Friday, 18 January 2013

Biar betul! Fakta kegemukan Yang Ramai Orang Tak Tau..



Penting! Penting! penting!

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yangsaya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan merekayang OBES!


1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!
2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah 'Berat Badan Berlebihan' manakala 30% lagi mengalami masalah Obesiti!... Fuuhhh!


Fuuhhhhh... fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?
Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..Kenapa?
Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke?atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja!Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contohkakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita,atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yangterjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik! Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap,Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat..saya ucapkan tahniah TAPI..

kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksakatakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari... Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita..Penyakit banyak datang, contohnya darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia,puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm... tak perlu saya ceritakan betapa sedapnyamakanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak... bukan makanan Malaysia lah namanya,anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan.. Perlu ubah! Wajib ubah cara makan kita! Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!
Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan,kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang..sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak,ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak.
Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau ulam-ulaman.
Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, "Sirap Ais satu!" takpun, "COKE satu!"

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan!Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple :)

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskanbadan, Mahal tu... Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak!Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss
Ni saya ada jumpa Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

FELINNA INCHLOSS RM75(SM)
FREE POSTAGE !!! GRAB NOW !

Hanya dengan FELINNA INCHLOSS anda mampu kelihatan superb SLIM ! :D 3 HARI shj pown da nmpk kesan ! Amazing kan ??? ^___^ JOM GRAB NOW !

 
TESTIMONI YG BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN 
HANYA DENGAN SAPUAN SAJA..

0 comments:

Friday, 18 January 2013

Biar betul! Fakta kegemukan Yang Ramai Orang Tak Tau..



Penting! Penting! penting!

Aduhai, satu fakta yang mengejutkan yangsaya perolehi daripada World Health Organization (WHO) dan juga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkenaan merekayang OBES!


1. WHO : Kadar Obesiti di Malaysia adalah pada ranking ke-6 daripada 48 buah negara di Asia.. Fuuhhh!
2. KKM : 30% penduduk Malaysia mengalami masalah 'Berat Badan Berlebihan' manakala 30% lagi mengalami masalah Obesiti!... Fuuhhh!


Fuuhhhhh... fakta menarik untuk kita bincangkan, kan?
Jom kita ulas sikit mengenai fakta tersebut..Kenapa?
Betul ke tidak fakta ni? boleh dipercayai ke?atau WHO dan KKM saja je nak menakutkan kita..

Oklah, untuk membuktikannya, mudah saja!Kita boleh je ambil contoh di sekeliling kita.. Sebagai contohkakak kita, mak cik pak cik kita, jiran kita,atau kawan-kawan kita..

Paling mudah jom kita lihat kakak kita, apa yangterjadi selepas mereka berkahwin. Badan naik! Pinggul semakin besar! dan bila dah ada anak 1pulak, makin besar dan makin besar.. Apatah lagi bila anak dah 2 nanti..

Pak Cik Mak Cik kita pulak tak payah cakap,Yang Pak Ciknya perut semakin ke depan.. sama je macam abang kita 4 bulan selepas berkahwin, semuanya boleh jadi GENG PERUT dah

Tak nak cerita pasal jiran kita atau sahabat-sahabat kita lagi.

Kita lihat yang paling dekat iaitu kita sendiri, saya jamin sewaktu anda membaca artikel ini anda sedang duduk, betul tak?

Ok, lihat perut anda sekarang.. berlapis tak?

Kalau tak ada berlapis-lapis lemak yang dapat dilihat..saya ucapkan tahniah TAPI..

kalau belapis-lapis macam kena Pam, saya terpaksakatakan bahawa dalam tempoh setahun dua lagi, anda juga akan tergolong dalam golongan 30% yang dikatakan oleh KKM tadi.. Menakutkan bukan? Rupa-rupanya kita sendiri yang akan menyebabkan peratusan obesiti itu akan meningkat dalam tempoh beberapa tahun akan datang TANPA kita sedari... Fuuhhhhh.. (nasib baik TERbaca artikel ni)

Apakah masalah kegemukan ini membahayakan? Dan tentulah membahayakan kesihatan kita..Penyakit banyak datang, contohnya darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung.

Ni penyakit utama yang membawa maut di Malaysia,puncanya daripada KEGEMUKAN dan juga makanan!Addooiiiiyaii

Makanan, memang sah lah dari makanan, betul tak?Makanan orang Malaysia maksud saya..

Ermm... tak perlu saya ceritakan betapa sedapnyamakanan orang Malaysia.. Kalau tak letak gula,tak letak santan, kalau tak goreng berendam dalam minyak... bukan makanan Malaysia lah namanya,anda perlu bersetuju dengan saya ni..

Yang sedap itulah yang meningkatkan kemungkinan kita hinggap masuk ke dalam komuniti orang Obes dan berberat badan berlebihan.. Perlu ubah! Wajib ubah cara makan kita! Cuba cara masakan yang tidak menggunakan minyak contohnya dengan cara Merebus, Memanggang atau mengukus!
Kan mudah tu, ada alternatif lain kan.. Ubah tabiat makan,kalau selama ni kita suka makan ayam goreng waktu makan tengahari, cuba alternatif lain.. cuba ayam panggang..sedap juga, ayam juga tu, betul tak?

Cuma bezanya ialah ayam goreng direndam dalam minyak,ayam panggang pula.. tiada minyak..

Walaupun nampak simple je, TAPI manfaatnya sangaaaattttlah banyak.
Sayur pula, makan sayuran yang direbus atau ulam-ulaman.
Air pula, kurangkan air gula.. Jangan bila nak makan je pergi order, "Sirap Ais satu!" takpun, "COKE satu!"

Gula banyak tu.. cuba untuk elakkannya OK. Ia boleh dielak sebenarnya, cuma samada anda mahu atau tidak sahaja!

Nampak tak? Bagaimana nak kuruskan badan.. Mudah je, mulakan daripada pengambilan makanan, ubah tabiat makan!Bukan tak boleh pun, boleh aje sebenarnya.. Kerja simple :)

Tak payah susah-susah pergi ke Slimming Centre untuk kuruskanbadan, Mahal tu... Treatment 1 bulan memanglah kurus boleh turun 2-4 kg TAPI kalau tak buat treatment, adooiii.. berat naik 8 kg pulak!Adooiiiyyaii kecewa lagi! dah lah mahal, berat naik pulak, rasa macam tertipu je.. Bayar kurus, tak bayar jadi gemuk balik! Ciss
Ni saya ada jumpa Produk yang mungkin boleh membantu kita semua kekal sihat dan slim sentiasa


KRIM PELANGSINGAN YANG BOLEH DIRASAI KESAN HEBATNYA HANYA DENGAN SEKALI SAPUAN.. SEBELUM GUNA SILA UKUR DULU SAIZ KAWASAN YANG INGIN DIKECILKAN..:)

FELINNA INCHLOSS RM75(SM)
FREE POSTAGE !!! GRAB NOW !

Hanya dengan FELINNA INCHLOSS anda mampu kelihatan superb SLIM ! :D 3 HARI shj pown da nmpk kesan ! Amazing kan ??? ^___^ JOM GRAB NOW !

 
TESTIMONI YG BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN 
HANYA DENGAN SAPUAN SAJA..

0 comments: