina~membuang angin~melawaskan pembuangan sisa kumuhan~memanaskan badan~meningkatkan syahwat bergantung jumlah pengambilan..gentel sebesar kuku jari kelingking dan makan....(pastikan jari anda kering ketika mencubit coklat love habibi ini If terkena air: mudah berkulat. Jangka hayat =>2 tahun jika tidak terkena air dan terkena panas. Siapa yang boleh makan =>semua golongan manusia termasuk kanak2. jika badan anda rasa lemau2 malas2 boleh ler makan coklat love habibi ini ye..kalau ada sintom2 kalau malam semalam ehem2..pagi rasa mengantuk n lemau2 badan malas nak g kerja, malas nak buat kerja rumah jadi ambillah coklat love habibi sebagai kudap2 harian ye....

9. MEDICATED DEEP HEAT LOTION -

kena di sapukan di tempat yg berlemak sahaja. tak ada lemak tiada tindak balas. mesti sapu ketika relax contoh ketika menonton tv, sedang berfb, ketika baca surat khabar. tidak boleh digunakan ketika menjalankan kerja2 berat seperti mengemas, sedang bersenam x boleh guna. MDHL tidak boleh disapukan dipipi kerana pipi adalah otot. tapi boleh sapu di bawah dagu yang berlapis. tindak balas serta merta selepas losyen menyerap.. PLING BEST TIDAK BERMINYAK...akan terasa sedikit gatal2. seterusnya rasa berpeluh yang keterlaluan. peluh yang luar biasa. lagi banyak lemak lagi banyak peluh yang akan keluar. lebih effectif bila di wrapping...uolss boleh buat services SLIMMING CENTRE DIRUMAH kerana losyen yang SUSUK DARA RESOURCES keluarkan bermutu tinggi dan setanding losyen yang digunakan dislimming centre terkemuka didalam malaysia.

10. MEDICATED BODYSLIM SOAP -

digunakan diseluruh tubuh terutama digosok ke paha dan montot yg berselulit, pangkal tangan iaitu antara lengan dan permulaan bahu, perut, pinggang, pinggul dan mana-mana bahagian yg berlemak, besar dan menggeleber. Penting juga digosok kepada bahagian berparut , celah kekotoran degil , badan berjerawat batu dan berbiji akibat lemak keras dan kesan luka.Semasa penggunaan kulit akan berasa segar dan naturally dingin. Liang-liang kulit akan terbuka dan ini membantu penyerapan oleh satu bahan pelembab yang boleh melarutkan air dan lemak dibawah lapisan kulit. Penggunaan tumbuhan, buahan dan sayuran membantu melancarkan peredaran darah dan sebagai satu bahan anti bakteria dan kulat. Penggelupasan perlahan dan penggantian kulit semulajadi serta menghasilkan kulit tubuh yang cantik, gebu, tegang , licin dan lembap serta membantu menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas beranak, kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam .Lebih effect digunakan setiap kali mandi untuk shape dan kulit yang anda ingini....

11. JAMU JALINAN CINTA -

tidak bersifat utk merapatkan faraj. tetapi bersifat melancarkan peredaran darah, membanyakkan air susu, mencepatkan luka2 kering dan sembuh kerana didalam ramuan jamu bersalin ini mengandungi madu, belut, ikan haruan, dan rempah ratus wanita seperti manjakani, kacip fatimah, lempoyang, kunyit putih dll...cara pemakanan jamu Jalinan cinta ini. 2 biji selepas serapan dan 2 biji malam selepas makan malam ( 6ptg )sila ambil perhatian jika bayi penyusuan badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasehatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong....

12. JAMU EMAS -

jamu kencing manis khas untuk menurunkan gula dalam darah khas untuk pesakit kencing manis.-yang kencing manis tu ada sukatan makan ikut level gulammg boleh turunkan level gula n boleh maintain.....cara pemakan JAMU EMAS ~ supplement utk mereka yang mengidap kencing manis dan rujukan bahan bacaan utk dos yang bersesuaian 1- bacaan gula 7 - 12(2 kapsul 1 malam sebelom tido)2- bacaan gula 13-30(2 kapsul pagi > lepas tu rehat tido, tindak balas akan kerap kencing atau buang air cirit2 2 kapsul malam sebelom tido)3- bacaan gula normal(1 biji sehari sebelom tido. suka hati lah nak makan apa tak perlu pantang)(^_^).....jika level gula sudah turun makan ikut dos yang telah diberi..........


## AMARAN....JAMU NI TIDAK BOLEH DICAMPUR MAKAN DGN JAMU ATAU HERBA2 LAIN SERTA SEBARANG SLIMMING PRODUK...semua jamu harus makan setelah perut diisi...bnyak kan minum air kosong yek..dan pantang larang tolong jgn mnum ais, jgn makan durian, sebab durian panas, herba pun panas..nanti dia tak tahan.. jgn minum air kelapa sebab ia mengurangkan khasiat herba



Sunday, 9 December 2012

Block Buzz di sini untuk membantu ANDA mempromosi perniagaan ANDA!

Mula Mempromosi Apa Jua yang Anda Inginkan.. SEKARANG JUGA!
camne klu gagal join blockbuzz nie?''
Blockbuzz ni hnya tapak iklan je.. anda beli 1 block iklan RM120 & iklan anda akan berada di blockbuzz selama 1 TAHUN.. di mana letak kegagalannya?

ce fikirkan klu kite iklan kat fb ads,google ads, katakan modal untuk anda letak iklan di fb atau google usd35 adakah iklan anda akan berada di fb ads or goole ads selama 1 Tahun? & adakah fb ads or goole ads akan bagi 11 jenis bonus?

mungkin jawaban anda: tidak

tetapi.. jika anda beriklan di blockbuzz anda akan katakan ya.. saya dapat beriklan selama 1 tahun dengn modal iklan RM120/USD35 & berpeluang mendapat 11 jenis bonus..

Fikir & Renungkan wahai usahawan online.. Semua BIsnes perlu Beriklan.. kat sini sambil pasang iklan bole BUAT DUIT..yeehaaa!!!!! http://blockbuzzing.com/niesha


Block Buzz di sini untuk membantu ANDA mempromosi perniagaan ANDA!

Kami SENTIASA cuba mengembangkan platform kami sedunia dan kami percaya negara anda mempunyai potensi yang besar!

Bagaimanapun, kami juga menyedari bahawa untuk benar-benar berjaya kami perlu mewujudkan hubungan perkongsian yang tepat dengan para pemimpin, pengiklan, pengawal selia, dan setiap orang di rantau berkaitan yang akan menyokong pertumbuhan kami. Oleh kerana kami tidak "bertempatkan" di negara anda maka kami memerlukan bantuan anda! Hubungi kami jika anda mempunyai sesuatu yang akan membantu kami untuk melakukan lebih banyak urusan perniagaan bersama-sama.

Saturday, 1 December 2012

FELINNA: VITAMIN-C 5000MG


TERBARU!!
Selepas sambutan hangat diterima untuk produk krim pelangsingan badan, INCHLOSS, kini Felinna Beauty megorak langkah mengeluar dan memasarkan produk supplement yang bakal mencetus fenomena baru terutama bagi mereka yang aktif dan sibuk namun dalam masa yang sama turut mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit secara keseluruhan.

Felinna Vitamin C plus Pure Collagen 5000mg, satu2nya produk keluaran bumiputera yang menandingi produk antarabangsa!

HARGA:
RM85 SEMENANJUNG
RM90 SABAH/SARAWAK
30biji/kotak


KANDUNGAN UTAMA:

*Kolagen marin - Sumber berkualiti premium yang mudah diserap badan, bertindak sebagai agen antipenuaan yang turut memelihara kekuatan tulang/sendi, kuku dan rambut serta mengekalkan keanjalan dan tekstur kulit agar kekal lembab, halus dan sihat bercahaya.

*Glutathione - Mencerah, menyamaratakan tona kulit serta menyingkirkan toksin dan radikal bebas di dalam badan, seterusnya mengurangkan kedutan halus, noda2 hitam dan pigmentasi.

*Vitamin C - membekalkan nutrisi untuk kesihatan tubuh secara keseluruhan, komponen penting untuk mengoptimakan peranan kolagen dan glutathione di dalam badan, memperbaiki, merawat dan membantu pertumbuhan sel2 baru lebih cepat selain menghapuskan masalah kulit kusam dan jerawat juga melambatkan proses penuaan pramatang.

*Ekstrak sitrus - mengandungi antioksidan yang menjauhi kerosakan sel kulit akibat pencemaran persekitaran, radikal bebas dan sinaran UV, mengurangi risiko kanser kulit, memudarkan parut, bersifat antibiotik dan antibakteria yang menghalang iritasi/jangkitan kulit.


DOS PENGAMBILAN:

Ambil 1-2 kapsul sehari selepas makan malam atau sebelum tidur. Minum banyak air sepanjang hari untuk membantu badan menyah toksin dan melancarkan peredaran darah bagi memaksimakan kesan penyerapan vitamin C ini.

Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR
MFG :1012
Exp.Date : 1015

FELINNA INCH LOSS LOTION


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

  • Risau dengan pengambilan supplement penurunan berat badan yang memudaratkan?
  • Malas untuk berdiet keterlaluan?
  • Krim pelangsingan badan sebelum ini berbau serai, halia atau sangat panas??

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!
INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..


  • berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..
  • mampu membakar lemak2 berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!
HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL
 
APA KEISTIMEWAAN SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN PALING HANGAT MASAKINI?
  • diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.
  • dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jd jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.)
  • yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.
  • selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.
  • boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)

CARA GUNA:

  • picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
  • sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)



Saturday, 17 November 2012

CELEBRITIES DAN ALSD2... TESTIMONIES LAGI.. TERBAEK

ANTARA ARTIS2 YANG DAH JADI TOKEY DGN ALSD2... SAMBIL KURUS, JAGA KESIHATAN SAMBIL JANA INCOME..

ANDA BILA LAGI... JOM LAH JOIN KITAORANG... HEHEH... FOR MORE INFO PLZ KONTEKS ME SMS/WASSUP ONLY 0179636049







MENGAPA KENA AMBIL PAKEJ SEBULAN IAITU 4 TIN




KITA SENDIRI FAHAM KAN KALAU KITA DIET SENDIRI NAK KURUS 1 KG PUN SUSAH, SO DGN ALSD2 KESAN BOLEH NAMPAK DR 3 KE 10 KG SEMINGGU).

1) MINGGU PERTAMA - BILA DAH LAMA GEMUK, BUKAN SENANG NAK TURUN KG KAN. ADA YG GEMUK AIR. ADA YG BETUL2 GEMUK LEMAK. DAN ADA PULAK, GEMUK KEDUA2NYA SEKALI. SO PADA MINGGU PERTAMA INI, LEBIHAN AIR DAN TOXIN AKAN DIBUANG. SBB TU LA KALAU ORG YG GEMUK AIR, BILA MENGGUNAKAN ALSD2 KITA AKAN LIHAT TERLALU CEPAT KGNYA TURUN, ADA YG SAMPAI 15KG SEMINGGU! AIR YG BYK DALAM BADAN ADA LAH TIDAK BAIK, KERANA IA JUGA BOLEH MENYEBABKAN JANGKITAN KUMAN DAN SESAK NAFAS. (BERCAKAP MELALUI PENGALAMAN MAK SAYA)

2) MINGGU KE 2 - PADA MINGGU KEDUA ALSD2 MULA MEMECAHKAN LEMAK TEPU TANPA MENGGANGGU OTOT2. BUKAN LA SATU PERKARA YG MUDAH NAK PECAHKAN LEMAK YG DAH BERKURUN BERKUMPUL DALAM BADAN KITA NI. IA AKAN MENGAMBIL MASA BERMINGGU2. TP DGN ADANYA ALSD2, PROSES ITU AKAN DAPAT DIPERCEPATKAN LG INSYAALLAHHH...

3) MINGGU KE 3 - PADA MINGGU KETIGA LEMAK TEPU DAN LEBIHAN AIR ITU AKAN DIBUANG SECARA BERPERINGKAT2. INI ADALAH SUPAYA BADAN KITA TIDAK MENGHADAPI SATU KEJUTAN. BAYANGKAN LA BILA DAH LAMA GEMUK TIBA2 NAK JD KURUS (MACAM ORG PINDAH RUMAH LA, BUKAN SNG NAK ANGKAT SUMA BARANG KELUAR RUMAH, MESTI MENGAMBIL MASA KAN LOL). DAN PADA MASA INI LAH ALSD2 MEMAINKAN PERANAN PENTING BILA SEGALA VITAMINS2 DIGANTI BALIK KEPADA APA YG HILANG DARI BADAN KITA.

4) MINGGU KE 4 - PADA MINGGU KE 4 NI LAH KITA BIASA MELIHAT PERUBAHAN KETARA KEPADA PENGUUNA ALSD2, BADAN LANSING, KULIT CERAH,BERSERI DAN CANTIK. MANA TAKNYA KEBANYAKAN TOXIN DAN LEBIHAN AIR TELAH DIBUANG. LEMAK2 PULA TELAH DIGANTI DGN OTOT PEJAL, SUPAYA LEMAK TEPU TIDAK SNG UTK BERTAPAK DI SITU LG LAIN KALI.

OLEH SBB ITU LA KEBANYAKAN PENGGUNA ALSD2 YANG TELAH MENGGUNAKANNYA PALING KURANG SEBULAN (IAITU PAKEJ LENGKAP) AKAN SUSAH UTK MENJADI GEMUK SEMULA. OTOT2 MEREKA TELAH MENJADI KEJAP, LAIN PERKATAAN BIASA ORG SEBUT IALAH, DAH JADI FIT!!!

SO, APA LG..DAPATKAN PAKEJ SEBULAN ANDA (4 tin) :sms/whasapp PN NIESHA 017-9636049...


BAGAIMANA HENDAK MENINGKATKAN METABOLISME BADAN??



BAGAIMANA UNTUK TINGKATKAN METABOLISMA ???

Hari ni nak share tentang 10 tips untuk meningkatkan kadar metabolisme yang akan membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan anda….

1.Bina otot-otot (build Muscle) – Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari.

2.Bersenam aerobik atau berjogging – Bersenam aerobik/berjogging tidak membina otot namun ia mampu meninggikan kadar metabolisme selepas kita melakukannya.

3.Minum banyak air – Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Sebagai tambahan boleh juga memakan buah-buahan yang mana mengandungi kandungan air.

4.Campurkan ais dalam air – Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis.

5.Makan lebih kerap – Makan lebih kerap boleh membantu mengurangkan berat badan.Ambil snack setiap 3-4 jam akan membantu meningkatkan kadar metabolisme. Kajian menunjukkan jika seseorang mengamalkan snack mereka akan makan kurang sewaktu makan tengahari dan makan malam.

6.Pedaskan masakan anda – Makanan yang pedas mengandungi bahan kimia yang boleh meninggikan kadar metabolisme.

7.Makan lebih protein – Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam tanpa kulit, tauhu, kacang, telur dan susu rendah lemak.

8.Minum teh hijau (Green Tea) – Kajian menunjukkan dengan meminum 2-4 cawan teh hijau sehari membantu membakar 50 kalori sehari, ini bersamaan kurangkan 5 pounds berat setahun. Pastikan tanpa gula!

9.Elakkan crash diet. Crash diet ialah mereka yang makan kurang daripada 1,000 kalori sehari. Walaupun diet ini membantu mengurangkan berat badan namun sebenarnya pengurangan berat badan adalah daripada kemerosotan otot-otot. Apabila otot-otot berkurang, maka kadar metabolisme akan berkurangan. Akhirnya badan akan membakar kurang kalori malah akan lebih cepat menaikkan berat badan berbanding sebelum diet jika individu itu sudah tidak patuh pengambilan kalori 1,000 kalori sehari.

10.Amalkan Alpha Lipid SDII – Ambil 2 sudu 4 kali sehari untuk mendapat penurunan berat 2-5kg dalam seminggu. Jika 10 tips ini dilakukan PASTI anda akan dapat berat ideal yang diidamkan! SAY NO TO FAT!




Bagaimana Menangani Penurunan Berat Badan Yang Perlahan ? (PART 1) by Kamarul Nordin



Sekiranya anda menghadapi penurunan berat badan yang perlahan apabila telah lebih seminggu memulakan program diet SD2, ini bermakna tahap kesihatan metabolism anda adalah lebih perlahan dari orang lain dan dengan itu anda lebih perlahan membakar simpanan lemak dan penurunan berat anda pun memang jadi perlahan. Sekiranya anda memang seorang yang lambat menurunkan lemak, anda juga mungkin menghadapi masalah sekatan pembakaran lemak yang sangat mengecewakan apabila kadangkala berat anda tidak turun langsung buat seketika. Haraplah bersabar. Janganlah perkara ini menyebabkan anda mengaku kalah dengan cepat. Kekangan metabolism yang tinggi memerlukan anda melakukan beberapa penyesuaian kecil didalam perkara-perkara berikut:-


1. Adakah anda sudah faham maksud sebenar makanan berkabohidrat dan anda benar-benar tidak mengambil karbohidrat yang tersembunyi ?Perhatikan karbohidrat tersembunyi dengan lebih teliti seperti salad dressings, kekacang dan kuah makanan untuk lamb/chicken chop dan kurangkan lagi makanan yang rendah karbohidrat seperti avocado, buah zaitun dan limau kasturi atau limau purut. Sila lihat tulisan saya sebelum ini mengenai karbohidrat tersembunyi. Gunakanlah keto sticks secara lebih kerap untuk memastikan bahawa anda memang tiada memakan karbohidrat yang tinggi. Sekiranya ujian keto sticks masih putih ini bermaksud anda perlu semak kembali setiap inci pemakanan anda kerana kandungan karbohidrat yang anda makan masih tinggi. Sekiranya ujian keto sticks anda sudah pink tetapi berat badan anda makin naik, besar kemungkinan anda sedang hamil.

2. Adakah anda masih kurang atau meninggalkan waktu makan yang sepatutnya ? Adakah anda masih berlapar ?Makanlah sekurang-kurangnya 3 kali sehari atau 4, 5 kali sehari dengan saiz yang sederhana. Mengurangkan makanan atau terlalu lama tidak makan (anda tidak harus berlapar lebih dari 6 jam waktu berjaga) akan menyebabkan kandungan gula dalam darah berkurangan dan anda akan merasa letih, menggigil dan lapar. Ubah suai semula cara makan anda kerana anda tidak harus mengurangkan makan atau meninggalkan waktu makan anda. Sekiranya anda kurang makan dan selalu berlapar makan badan anda akan membakar lemak lebih perlahan kerana secara semulajadinya badan anda ingin hidup lebih lama dan membakar lemak lebih perlahan diwaktu susah untuk mendapatkan makanan.

3. Adakah anda memakan ubat-ubatan atau supplement yang menghalang penurunan berat badan ? Sila semak kandungan ubat-ubatan anda serta supplement yang anda makan supaya tidak mengandungi kandungan karbohidrat serta gula yang tinggi atau termasuk didalam senarai ubat-ubatan yang melambatkan penurunan berat badan seperti yang telah saya senaraikan sebelum ini.

4. Jalanilah cara hidup yang aktif dan pergilah bersenam.Pada tahap ini anda perlu pergi bersenam. Lakukanlah sekurang-kurangnya 30 minit senaman ringan setiap hari. Banyak maklumat yang saya dapati dari pengamal SD2 bahawa senaman akan mempercepatkan penurunan berat badan dan juga cubalah beralih jenis senaman dari satu jenis kepada jenis yang lain juga akan memberi kesan yang lebih baik.

5. Kurangkan terlalu banyak pemakanan berprotien pada satu masa.Cuba fahamkan betul-betul maklumat ini kerana adalah penting untuk anda lakukan dengan betul. Jangan makan terlalu banyak pemakanan berprotien pada satu masa kerana jika terlalu banyak makan badan kita juga akhirnya akan boleh menukarkan protein menjadi gula didalam darah dan ini akan mengganggu pembakaran lemak didalam badan. Cara pemakanan protien yang sesuai adalah dengan memakan saiz yang kecil atau sederhana tetapi makan dengan lebih kerap seperti 4 atau 5 kali sehari. Anda sepatutnya rasa puas apabila selesai makan tetapi tidak terlalu kenyang. Makanlah dengan lebih perlahan boleh menyebabkan anda mengukur samada anda sudah kenyang atau belum. Apabila anda tidak yakin berapa banyakkah yang perlu anda makan kerana anda sudah biasa kerana bertahun-tahun makan dengan banyak, maka cubalah makan kurang dari apa yang anda biasa makan pada setiap kali waktu makan. Selepas 30 minit, jika anda tidak lagi merasa lapar, maka anda akan merasakan perbezaan diantara tabiat makan yang buruk atau lapar yang sebenar. Akhirnya anda akan belajar banyak manakah yang perlu anda makan yang akan menyebabkan penurunan berat badan.

Sekiranya anda masih belum berjaya, cubalah SD2

Sunday, 14 October 2012

PURE MARINE COLLAGEN..terbaik utk kulit dan awet muda

100gm RM30+POSTAGE SEM/MSIA~Collagen mentah, 100% asli belum diproses. Alami kehebatan KOLAGEN ASLI

♥ Nilai collagen 10x ganda lebih tinggi dari sirip yu (satu mngkuk kecil RM300) dan khasiat die sama dengan sarang burung layang-layang (RM400 hingga ribu2)
♥ 24% collagen inii bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.
♥ Anti oksida 550 x lbh tnggi dr Vit.C
♥ Vit.A 40x lbh tnggi dr betacarotine
♥ KALSIUM - 37 ya
ng lebih tinggi daripada hati ikan
♥ PH - bernilai 7.6




CARA PENYEDIAAN :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

CARA MAKAN :
Selepas bangun tidur, sebelum gosok gigi dan sebelum sarapan(waktu terbaik masa perut kosong) dan sebelum masuk tidur.



Collagen ini berkesan kalau diamalkan, nampak kulit akan makin cerah/putih. Kalau seminggu lebih boleh nampak especially pori-pori muka akan rapat dan nampak licin. Collagen ini juga boleh digunakan untuk buat masker. Sesuai untuk org pregnant untuk dptkn baby yg putih dan kulit cantik.




FUNGSI DAN KHASIAT:
1. Laraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA.
2. Anti-bakteria, Pemecatan TOKSIN.
3. Menghilangkan SEMBELIT
4. Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
5. MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
6. Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat), perbaiki masalah kejatuhan penjagaan KULIT dan RAMBUT, kurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
7. Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
8. Membantu meningkatkan METABOLISME.
9. Meningkatkan fungsi stomatch.
10. Membantu Menghapuskan nefritis, Artritis, basal.
11. Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan Kolagen, Darah badan dan Purpura haemorrhagica.
12. Meningkatkan PEREDARAN DARAH, Dingin dan mencegah sakit bahu
13. Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
14. SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang.
15. Mencegah ANEMIA
16. Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya
17. Menormalkan fungsi kelenjar tiroid

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau boleh elakkan kopi, nescafe dan minuman yang berkafein. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C,
collagen dan glutathione(agen pencerah) dalam badan kita. Perlu banyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5L sehari).
pm TO BOOK ODER: NAMA/ALMT/H/P.NO/QTTY/BANK

Secret Suria Ramping Balm

Nak buang lemak berlebihan?
Nak kurangkan lemak di perut dan peha??
Risau dengan perut yg buncit ??

Kini ada formula terbaru yg TERLARIS di pasaran.

SILA LIKE PAGE : http://www.facebook.com/pages/Jom-Kurus-Dlm-Masa-2-Minggu/153147391494202?ref=hl

RAMPING BALM SURIA SECRET sila dapatkan dengan segera hanya dengan sapuan 2x sehari selepas mandi, Cubalah Ramping Balm, terbukti berkesan,







Ramping Balm Suria Secret adalah satu produk yang unik di mana mampu menurunkan berat badan seawal 2 minggu! Memang macam tak percaya tapi dah ramai yang berpuas hati dengannya. Produk ni diperbuat daripada adunan herba tradisional yang terpilih..antaranya serai wangi. Fungsi utamanya untuk mencairkan lemak,membuang lebihan air dan angin dalam badan.

Bagi yang dah cuba pasti akan berasa kagum dengan keberkesannya. Selain untuk kuruskan badan, Balm Ramping ini juga boleh dijadikan penawar serbaguna untuk gout,sakit pinggang,sendi,penat,darah tinggi,lelah ,migrain, senggugut,kanak-kanak kencing malam dan amat sesuai untuk wanita selepas bersalin.

Cara penggunaan:
HANYA SAPUAN SAHAJA
Sapu pada bahagian perut dan pinggang -untuk buang lemak
Sapu pada bahagian belakang leher-untuk darah tinggi & migrain
Sapu pada bahagian dada dan belakang -untuk penat & lelah
Sapu pada bahagian sakit - untuk gout/senggugut/sakit gigi
Sapuan sedikit pada ari-ari - untuk kanak-kanak kencing malam
Sapu pada bahagian perut dan pakai korset @ barut - untuk wanita lepas bersalin

TAWARAN ISTIMEWA.

Harga PASARAN RM69 satu PEK tapi kini anda boleh dapat harga seperti ini..

RM50 (termasuk KOS POS LAJU) ke Semenanjung Malaysia
RM55(termasuk KOS POS LAJU) ke Sabah Sarawak.

Tuesday, 25 September 2012


Tahukah anda bahawa TabloQ boleh mengatasi masalah kemaluan berbau yang sering dihadapi oleh kaum hawa terutamanya selepas kedatangan haid? keadaan ini mungkin disebabkan oleh bakteria yang terdapat pada darah semasa kedatangan haid. Dan jikalau kita tidak membersihkan bahagian ini, bakteria-bakteria tersebut akan bertambah dan boleh menyebabkan masalah-masalah yang yang lain pula.

 Kebanyakkan kita tidak menyedari masalah ini. Jadi, ambil langkah pencegahan awal sebelum ia menjadi lebih parah. Ok, Bagaimana TabloQ bertindak menyucikan bahagian tersebut? TabloQ akan bertindak meresap bakteria-bakteria tersebut secara semulajadi dan membuang segala toksik yang terdapat pada bahagian tersebut. dan menjadikan bahagian tersebut bersih dan segar secara semulajadi. 

Cara penggunaannya adalah simple iaitu dengan membancuh TabloQ dengan air gamat, kemudian sapu kebahagian tersebut. Biarkan ia seketika sebelum dibilas dengan air bersih. Amalkannya secara kerap, insyallah anda pasti teruja akan hasilnya. suami pun bertambah sayang!.Produk ini telah mendapat kelulusan SIRIM QAS INTERNATIONAL. Selain itu, kami telah menerima feedback yang amat positif dari pengguna-pengguna TabloQ berkenaan masalah ini.




Monday, 24 September 2012

Rahsia Atasi Perut Buncit


Anda senyum? Tidak mengapa.. Jika hanya 'disebut' sahaja membuat anda tersenyum, bagaimana pula jika anda berada di kalangan mereka yang memiliki perut yang buncit. Anda pula yang akan mendapat 'senyuman' daripada orang sekeliling anda. Walaupun anda memakai baju mengikut ukuran badan anda, namun kadang kala masalah perut buncit masih lagi kelihatan. Malah lebih menyedihkan anda ada yang menerima perlian daripada rakan-rakan. Walau pun mungkin hanya gurauan bagi mereka, tetapi dalam hati anda, hanya tuhan saja yang tahu!

Jika lelaki akan menerima perlian...

"Besar pouch bag awak.. apa isinya?".

Kalau perempuan pula lagi segan..

"Mengandung lagi ke? Aikk.. cepatnya"

Siapa tak malu jika memiliki perut yang buncit ni. Jika perut buncit tapi bawa Ferrari, itu lain cerita.. tapi jika perut buncit sebab nafsu makan yang luar biasa. Ada sesuatu di depan mata yang menyedapkan semua pasti di 'kebas'. Itu yang susah tu.

Tapi usah risau. Kali ini, saya akan muncul sebagai penyelamat walaupun saya tahu 95% mereka yang membaca rahsia ini hanya membaca sahaja dan tidak melakukan, lagi 4% akan melakukan selama 3 hari sahaja dan lagi 1% ... agak saya lah, mereka teruskan selama 2 minggu. Agakkan saja saja ya,

Apa pun saya rasa anda tidak lah begitu. Saya yakin, anda seorang yang berjiwa kental, kekal dengan matlamat mahu memusnahkan perut buncit anda tersebut. Namun, ianya ianya tidak akan berguna sekiranya anda tidak bermula dengan tindakan yang positif.

Takkan hilang perut buncit jika anda masih terus duduk di hadapan sofa sambil minum coke. Sia-sia jika hanya berharap sekadar keinginan semata-mata. Jawabnya sampai ke tahun hadapan perut anda masih akan mara ke depan.

Semoga tips step by step ini berguna untuk anda. Saya mengharapkan agar anda tergolong dalam golongan 1% iaitu orang yang melakukan. Orang yang mempunyai keinginan yang kuat dan dibuktikan dengan perbuatan.




Berikut adalah tips rahsia purba bagaimana untuk menghilangkan perut buncit.

Step 1 : Kempiskan perut buncit

Latihan angkatan beban dapat mengempiskan seterusnya dapat menghilangkan perut buncit. "Tapi, saya tak ada duit untuk ke Gym bro.. bagaimana?"

Ohh.. Jangan risau.. Angkatan beban sebenarnya tak perlu susah-susah pun.. Mulakan dengan melakukan sit up. Itu juga salah satu angkatan beban menggunakan berat badan anda sebagai beban. Yang lebih best ialah sit up ini fokus kepada kekuatan perut dan ia memberi kesan terhadap perut buncit anda.

Lakukan 3 set setiap sesi dengan angkatan sit up 12 kali setiap sesi. Sebelum masuk ke sesi ke -2, lakukan planking selama 30 saat ya. Teruskan sebegitu sehingga sesi ke-3, berselang seli dengan planking. Total masa yang diambil untuk sesi ini ialah tidak sampai 15 minit pun. Mudah bukan?

Step 2 : Bakar lemak perut buncit
Apa yang penting, ubah cara pemakanan anda. Jika selama ini, anda makan breakfast roti canai/nasi lemak/nasi dagang.. TAPI nak hilangkan perut buncit ni, anda kena ambil biskut oats dan air malt coklat. Kalau sebelum ini, makan tengahari anda ambil nasi penuh.. Mohon ianya dikurangkan kepada suku. Boleh kan? =)

Saya akui ia agak sukar. Namun ianya lebih perlu dibendung daripada ianya menjadi semakin parah. Mencegah itu lebih baik. Maka cegahlah perut buncit itu bermula dari mengawal pengambilan makanan anda.

Step 3 : Nyahkan/ Buangkan perut buncit
Lebihkan melakukan senaman. Bagaimana? Anda perlu lakukan senaman extra 5-15 minit setiap hari. Jika selama ini, anda bersenam 15 minit setiap hari maka untuk menyahkan perut buncit ini, anda kena bersenam extra lagi 5-15 minit.

Terbaik ialah bersenam kardio selama 30 minit setiap hari secara konsisten dan kemudian disambung dengan senaman angkatan beban selama 15 minit. Fuhh.. kalau anda berkomitmen dengan ini, tahulah akibatnya selepas 1 bulan.. Six pack lah jadinya.

Step 4 : Mengtong sampahkan perut buncit

Makan lebih banyak makanan yang mempunyai 'whole grain'. Apakah whole grain ini? Contoh makanan 'whole grain' untuk mengtong sampahkan perut buncit ialah seperti biskut gandum, oats dan berat perang (Basthmathi atau Beras Herba ponni taj mahal)

Saya akui harganya memang sedikit mahal TETAPI apa lah salahnya jika anda korbankan sedikit wang anda untuk kesihatan anda. Jika anda sanggup dan mampu berbelanja untuk menukar handphone touchscreen berjenama, kereta mahal. Tidak salah rasanya jika habiskan sikit duit ke arah kesihatan yang lebih baik kan.



Kesimpulannya, untuk melakukan 4 steps di atas pastinya bukanlah satu kerja yang mudah buat anda. Apatah lagi ia memerlukan konsistent daripada anda. Apapun, lakukan setakat mana yang termampu terlebih dahulu. Jika tidak mampu berjogging, maka anda mulakan lah dengan berjalan laju. Jika anda tidak larat berjalan laju, mulakan lah dengan berjalan perlahan.

Ikut kemampuan anda ya.. Ubah habit anda kepada kehidupan yang lebih sihat. Walaupun anda seberat 130kg pun, tidak mengapa. Mungkin anda merasa sedikit rendah dirilah sebab mungkin anda seberat 130kg. Tapi, jangan merasa rendah diri lagi. Buktikan anda juga mampu menjadi seperti orang lain. Belum cuba belum tahu lagi kan..

Selamat mencuba!^^

- Artikel iluvislam.com

Sunday, 23 September 2012

Pakej - pakej yang ditawarkan

Assalam dan salam 1 Malaysia semua... hmmm pada entry kali saya nak bagitau pakej2 yang ditawarkan untuk anda dalam pembelian ALSD2.. setiap ejen akan menawarkan berlainan pakej... So di Niesha Shope, saya menawarkan 3 pakej untuk anda...


Harap dapat membantu anda dalam membuat keputusan bijak dan menjimatkan... Disamping berdiet, budget pon harus lah terbaik kan...terbaik dikalangan yang terbaik hehehe...

PAKEJ-PAKEJ YANG DITAWARKAN..

Pakej A- RM230 
(1 Tin ALSD2 + Membership+ Postage + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2) + online ALSD Club + Free consultation 

Pakej B- RM385 
(2 Tin ALSD2 + Membership( dpt biz kit & cooler bag) + Postage + Free shaker + Free 5 Keto Strip + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2)+ online ALSD Club + Free consultation 


Pakej C – RM700 
(4 tin ALSD2 + Membership (dpt biz kit & cooler bag) + postage + Free shaker + Free 1 botol Keto Strip (50 strip) + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2) + online ALSD Club + Free consultation…. Dan RM16 bonus pada bulan seterusnya. 





SILA BUAT BAYARAN KE AKAUN 

MAYBANK MIN AISHAH BT AB GHANI NO ACC 163055007555 

BANK ISLAM MIN AISHAH BT AB GHANI NO ACC 13044021070565 

setelah buat pembayaran sila SMS NAMA PENUH, ALAMAT, EMAIL , NO IC DAN NO FON ANDA di 0179636049 utk tujuan penghantaran dan pendaftaran keahlian...

Rahsia Turun Berat Badan dengan Berkesan



BAGAIMANA IA BERKESAN?

ALSD2 secara semulajadi membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak dan bukannya glukosa atau tisu otot. Pembakaran lemak menghasilkan keton dalam badan yang digunakan sebagai tenaga dan boleh diukur (dipanggil ketosis).

KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2
============================
1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA

- Membantu meninggikan metabolisma
- Meningkatkan penggunaan tenaga
- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
=========================
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)

3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
==============================
- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma

4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
====================
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!

SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN
*************************************
-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur) Anda pasti teruja jika anda tahu! Cubalah sekarang,

*PERHATIAN! HANYA LEMAK SAHAJA YANG DIBAKAR 100% TANPA MENGGANGGU OTOT!

KENAPA ALPHALIPID ALSD2?

Tak perlu berlapar • Selamat & efektif • Pengurangan berat yang maksimum • Terbukti berkesan menurunkan berat badan • Pembakaran lemak secara semulajadi • Mengekalkan jisim otot selepas penurunan (tidak menggeleber, kulit kendur dan berkedut) • Diimport sepenuhnya dari New Zealand

BILA DA PELBAGAI CARA TAPI MASIH X BERKESAN..

Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan ALSD2.

CARA MINUM

Dos 15 g (2 scoop) 4 kali sehari untuk sarapan pagi, makan tengah hari, makan malam, dan 'supper'. Campurkan dengan 250ml air - goncang hingga sebati. Serbuk FibreMax boleh dicampur dengan Minuman ALSD2.



Monday, 24 December 2012

ANTARA RESIPI YG SEDAP DIMAKAN DGN PURE MARINE COLLEGEN

RESIPI 1: MINUMAN 

jom minum soya + pure marine collagen kat dalam tu
sedap,berkhasiat jom try!!



pure marine kolagen...cmpur ngn sanquick nih... *-^sukatan 2 sudu.


Air buah Cocktail Seaweed

Bahan-bahan
• 100 gram rumpai laut yang telah siap direndam, dibilas , toskan 3-4 kali
• 1 tin buahan campuran
• air sejuk
• ais

Cara-caranya
1. potong kecil-kecil rumpai laut tersebut
2.Masukkan 1 tin buah campuran dan rumpai laut yang telah dipotong kecil-kecil tadi dan air ke dalam mangkuk yg disediakan
3. gaulkan
4. untuk lebih sedap tambah kan ais


RESIPI 2 : PUDING



Bahan - bahannya :-
1/2 gelas rumpai laut ( Yang sudah di blender atau dipotong )
4 gelas susu penuh krim
1 gelas gula
1 sudu kecil vanila
1 sudu kecil perisa oren ( tak nak letak pun bole atau diganti dengan pewarna )

Caranya: -
1. Susu di panaskan hingga mendidih
2. Tambah rumpai laut dan biarkan ia mereneh sehingga ia memekatkan.
3. Tambah gula, vanila dan perasa oren.
4. Masukkan dalam tempat
5. Sejukkan dan letak dalam peti sejuk.


RESIPI 3 : KERABU RUMPAI LAUT

Rumpai laut secukupnya: direndam dengan air+tepung gandum+asam keping semalaman bg hilangkan hanyirnya...

SAMBAL KERABU



1/2 biji kelapa parut - dibuat kerisek
5 ulas bawang merah ] dihiris
3 ulas bawang putih ] dihiris
lada hitam ditumbuk
2 ekor ikan kembong. dibakar dan diambil isinya
2 batang serai ] dihiris
garam
gula

Caranya:
>>Kelapa parut + bawang merah + bawang putih + serai digoreng tanpa minyak - dibuat kerisik.(ditumbuk/diblend)
>> Campurkan dengan garam, gula, isi ikan + lada hitam yang ditumbuk. Siap.

AIR CILI

>>Cili api + Cili merah + bawang putih ditumbuk kasar.
>>Campurkan dengan cuka dan sedikit air + garam.+ gula

KUAH TUMIS
>> Halia + cili kering + bawang putih + bawang merah + serai + santan pekat + serbuk kunyit+ garam + asam keping dimasak sehingga naik minyak dan pekat.

Penyedap rasa:
>>Budu+cili api+air limau nipis..

Campurkan kesemua sekali dan gaul sebati.


Effect selepas mkn kolagen hanya pelanggan sja yg akan rasa.. Cepat @ lmbt adalah diatas diri si pengguna sndiri iaitu mengikut aturan pemakanan @ ats antibodi.. Pantang ibu kolagen ni elakkan mnum kopi @ neskafe krn ia mmpunyai kafein yg tggi & mnyerap zat2 yg trkandung dlm ibu kolagen tu.. Jd jgn sia2kn ia.. Sy xkn jamin sesuatu yg lbh baik.. Tp InsyaAllah jika diamalkan mengikut aturan.. Akn dpt result yg lbh baik dr yg dijangka...1 lg jika lps mkn ibu kolagen ni.. Bdn anda rsa sakit2 jgn risau sbb ia memperbaiki tmpt yg sakit & mnumlah susu utk proses penghadaman..

Monday, 17 December 2012

Bila Dah Lama Menyepi

Assalam semua,

Wahhh mabeles tak tajuk hehehe...bukan pe bila dah lama tak hapdet blog nim byk citer nak dikongsikan ... ok camner nak mulakan ye...

Tanggal 11 Mei 2012

 Maag balik kampong kat Dewan Beta, Kelantan.....ni bukan nyer balik sesaje tau tapi balik sebab ade dinner... Dinner Gala Pome yang company Maag buat kat New Horizon Restaurant, Wakaf Che Yeh. .ramai gak yg hadir dalam 260 orang... kat bawah nim Maag upload pictures utk tatapan pembaca sekalian ( pictures dinner) hehehe so enjoy la ye..


CEO Datuk Mohd Zuri Ismail, Datin Ruzilani Mohamed serta keluarga dan para staff Pomepure 


CEO sedang merasmikan dan melancarkan produk terbaru (new look and new packaging) 

Tanggal 12 Mei 2012

Pada hari kedua kat Kb, Maag dan rakan pi shopping sakan kat Rantau Panjang.. hehehe... tp malang tak berbau bila salah satu kereta konvoi kami accident lagi 200 meter nak sampai Rantau Panjang...Myvi bertembung dgn motosikal... mood shopping terus hilang tp nasib baik cuma kemalangan kecil... bumper depan Myvi opis mate kemek sedikit dan pakcik motorsikal hanya cedera ringan saje..

Setelah dipujuk...mood shopping Maag and the geng datang lagi... dipendekkan citer kami mmg shopping sakan... lebih2 lagi owner Myvi yg accident tu... hahahaha... tp Maag hanya sempat beli sehelai baju utk putri Maag... yg lain akan diqadakan balik bila balik kampung next time (yeay yeay yeay)..

So korang layan lah gambar kami semua pi shopping ni ye kat bawah... so enjoyyyy...


Sunday, 16 December 2012

PETUA TRADISIONAL - 10 petua dan tip kuruskan badan tanpa ubat

1. JANGAN BERLAPAR
Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi

2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

4. ELAKKAN MINUM MINUMAN YANG BERGAS
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.

5. KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM
Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.

6. AMBIL SARAPAN PAGI
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di
dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

7. MAKANLAH DENGAN PERLAHAN-LAHAN
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.

8. KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

9. Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

10. Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan, beruslah gigi anda atau kunyahlah gula-gula getah. Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.

CARA PENYEDIAAN PURE MARINE COLLEGEN

KAEDAH PENYEDIAAN A

Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker


Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)

Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci


*******************************************************************




KAEDAH PENYEDIAAN B
Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng
6. Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais


Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)
4. Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker


*****************************************************************

PERHATIAN :

* Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..
* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum & lebih cepat! banyakkan minum air kosong..

**********************************************************************


ANTARA TESTIMONIAL BERGAMBAR PURE MARINE COLLAGEN












APA KATA MEREKA??



********************************





********************************



********************************



********************************





********************************





********************************




********************************








********************************




RAHSIA KENAPA SUSUK DARA SLIMMING SET NI SANGAT HEBAT!! ^_^

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] kesan panas yg berpanjangan (boleh sampai 24 jam) - jadi penggunaan lebih jimat (saya sendiri sudah 2bulan pakai..stil bertahan 1 botol)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] tidak menghasilkan lendir atau minyak2
jika terkena air (bukan seperti sesetengah sliming lotion..berlendir n berminyak jika terkena air)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] ramai yang bagi respon mereka 'lebih lawas' sekarang..=)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] bukan sekadar membuang lemak, selulit..tapi juga melicin dan melembutkan kulit (kesan terbaik yg membuatkan para pelanggan senyum2!)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅]stretchmarks semakin pudar (yg ni paling saya suka - memang pudar!)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] bantu buang angin dari badan =)

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅] dan baaaanyak lagi 1001 kebaikan slimming set ni ^_^

kalau disenaraikan kebaikan dan segala RESPON POSITIF pengguna..memang panjang berjela ni..saya syorkan..RASAILAH SENDIRI ^_^

SET SLIMMING SET SUSUK DARA RESOURCES MENGANDUNGI :

1) MEDICATED DEEP HEAT LOTION RM48
2) MAGIC BODY SLIM SOAP RM36

[̲̅♥̲̲̅̅ ̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅♥̲̅]HANYA RM84! ANDA KELIHATAN LEBIH MENAWAN ~ :)



SENARAI HARGA PRODUK JAMU SUSUK DARA DAN KHASIAT KEGUNAANYA



1. Jamu Pengantin = rm65 (10 biji)
2. Jamu Aku Dara = rm48 (40 biji)
3. Masker Vagina = rm25 (3gm)
4. Femine Wash = rm48 (100ml)
5. Intim gel = rm56 (15ml)
6. Lelaki Jutawan = rm65 (60 biji)
7. Minyak ikat kasih = rm65 (20ml)
8. coklat love habibi = rm48 (80gm)
9. Medicated deep heat lotion = rm48 (110ml)
10. Medicated body soap = rm36 (100gm)
11. Jamu jalinan cinta = rm48 (40 biji)
12. Jamu emas = rm65 (60 biji)


wanita berkahwin boleh gunakan produk NO 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wanita bujang boleh gunakan 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10 dan 11 sahaja
wanita pregnant boleh gunakan 3, 4, 7, 9, 10 dan 11 sahaja
lelaki of course produk lelaki (blh digunakan lelaki bujang) 6, 7, 8, 9, 10 dan 12

pos laju sm = rm7, pos laju ss = rm11


RINGKASAN PRODUK


1. JAMU PENGANTIN DARA -

mengecutkan rahim/merapatkan/mengetatkan faraj~ mengembalikan permukaan faraj yang berpasir (meningkatkan kegelian ketika bersama)~ meningkatkan kemutan~ menyerap dan mengeluarkan kotoran/keputihan/darah beku/blocking d faraj~ merawat masalah kekeringan...ada 10 biji kan? first day nak guna, insert 2 biji (kiri + kanan) hari yg sama, makan 4 biji waktu malam sebelum tidur minum air masak kuantiti 3 gelas n lebih..malam esoknya, makan 2 biji lagi sebelum tidur n malam lusanya, makan 2 biji lagi sebelum tidur.

2. JAMU AKU DARA -

menambahkan tenaga badan~ meningkat nafsu syahwat~ merawat masalah keputihan dan sengugut~ melancarkan peredaran darah~ memecahkan lemak/mencairkan kotoran/kerak d dinding rahim....kaedah makan jamu aku dara tu ialah :-makan jamu aku dara.1 botol yg pertama 10 hari 2 pg 2 mlm....pastu botol kedua 20 hari.pastu maintain 1 botol tu utk 40 hari....sok piyed lancar mcm paip bocor... darah beku semua hancur2...keputihan mencair...mula2 je kena makan lebih sikit..pastu makin berkurang.

3. MASKER VAGINA -

merawat masalah kegatalan di miss V~ menegangkan dan merapatkan bibir faraj~ memberi keselesaan pada mereka yang kerap berpeluh/lebihan lendir~ melicin n menghaluskan v dgn penggunaan berterusan, boleh guna tiap2 hari untuk rawatan dan penjagaan luar faraj...

4. MEDICATED FEMININE WASH -

merawat keputihan dan kegatalan~ membasmi kuman dan fungus~ nyaman dan memberi keselesaan pd mereka yang kerap berpeluh~ ia berubat, pekat dan boleh tahan sehingga 2bulan penggunaan - bahagian V akan menjadi wangi, bau haruman kuat, dingin dan menyegarkan. Bagi sesetengah org yg ada alergik bila bepeluh celah peha gatal2 elok guna tp pedih sikit pastu lega...oleskan d bahagian v utk 1 minit dan cuci dengan air....

5. MISS-V INTIM GEL -

meningkatkan keghairahan dan nafsu syahwat~ merawat keputihan dan membasmi kuman~ memberi kepuasan maksima~ superb bagi wanita yg mengalami kekeringan/menopose - Khas utk kekeringan, mengetatkan bahagian intim, memberi kepuasan maksimum dengan mengalirkan peredaran darah ke bahagian sulit, mencegah bau di bahagian sulit, memberikan rasa bersih dan segar. Gel berubat Intim gel diformulakan utk mengaktifkan sel2 di "vagina canal" atau laluan vagina spya lebih sensitif. Ramuan herba akan melancarkan peredaran darah sehingga ke "kelen***" dimana ada satu titik ghairah dipanggil "G-SPOT". gel ini akan mematikan fungus2 dan bakteria di dlm vagina lalu mencegah terjadinya keputihan, mengembalikan keremajaan vagina dan mengembalikan keghairahan yg semakin lupus. Cara pengunaan: Sapukan ke dinding vagina guna jari sedalam yg boleh.

6. LELAKI JUTAWAN -

meningkatkan nafsu syahwat~ menambahkan tenaga dan meningkatkan kecergasan~ melawaskan dan mengeluarkan angin~ meringankan badan~ melancarkan peredaran darah, amat sesuai bagi lelaki berkerjaya dan berumahtangga...mkn 2 biji pagi 2 biji mlm atau 1 biji pg 1 biji malam

7. MINYAK IKAT KASIH -

membesarkan dan mengembangkan zakar~ boleh digunakan sebagai pelincir~ boleh digunakan untuk memontokkan dan menegangkan payudara dan punggung~ merawat tumit n rekahan kaki, mengeringkan luka– selain d gunakan untuk lelaki ianya juga memberikan byk manfaat pd kaum wanita…minyak ikat kasih ini digunakan untuk membesarkan dan memontoxkan payudara cam XX punya tak perlu pembedahan. dan tak perlu silikon.cara guna selepas mandi - urutkan payudara dengan minyak ikat kasih lawan arah jam dan menarik payudara ke atas. ibu jari tekankan dibawah ketiak. dan 4 jari selebihnya naikkan payudara anda. ulang hingga 8 ke 10 kali. pastikan sebelom pergi kerja sapu dan urut. nanti boleh terasa puting payudara dan isi payudara berdenyut2 mcm nak piyed. montox, pejal dan anjal....

8. COKLAT LOVE HABIBI -

meningkatkan stamina~membuang angin~melawaskan pembuangan sisa kumuhan~memanaskan badan~meningkatkan syahwat bergantung jumlah pengambilan..gentel sebesar kuku jari kelingking dan makan....(pastikan jari anda kering ketika mencubit coklat love habibi ini If terkena air: mudah berkulat. Jangka hayat =>2 tahun jika tidak terkena air dan terkena panas. Siapa yang boleh makan =>semua golongan manusia termasuk kanak2. jika badan anda rasa lemau2 malas2 boleh ler makan coklat love habibi ini ye..kalau ada sintom2 kalau malam semalam ehem2..pagi rasa mengantuk n lemau2 badan malas nak g kerja, malas nak buat kerja rumah jadi ambillah coklat love habibi sebagai kudap2 harian ye....

9. MEDICATED DEEP HEAT LOTION -

kena di sapukan di tempat yg berlemak sahaja. tak ada lemak tiada tindak balas. mesti sapu ketika relax contoh ketika menonton tv, sedang berfb, ketika baca surat khabar. tidak boleh digunakan ketika menjalankan kerja2 berat seperti mengemas, sedang bersenam x boleh guna. MDHL tidak boleh disapukan dipipi kerana pipi adalah otot. tapi boleh sapu di bawah dagu yang berlapis. tindak balas serta merta selepas losyen menyerap.. PLING BEST TIDAK BERMINYAK...akan terasa sedikit gatal2. seterusnya rasa berpeluh yang keterlaluan. peluh yang luar biasa. lagi banyak lemak lagi banyak peluh yang akan keluar. lebih effectif bila di wrapping...uolss boleh buat services SLIMMING CENTRE DIRUMAH kerana losyen yang SUSUK DARA RESOURCES keluarkan bermutu tinggi dan setanding losyen yang digunakan dislimming centre terkemuka didalam malaysia.

10. MEDICATED BODYSLIM SOAP -

digunakan diseluruh tubuh terutama digosok ke paha dan montot yg berselulit, pangkal tangan iaitu antara lengan dan permulaan bahu, perut, pinggang, pinggul dan mana-mana bahagian yg berlemak, besar dan menggeleber. Penting juga digosok kepada bahagian berparut , celah kekotoran degil , badan berjerawat batu dan berbiji akibat lemak keras dan kesan luka.Semasa penggunaan kulit akan berasa segar dan naturally dingin. Liang-liang kulit akan terbuka dan ini membantu penyerapan oleh satu bahan pelembab yang boleh melarutkan air dan lemak dibawah lapisan kulit. Penggunaan tumbuhan, buahan dan sayuran membantu melancarkan peredaran darah dan sebagai satu bahan anti bakteria dan kulat. Penggelupasan perlahan dan penggantian kulit semulajadi serta menghasilkan kulit tubuh yang cantik, gebu, tegang , licin dan lembap serta membantu menghilangkan kesan parut seperti rekahan selepas beranak, kekotoran seperti kerak dan daki yang terpendam .Lebih effect digunakan setiap kali mandi untuk shape dan kulit yang anda ingini....

11. JAMU JALINAN CINTA -

tidak bersifat utk merapatkan faraj. tetapi bersifat melancarkan peredaran darah, membanyakkan air susu, mencepatkan luka2 kering dan sembuh kerana didalam ramuan jamu bersalin ini mengandungi madu, belut, ikan haruan, dan rempah ratus wanita seperti manjakani, kacip fatimah, lempoyang, kunyit putih dll...cara pemakanan jamu Jalinan cinta ini. 2 biji selepas serapan dan 2 biji malam selepas makan malam ( 6ptg )sila ambil perhatian jika bayi penyusuan badan. jika terdapat gumpalan taik mata pada baby ~ ibu dinasehatkan berhenti dahulu dari terus memakan jamu tersebut kerana baby panas.. baby hendaklah dinaturalkan kembali dgn air suam atau air kosong....

12. JAMU EMAS -

jamu kencing manis khas untuk menurunkan gula dalam darah khas untuk pesakit kencing manis.-yang kencing manis tu ada sukatan makan ikut level gulammg boleh turunkan level gula n boleh maintain.....cara pemakan JAMU EMAS ~ supplement utk mereka yang mengidap kencing manis dan rujukan bahan bacaan utk dos yang bersesuaian 1- bacaan gula 7 - 12(2 kapsul 1 malam sebelom tido)2- bacaan gula 13-30(2 kapsul pagi > lepas tu rehat tido, tindak balas akan kerap kencing atau buang air cirit2 2 kapsul malam sebelom tido)3- bacaan gula normal(1 biji sehari sebelom tido. suka hati lah nak makan apa tak perlu pantang)(^_^).....jika level gula sudah turun makan ikut dos yang telah diberi..........


## AMARAN....JAMU NI TIDAK BOLEH DICAMPUR MAKAN DGN JAMU ATAU HERBA2 LAIN SERTA SEBARANG SLIMMING PRODUK...semua jamu harus makan setelah perut diisi...bnyak kan minum air kosong yek..dan pantang larang tolong jgn mnum ais, jgn makan durian, sebab durian panas, herba pun panas..nanti dia tak tahan.. jgn minum air kelapa sebab ia mengurangkan khasiat herba



Sunday, 9 December 2012

Block Buzz di sini untuk membantu ANDA mempromosi perniagaan ANDA!

Mula Mempromosi Apa Jua yang Anda Inginkan.. SEKARANG JUGA!
camne klu gagal join blockbuzz nie?''
Blockbuzz ni hnya tapak iklan je.. anda beli 1 block iklan RM120 & iklan anda akan berada di blockbuzz selama 1 TAHUN.. di mana letak kegagalannya?

ce fikirkan klu kite iklan kat fb ads,google ads, katakan modal untuk anda letak iklan di fb atau google usd35 adakah iklan anda akan berada di fb ads or goole ads selama 1 Tahun? & adakah fb ads or goole ads akan bagi 11 jenis bonus?

mungkin jawaban anda: tidak

tetapi.. jika anda beriklan di blockbuzz anda akan katakan ya.. saya dapat beriklan selama 1 tahun dengn modal iklan RM120/USD35 & berpeluang mendapat 11 jenis bonus..

Fikir & Renungkan wahai usahawan online.. Semua BIsnes perlu Beriklan.. kat sini sambil pasang iklan bole BUAT DUIT..yeehaaa!!!!! http://blockbuzzing.com/niesha


Block Buzz di sini untuk membantu ANDA mempromosi perniagaan ANDA!

Kami SENTIASA cuba mengembangkan platform kami sedunia dan kami percaya negara anda mempunyai potensi yang besar!

Bagaimanapun, kami juga menyedari bahawa untuk benar-benar berjaya kami perlu mewujudkan hubungan perkongsian yang tepat dengan para pemimpin, pengiklan, pengawal selia, dan setiap orang di rantau berkaitan yang akan menyokong pertumbuhan kami. Oleh kerana kami tidak "bertempatkan" di negara anda maka kami memerlukan bantuan anda! Hubungi kami jika anda mempunyai sesuatu yang akan membantu kami untuk melakukan lebih banyak urusan perniagaan bersama-sama.

Saturday, 1 December 2012

FELINNA: VITAMIN-C 5000MG


TERBARU!!
Selepas sambutan hangat diterima untuk produk krim pelangsingan badan, INCHLOSS, kini Felinna Beauty megorak langkah mengeluar dan memasarkan produk supplement yang bakal mencetus fenomena baru terutama bagi mereka yang aktif dan sibuk namun dalam masa yang sama turut mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit secara keseluruhan.

Felinna Vitamin C plus Pure Collagen 5000mg, satu2nya produk keluaran bumiputera yang menandingi produk antarabangsa!

HARGA:
RM85 SEMENANJUNG
RM90 SABAH/SARAWAK
30biji/kotak


KANDUNGAN UTAMA:

*Kolagen marin - Sumber berkualiti premium yang mudah diserap badan, bertindak sebagai agen antipenuaan yang turut memelihara kekuatan tulang/sendi, kuku dan rambut serta mengekalkan keanjalan dan tekstur kulit agar kekal lembab, halus dan sihat bercahaya.

*Glutathione - Mencerah, menyamaratakan tona kulit serta menyingkirkan toksin dan radikal bebas di dalam badan, seterusnya mengurangkan kedutan halus, noda2 hitam dan pigmentasi.

*Vitamin C - membekalkan nutrisi untuk kesihatan tubuh secara keseluruhan, komponen penting untuk mengoptimakan peranan kolagen dan glutathione di dalam badan, memperbaiki, merawat dan membantu pertumbuhan sel2 baru lebih cepat selain menghapuskan masalah kulit kusam dan jerawat juga melambatkan proses penuaan pramatang.

*Ekstrak sitrus - mengandungi antioksidan yang menjauhi kerosakan sel kulit akibat pencemaran persekitaran, radikal bebas dan sinaran UV, mengurangi risiko kanser kulit, memudarkan parut, bersifat antibiotik dan antibakteria yang menghalang iritasi/jangkitan kulit.


DOS PENGAMBILAN:

Ambil 1-2 kapsul sehari selepas makan malam atau sebelum tidur. Minum banyak air sepanjang hari untuk membantu badan menyah toksin dan melancarkan peredaran darah bagi memaksimakan kesan penyerapan vitamin C ini.

Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR
MFG :1012
Exp.Date : 1015

FELINNA INCH LOSS LOTION


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

  • Risau dengan pengambilan supplement penurunan berat badan yang memudaratkan?
  • Malas untuk berdiet keterlaluan?
  • Krim pelangsingan badan sebelum ini berbau serai, halia atau sangat panas??

MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!!
INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..


  • berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..
  • mampu membakar lemak2 berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!!
HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL
 
APA KEISTIMEWAAN SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN PALING HANGAT MASAKINI?
  • diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat utk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik.
  • dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, P.Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jd jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.)
  • yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak.
  • selain menghilangkan lemak2 berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi.
  • boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut)

CARA GUNA:

  • picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
  • sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur.
boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)



Saturday, 17 November 2012

CELEBRITIES DAN ALSD2... TESTIMONIES LAGI.. TERBAEK

ANTARA ARTIS2 YANG DAH JADI TOKEY DGN ALSD2... SAMBIL KURUS, JAGA KESIHATAN SAMBIL JANA INCOME..

ANDA BILA LAGI... JOM LAH JOIN KITAORANG... HEHEH... FOR MORE INFO PLZ KONTEKS ME SMS/WASSUP ONLY 0179636049







MENGAPA KENA AMBIL PAKEJ SEBULAN IAITU 4 TIN




KITA SENDIRI FAHAM KAN KALAU KITA DIET SENDIRI NAK KURUS 1 KG PUN SUSAH, SO DGN ALSD2 KESAN BOLEH NAMPAK DR 3 KE 10 KG SEMINGGU).

1) MINGGU PERTAMA - BILA DAH LAMA GEMUK, BUKAN SENANG NAK TURUN KG KAN. ADA YG GEMUK AIR. ADA YG BETUL2 GEMUK LEMAK. DAN ADA PULAK, GEMUK KEDUA2NYA SEKALI. SO PADA MINGGU PERTAMA INI, LEBIHAN AIR DAN TOXIN AKAN DIBUANG. SBB TU LA KALAU ORG YG GEMUK AIR, BILA MENGGUNAKAN ALSD2 KITA AKAN LIHAT TERLALU CEPAT KGNYA TURUN, ADA YG SAMPAI 15KG SEMINGGU! AIR YG BYK DALAM BADAN ADA LAH TIDAK BAIK, KERANA IA JUGA BOLEH MENYEBABKAN JANGKITAN KUMAN DAN SESAK NAFAS. (BERCAKAP MELALUI PENGALAMAN MAK SAYA)

2) MINGGU KE 2 - PADA MINGGU KEDUA ALSD2 MULA MEMECAHKAN LEMAK TEPU TANPA MENGGANGGU OTOT2. BUKAN LA SATU PERKARA YG MUDAH NAK PECAHKAN LEMAK YG DAH BERKURUN BERKUMPUL DALAM BADAN KITA NI. IA AKAN MENGAMBIL MASA BERMINGGU2. TP DGN ADANYA ALSD2, PROSES ITU AKAN DAPAT DIPERCEPATKAN LG INSYAALLAHHH...

3) MINGGU KE 3 - PADA MINGGU KETIGA LEMAK TEPU DAN LEBIHAN AIR ITU AKAN DIBUANG SECARA BERPERINGKAT2. INI ADALAH SUPAYA BADAN KITA TIDAK MENGHADAPI SATU KEJUTAN. BAYANGKAN LA BILA DAH LAMA GEMUK TIBA2 NAK JD KURUS (MACAM ORG PINDAH RUMAH LA, BUKAN SNG NAK ANGKAT SUMA BARANG KELUAR RUMAH, MESTI MENGAMBIL MASA KAN LOL). DAN PADA MASA INI LAH ALSD2 MEMAINKAN PERANAN PENTING BILA SEGALA VITAMINS2 DIGANTI BALIK KEPADA APA YG HILANG DARI BADAN KITA.

4) MINGGU KE 4 - PADA MINGGU KE 4 NI LAH KITA BIASA MELIHAT PERUBAHAN KETARA KEPADA PENGUUNA ALSD2, BADAN LANSING, KULIT CERAH,BERSERI DAN CANTIK. MANA TAKNYA KEBANYAKAN TOXIN DAN LEBIHAN AIR TELAH DIBUANG. LEMAK2 PULA TELAH DIGANTI DGN OTOT PEJAL, SUPAYA LEMAK TEPU TIDAK SNG UTK BERTAPAK DI SITU LG LAIN KALI.

OLEH SBB ITU LA KEBANYAKAN PENGGUNA ALSD2 YANG TELAH MENGGUNAKANNYA PALING KURANG SEBULAN (IAITU PAKEJ LENGKAP) AKAN SUSAH UTK MENJADI GEMUK SEMULA. OTOT2 MEREKA TELAH MENJADI KEJAP, LAIN PERKATAAN BIASA ORG SEBUT IALAH, DAH JADI FIT!!!

SO, APA LG..DAPATKAN PAKEJ SEBULAN ANDA (4 tin) :sms/whasapp PN NIESHA 017-9636049...


BAGAIMANA HENDAK MENINGKATKAN METABOLISME BADAN??



BAGAIMANA UNTUK TINGKATKAN METABOLISMA ???

Hari ni nak share tentang 10 tips untuk meningkatkan kadar metabolisme yang akan membantu mempercepatkan proses penurunan berat badan anda….

1.Bina otot-otot (build Muscle) – Badan kita sebenarnya berterusan membakar kalori walaupun semasa kita berehat. Kadar metabolisma pada waktu kita berehat adalah lebih tinggi pada mereka yang lebih berotot. Setiap pound otot menggunakan 6 kalori sehari manakala setiap pound lemak hanya membakar 2 kalori sehari.

2.Bersenam aerobik atau berjogging – Bersenam aerobik/berjogging tidak membina otot namun ia mampu meninggikan kadar metabolisme selepas kita melakukannya.

3.Minum banyak air – Badan kita memerlukan air untuk memproses kalori. Apabila kita kekurangan air dalam badan (dehydrated), kadar metabolisme akan menurun. Dalam sehari seorang dewasa memerlukan 8 gelas air masak (plain water). Untuk kekalkan bekalan air dalam badan, kita hendaklah biasakan meminum air masak sebelum makan. Sebagai tambahan boleh juga memakan buah-buahan yang mana mengandungi kandungan air.

4.Campurkan ais dalam air – Minuman berais akan menggalakkan badan membakar lebih kalori semasa penghadaman tetapi dengan syarat air tersebut tiada tambahan gula atau cream/susu pekat manis.

5.Makan lebih kerap – Makan lebih kerap boleh membantu mengurangkan berat badan.Ambil snack setiap 3-4 jam akan membantu meningkatkan kadar metabolisme. Kajian menunjukkan jika seseorang mengamalkan snack mereka akan makan kurang sewaktu makan tengahari dan makan malam.

6.Pedaskan masakan anda – Makanan yang pedas mengandungi bahan kimia yang boleh meninggikan kadar metabolisme.

7.Makan lebih protein – Badan membakar kalori 2 kali ganda bagi menghadamkan protein berbanding lemak atau karbohidrat. Sumber protein yang sihat adalah daging merah, ayam tanpa kulit, tauhu, kacang, telur dan susu rendah lemak.

8.Minum teh hijau (Green Tea) – Kajian menunjukkan dengan meminum 2-4 cawan teh hijau sehari membantu membakar 50 kalori sehari, ini bersamaan kurangkan 5 pounds berat setahun. Pastikan tanpa gula!

9.Elakkan crash diet. Crash diet ialah mereka yang makan kurang daripada 1,000 kalori sehari. Walaupun diet ini membantu mengurangkan berat badan namun sebenarnya pengurangan berat badan adalah daripada kemerosotan otot-otot. Apabila otot-otot berkurang, maka kadar metabolisme akan berkurangan. Akhirnya badan akan membakar kurang kalori malah akan lebih cepat menaikkan berat badan berbanding sebelum diet jika individu itu sudah tidak patuh pengambilan kalori 1,000 kalori sehari.

10.Amalkan Alpha Lipid SDII – Ambil 2 sudu 4 kali sehari untuk mendapat penurunan berat 2-5kg dalam seminggu. Jika 10 tips ini dilakukan PASTI anda akan dapat berat ideal yang diidamkan! SAY NO TO FAT!




Bagaimana Menangani Penurunan Berat Badan Yang Perlahan ? (PART 1) by Kamarul Nordin



Sekiranya anda menghadapi penurunan berat badan yang perlahan apabila telah lebih seminggu memulakan program diet SD2, ini bermakna tahap kesihatan metabolism anda adalah lebih perlahan dari orang lain dan dengan itu anda lebih perlahan membakar simpanan lemak dan penurunan berat anda pun memang jadi perlahan. Sekiranya anda memang seorang yang lambat menurunkan lemak, anda juga mungkin menghadapi masalah sekatan pembakaran lemak yang sangat mengecewakan apabila kadangkala berat anda tidak turun langsung buat seketika. Haraplah bersabar. Janganlah perkara ini menyebabkan anda mengaku kalah dengan cepat. Kekangan metabolism yang tinggi memerlukan anda melakukan beberapa penyesuaian kecil didalam perkara-perkara berikut:-


1. Adakah anda sudah faham maksud sebenar makanan berkabohidrat dan anda benar-benar tidak mengambil karbohidrat yang tersembunyi ?Perhatikan karbohidrat tersembunyi dengan lebih teliti seperti salad dressings, kekacang dan kuah makanan untuk lamb/chicken chop dan kurangkan lagi makanan yang rendah karbohidrat seperti avocado, buah zaitun dan limau kasturi atau limau purut. Sila lihat tulisan saya sebelum ini mengenai karbohidrat tersembunyi. Gunakanlah keto sticks secara lebih kerap untuk memastikan bahawa anda memang tiada memakan karbohidrat yang tinggi. Sekiranya ujian keto sticks masih putih ini bermaksud anda perlu semak kembali setiap inci pemakanan anda kerana kandungan karbohidrat yang anda makan masih tinggi. Sekiranya ujian keto sticks anda sudah pink tetapi berat badan anda makin naik, besar kemungkinan anda sedang hamil.

2. Adakah anda masih kurang atau meninggalkan waktu makan yang sepatutnya ? Adakah anda masih berlapar ?Makanlah sekurang-kurangnya 3 kali sehari atau 4, 5 kali sehari dengan saiz yang sederhana. Mengurangkan makanan atau terlalu lama tidak makan (anda tidak harus berlapar lebih dari 6 jam waktu berjaga) akan menyebabkan kandungan gula dalam darah berkurangan dan anda akan merasa letih, menggigil dan lapar. Ubah suai semula cara makan anda kerana anda tidak harus mengurangkan makan atau meninggalkan waktu makan anda. Sekiranya anda kurang makan dan selalu berlapar makan badan anda akan membakar lemak lebih perlahan kerana secara semulajadinya badan anda ingin hidup lebih lama dan membakar lemak lebih perlahan diwaktu susah untuk mendapatkan makanan.

3. Adakah anda memakan ubat-ubatan atau supplement yang menghalang penurunan berat badan ? Sila semak kandungan ubat-ubatan anda serta supplement yang anda makan supaya tidak mengandungi kandungan karbohidrat serta gula yang tinggi atau termasuk didalam senarai ubat-ubatan yang melambatkan penurunan berat badan seperti yang telah saya senaraikan sebelum ini.

4. Jalanilah cara hidup yang aktif dan pergilah bersenam.Pada tahap ini anda perlu pergi bersenam. Lakukanlah sekurang-kurangnya 30 minit senaman ringan setiap hari. Banyak maklumat yang saya dapati dari pengamal SD2 bahawa senaman akan mempercepatkan penurunan berat badan dan juga cubalah beralih jenis senaman dari satu jenis kepada jenis yang lain juga akan memberi kesan yang lebih baik.

5. Kurangkan terlalu banyak pemakanan berprotien pada satu masa.Cuba fahamkan betul-betul maklumat ini kerana adalah penting untuk anda lakukan dengan betul. Jangan makan terlalu banyak pemakanan berprotien pada satu masa kerana jika terlalu banyak makan badan kita juga akhirnya akan boleh menukarkan protein menjadi gula didalam darah dan ini akan mengganggu pembakaran lemak didalam badan. Cara pemakanan protien yang sesuai adalah dengan memakan saiz yang kecil atau sederhana tetapi makan dengan lebih kerap seperti 4 atau 5 kali sehari. Anda sepatutnya rasa puas apabila selesai makan tetapi tidak terlalu kenyang. Makanlah dengan lebih perlahan boleh menyebabkan anda mengukur samada anda sudah kenyang atau belum. Apabila anda tidak yakin berapa banyakkah yang perlu anda makan kerana anda sudah biasa kerana bertahun-tahun makan dengan banyak, maka cubalah makan kurang dari apa yang anda biasa makan pada setiap kali waktu makan. Selepas 30 minit, jika anda tidak lagi merasa lapar, maka anda akan merasakan perbezaan diantara tabiat makan yang buruk atau lapar yang sebenar. Akhirnya anda akan belajar banyak manakah yang perlu anda makan yang akan menyebabkan penurunan berat badan.

Sekiranya anda masih belum berjaya, cubalah SD2

Sunday, 14 October 2012

PURE MARINE COLLAGEN..terbaik utk kulit dan awet muda

100gm RM30+POSTAGE SEM/MSIA~Collagen mentah, 100% asli belum diproses. Alami kehebatan KOLAGEN ASLI

♥ Nilai collagen 10x ganda lebih tinggi dari sirip yu (satu mngkuk kecil RM300) dan khasiat die sama dengan sarang burung layang-layang (RM400 hingga ribu2)
♥ 24% collagen inii bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.
♥ Anti oksida 550 x lbh tnggi dr Vit.C
♥ Vit.A 40x lbh tnggi dr betacarotine
♥ KALSIUM - 37 ya
ng lebih tinggi daripada hati ikan
♥ PH - bernilai 7.6




CARA PENYEDIAAN :
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

CARA MAKAN :
Selepas bangun tidur, sebelum gosok gigi dan sebelum sarapan(waktu terbaik masa perut kosong) dan sebelum masuk tidur.



Collagen ini berkesan kalau diamalkan, nampak kulit akan makin cerah/putih. Kalau seminggu lebih boleh nampak especially pori-pori muka akan rapat dan nampak licin. Collagen ini juga boleh digunakan untuk buat masker. Sesuai untuk org pregnant untuk dptkn baby yg putih dan kulit cantik.




FUNGSI DAN KHASIAT:
1. Laraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA.
2. Anti-bakteria, Pemecatan TOKSIN.
3. Menghilangkan SEMBELIT
4. Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
5. MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
6. Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat), perbaiki masalah kejatuhan penjagaan KULIT dan RAMBUT, kurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
7. Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
8. Membantu meningkatkan METABOLISME.
9. Meningkatkan fungsi stomatch.
10. Membantu Menghapuskan nefritis, Artritis, basal.
11. Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan Kolagen, Darah badan dan Purpura haemorrhagica.
12. Meningkatkan PEREDARAN DARAH, Dingin dan mencegah sakit bahu
13. Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
14. SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang.
15. Mencegah ANEMIA
16. Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya
17. Menormalkan fungsi kelenjar tiroid

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau boleh elakkan kopi, nescafe dan minuman yang berkafein. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C,
collagen dan glutathione(agen pencerah) dalam badan kita. Perlu banyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5L sehari).
pm TO BOOK ODER: NAMA/ALMT/H/P.NO/QTTY/BANK

Secret Suria Ramping Balm

Nak buang lemak berlebihan?
Nak kurangkan lemak di perut dan peha??
Risau dengan perut yg buncit ??

Kini ada formula terbaru yg TERLARIS di pasaran.

SILA LIKE PAGE : http://www.facebook.com/pages/Jom-Kurus-Dlm-Masa-2-Minggu/153147391494202?ref=hl

RAMPING BALM SURIA SECRET sila dapatkan dengan segera hanya dengan sapuan 2x sehari selepas mandi, Cubalah Ramping Balm, terbukti berkesan,







Ramping Balm Suria Secret adalah satu produk yang unik di mana mampu menurunkan berat badan seawal 2 minggu! Memang macam tak percaya tapi dah ramai yang berpuas hati dengannya. Produk ni diperbuat daripada adunan herba tradisional yang terpilih..antaranya serai wangi. Fungsi utamanya untuk mencairkan lemak,membuang lebihan air dan angin dalam badan.

Bagi yang dah cuba pasti akan berasa kagum dengan keberkesannya. Selain untuk kuruskan badan, Balm Ramping ini juga boleh dijadikan penawar serbaguna untuk gout,sakit pinggang,sendi,penat,darah tinggi,lelah ,migrain, senggugut,kanak-kanak kencing malam dan amat sesuai untuk wanita selepas bersalin.

Cara penggunaan:
HANYA SAPUAN SAHAJA
Sapu pada bahagian perut dan pinggang -untuk buang lemak
Sapu pada bahagian belakang leher-untuk darah tinggi & migrain
Sapu pada bahagian dada dan belakang -untuk penat & lelah
Sapu pada bahagian sakit - untuk gout/senggugut/sakit gigi
Sapuan sedikit pada ari-ari - untuk kanak-kanak kencing malam
Sapu pada bahagian perut dan pakai korset @ barut - untuk wanita lepas bersalin

TAWARAN ISTIMEWA.

Harga PASARAN RM69 satu PEK tapi kini anda boleh dapat harga seperti ini..

RM50 (termasuk KOS POS LAJU) ke Semenanjung Malaysia
RM55(termasuk KOS POS LAJU) ke Sabah Sarawak.

Tuesday, 25 September 2012


Tahukah anda bahawa TabloQ boleh mengatasi masalah kemaluan berbau yang sering dihadapi oleh kaum hawa terutamanya selepas kedatangan haid? keadaan ini mungkin disebabkan oleh bakteria yang terdapat pada darah semasa kedatangan haid. Dan jikalau kita tidak membersihkan bahagian ini, bakteria-bakteria tersebut akan bertambah dan boleh menyebabkan masalah-masalah yang yang lain pula.

 Kebanyakkan kita tidak menyedari masalah ini. Jadi, ambil langkah pencegahan awal sebelum ia menjadi lebih parah. Ok, Bagaimana TabloQ bertindak menyucikan bahagian tersebut? TabloQ akan bertindak meresap bakteria-bakteria tersebut secara semulajadi dan membuang segala toksik yang terdapat pada bahagian tersebut. dan menjadikan bahagian tersebut bersih dan segar secara semulajadi. 

Cara penggunaannya adalah simple iaitu dengan membancuh TabloQ dengan air gamat, kemudian sapu kebahagian tersebut. Biarkan ia seketika sebelum dibilas dengan air bersih. Amalkannya secara kerap, insyallah anda pasti teruja akan hasilnya. suami pun bertambah sayang!.Produk ini telah mendapat kelulusan SIRIM QAS INTERNATIONAL. Selain itu, kami telah menerima feedback yang amat positif dari pengguna-pengguna TabloQ berkenaan masalah ini.




Monday, 24 September 2012

Rahsia Atasi Perut Buncit


Anda senyum? Tidak mengapa.. Jika hanya 'disebut' sahaja membuat anda tersenyum, bagaimana pula jika anda berada di kalangan mereka yang memiliki perut yang buncit. Anda pula yang akan mendapat 'senyuman' daripada orang sekeliling anda. Walaupun anda memakai baju mengikut ukuran badan anda, namun kadang kala masalah perut buncit masih lagi kelihatan. Malah lebih menyedihkan anda ada yang menerima perlian daripada rakan-rakan. Walau pun mungkin hanya gurauan bagi mereka, tetapi dalam hati anda, hanya tuhan saja yang tahu!

Jika lelaki akan menerima perlian...

"Besar pouch bag awak.. apa isinya?".

Kalau perempuan pula lagi segan..

"Mengandung lagi ke? Aikk.. cepatnya"

Siapa tak malu jika memiliki perut yang buncit ni. Jika perut buncit tapi bawa Ferrari, itu lain cerita.. tapi jika perut buncit sebab nafsu makan yang luar biasa. Ada sesuatu di depan mata yang menyedapkan semua pasti di 'kebas'. Itu yang susah tu.

Tapi usah risau. Kali ini, saya akan muncul sebagai penyelamat walaupun saya tahu 95% mereka yang membaca rahsia ini hanya membaca sahaja dan tidak melakukan, lagi 4% akan melakukan selama 3 hari sahaja dan lagi 1% ... agak saya lah, mereka teruskan selama 2 minggu. Agakkan saja saja ya,

Apa pun saya rasa anda tidak lah begitu. Saya yakin, anda seorang yang berjiwa kental, kekal dengan matlamat mahu memusnahkan perut buncit anda tersebut. Namun, ianya ianya tidak akan berguna sekiranya anda tidak bermula dengan tindakan yang positif.

Takkan hilang perut buncit jika anda masih terus duduk di hadapan sofa sambil minum coke. Sia-sia jika hanya berharap sekadar keinginan semata-mata. Jawabnya sampai ke tahun hadapan perut anda masih akan mara ke depan.

Semoga tips step by step ini berguna untuk anda. Saya mengharapkan agar anda tergolong dalam golongan 1% iaitu orang yang melakukan. Orang yang mempunyai keinginan yang kuat dan dibuktikan dengan perbuatan.




Berikut adalah tips rahsia purba bagaimana untuk menghilangkan perut buncit.

Step 1 : Kempiskan perut buncit

Latihan angkatan beban dapat mengempiskan seterusnya dapat menghilangkan perut buncit. "Tapi, saya tak ada duit untuk ke Gym bro.. bagaimana?"

Ohh.. Jangan risau.. Angkatan beban sebenarnya tak perlu susah-susah pun.. Mulakan dengan melakukan sit up. Itu juga salah satu angkatan beban menggunakan berat badan anda sebagai beban. Yang lebih best ialah sit up ini fokus kepada kekuatan perut dan ia memberi kesan terhadap perut buncit anda.

Lakukan 3 set setiap sesi dengan angkatan sit up 12 kali setiap sesi. Sebelum masuk ke sesi ke -2, lakukan planking selama 30 saat ya. Teruskan sebegitu sehingga sesi ke-3, berselang seli dengan planking. Total masa yang diambil untuk sesi ini ialah tidak sampai 15 minit pun. Mudah bukan?

Step 2 : Bakar lemak perut buncit
Apa yang penting, ubah cara pemakanan anda. Jika selama ini, anda makan breakfast roti canai/nasi lemak/nasi dagang.. TAPI nak hilangkan perut buncit ni, anda kena ambil biskut oats dan air malt coklat. Kalau sebelum ini, makan tengahari anda ambil nasi penuh.. Mohon ianya dikurangkan kepada suku. Boleh kan? =)

Saya akui ia agak sukar. Namun ianya lebih perlu dibendung daripada ianya menjadi semakin parah. Mencegah itu lebih baik. Maka cegahlah perut buncit itu bermula dari mengawal pengambilan makanan anda.

Step 3 : Nyahkan/ Buangkan perut buncit
Lebihkan melakukan senaman. Bagaimana? Anda perlu lakukan senaman extra 5-15 minit setiap hari. Jika selama ini, anda bersenam 15 minit setiap hari maka untuk menyahkan perut buncit ini, anda kena bersenam extra lagi 5-15 minit.

Terbaik ialah bersenam kardio selama 30 minit setiap hari secara konsisten dan kemudian disambung dengan senaman angkatan beban selama 15 minit. Fuhh.. kalau anda berkomitmen dengan ini, tahulah akibatnya selepas 1 bulan.. Six pack lah jadinya.

Step 4 : Mengtong sampahkan perut buncit

Makan lebih banyak makanan yang mempunyai 'whole grain'. Apakah whole grain ini? Contoh makanan 'whole grain' untuk mengtong sampahkan perut buncit ialah seperti biskut gandum, oats dan berat perang (Basthmathi atau Beras Herba ponni taj mahal)

Saya akui harganya memang sedikit mahal TETAPI apa lah salahnya jika anda korbankan sedikit wang anda untuk kesihatan anda. Jika anda sanggup dan mampu berbelanja untuk menukar handphone touchscreen berjenama, kereta mahal. Tidak salah rasanya jika habiskan sikit duit ke arah kesihatan yang lebih baik kan.



Kesimpulannya, untuk melakukan 4 steps di atas pastinya bukanlah satu kerja yang mudah buat anda. Apatah lagi ia memerlukan konsistent daripada anda. Apapun, lakukan setakat mana yang termampu terlebih dahulu. Jika tidak mampu berjogging, maka anda mulakan lah dengan berjalan laju. Jika anda tidak larat berjalan laju, mulakan lah dengan berjalan perlahan.

Ikut kemampuan anda ya.. Ubah habit anda kepada kehidupan yang lebih sihat. Walaupun anda seberat 130kg pun, tidak mengapa. Mungkin anda merasa sedikit rendah dirilah sebab mungkin anda seberat 130kg. Tapi, jangan merasa rendah diri lagi. Buktikan anda juga mampu menjadi seperti orang lain. Belum cuba belum tahu lagi kan..

Selamat mencuba!^^

- Artikel iluvislam.com

Sunday, 23 September 2012

Pakej - pakej yang ditawarkan

Assalam dan salam 1 Malaysia semua... hmmm pada entry kali saya nak bagitau pakej2 yang ditawarkan untuk anda dalam pembelian ALSD2.. setiap ejen akan menawarkan berlainan pakej... So di Niesha Shope, saya menawarkan 3 pakej untuk anda...


Harap dapat membantu anda dalam membuat keputusan bijak dan menjimatkan... Disamping berdiet, budget pon harus lah terbaik kan...terbaik dikalangan yang terbaik hehehe...

PAKEJ-PAKEJ YANG DITAWARKAN..

Pakej A- RM230 
(1 Tin ALSD2 + Membership+ Postage + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2) + online ALSD Club + Free consultation 

Pakej B- RM385 
(2 Tin ALSD2 + Membership( dpt biz kit & cooler bag) + Postage + Free shaker + Free 5 Keto Strip + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2)+ online ALSD Club + Free consultation 


Pakej C – RM700 
(4 tin ALSD2 + Membership (dpt biz kit & cooler bag) + postage + Free shaker + Free 1 botol Keto Strip (50 strip) + Free booklet Menu Lengkap Pemakanan Alphalipidsd2) + online ALSD Club + Free consultation…. Dan RM16 bonus pada bulan seterusnya. 





SILA BUAT BAYARAN KE AKAUN 

MAYBANK MIN AISHAH BT AB GHANI NO ACC 163055007555 

BANK ISLAM MIN AISHAH BT AB GHANI NO ACC 13044021070565 

setelah buat pembayaran sila SMS NAMA PENUH, ALAMAT, EMAIL , NO IC DAN NO FON ANDA di 0179636049 utk tujuan penghantaran dan pendaftaran keahlian...

Rahsia Turun Berat Badan dengan Berkesan



BAGAIMANA IA BERKESAN?

ALSD2 secara semulajadi membantu badan anda dalam proses pembakaran lemak dan bukannya glukosa atau tisu otot. Pembakaran lemak menghasilkan keton dalam badan yang digunakan sebagai tenaga dan boleh diukur (dipanggil ketosis).

KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2
============================
1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA

- Membantu meninggikan metabolisma
- Meningkatkan penggunaan tenaga
- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
=========================
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)

3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
==============================
- Memperbaiki jisim otot
- Meningkatkan metabolisma

4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
====================
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!

SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN
*************************************
-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur) Anda pasti teruja jika anda tahu! Cubalah sekarang,

*PERHATIAN! HANYA LEMAK SAHAJA YANG DIBAKAR 100% TANPA MENGGANGGU OTOT!

KENAPA ALPHALIPID ALSD2?

Tak perlu berlapar • Selamat & efektif • Pengurangan berat yang maksimum • Terbukti berkesan menurunkan berat badan • Pembakaran lemak secara semulajadi • Mengekalkan jisim otot selepas penurunan (tidak menggeleber, kulit kendur dan berkedut) • Diimport sepenuhnya dari New Zealand

BILA DA PELBAGAI CARA TAPI MASIH X BERKESAN..

Tiba masanya untuk melupakan diet lama anda dan menyertai beribu-ribu orang lain yang sedang menikmati penurunan berat badan yang sihat dengan ALSD2.

CARA MINUM

Dos 15 g (2 scoop) 4 kali sehari untuk sarapan pagi, makan tengah hari, makan malam, dan 'supper'. Campurkan dengan 250ml air - goncang hingga sebati. Serbuk FibreMax boleh dicampur dengan Minuman ALSD2.