Sunday, 16 September 2012

TIPS PENTING Bagi Pengguna Baru SF Beauty

 set SF Beauty utk kulit normal

set SF Beauty utk kulit sensitif

1) Pilih Set Yg Betul

Kulit Normal & jeragat sila la guna kn Set Vit E.
Kulit Jerawat dan Sensitip sila la guna Set Vit C.
Kulit bermasalah spt jerawat bernanah, gatal2 kurap di muka, atas kelopak mata dan alah kpd kosmetik, sila la dpt kan rawatan doctor.

2) Kekerapan bersabun.
Jgn terlalu kerap menggunakan sabun kerana ia akan mengaktifkan sel2 kulit menghasilkan minyak. Minyak yg byk akan mengundang masalah jerawat. Cukup sekadar mencuci muka 2-3x sehari je. (Sbb tu sy pakai sabun leh jimat 3 bulan.hihi...bkn kedekut, tp mengikut arahan)

3) Larangan mencapur2 bahan kosmetik brand lain.
Untuk kesan yg sempurna, elakkan mencapur adukkan penggunaan Sf Beauty dgn produk penjagaan kulit yg lain. Contoh: Toner brand A, Scrub brand B, Pencuci muka brand C, Krim Siang brand D, tiba2 krim malam brand Sf Beauty.. hehe..masalah muka tak selesai jika anda amalkan ini..:).

4) Elakkan penggunaan Bedak Padat, Foundation,Concealer.
2 minggu pertama penggunaan SF Beauty, elakkan menyapu bedak padat, foundation, concealer dan segala2.bebaskan diri anda dari make up. Yg perlu cuma pakai krim siang ja. Bg yg xbiasa muka berkilat, Cuma sapukan nipis2 bedak baby. Ingat, sapu nipis ja tau.. Bila kesan-kesan awal penggunaan SF Beauty dah berlalu, baru lah boleh menggunaan Bedak Padat. tapi selalunya, customer akan ckp dh xperlu pakai bedak sbb kulit muka dh gebu. xda benda nk cover dh pkai concealer.hehe.best kan :) Jimat duit, jimat masa.

5) Penggunaan Toner.
Bagi yang dah biasa dengan rutin menggunakan toner, sila tipu otak anda dengan meletakkan air mineral didalam bekas spray...Setiap kali mahu menggunakan krim siang/mlm, spray sedikit air mineral pada kapas dan sapu pada muka. Ia akan membantu sapuan lebih rata pada kulit. Mengapa sy mengajar anda untuk menipu otak sndri? Ini kerana, SF beauty tidak mempunyai toner dan tidak memerlukan toner. Bahan yang terkandung didalam Sabun, Krim Malam dan Siang sudah memadai untuk memperbaiki tekstur kulit anda.

6) Tempoh pemulihan kulit.
Bagi tempoh sekurang-kurang nya 2 minggu sehingga sebulan bagi kulit menjalani proses pemulihan. Kesan gatal-gatal, tegang, penggelupasan halus adalah normal di awal penggunaan SF Beauty. Ia biasanya berkurangan selepas 2 minggu. Jika dalam sebulan kesan gatal-gatal, tegang dan menggelupas x hilang, itu bermakna kulit anda adalah kulit sensitive dan perlu beralih pada sabun Vit C. (Ini mmg pengalaman sy sendiri.Sebulan sy gatal-gatal dan menggelupas halus, tapi bila tukar ke sabun sensitive, dlm 3 hari terus hilang gatal-gatal, menggelupas halus tu).

7) Alamak dah tersalah beli sabun, budget tak ada..mcm mana ni?
Bagi individu yg dah tersedar diri nya memerlukan sabun Vit C, tetapi tidak mempunyai budget menukar sabun Vit E ke Vit C, boleh cuba buat begini.. Guna kn sabun Vit E yg telah anda terbeli tu, tetapi semasa membasuh muka jgn biarkan buih lama2 diatas muka. cukup hanya dengan meratakan buih di sekitar muka sahaja. Tak perlu sental beriya-iya. Dah ada budget, boleh beli sabun Vit C.

8) Jangan putus asa.
Ini selalu sy tekan kan pada customer sy, jgn putus asa sekiranya xsuka dengan kesan awal SF Beauty. Tekun, Sabar dan Berusaha memakainye mengikut arahan. Sila selang seli kan penggunaan krim malam untuk mengurangkan kesan awal tersebut. Tapi jgn x pakai terus krim malam, ini kerana didalam nya terkandung Vitamin E dan Sarang Burung Walit yang membantu proses mencantikkan kulit, menghilangkan parut, dan menggebukan kulit.Hasilnya kulit lebih cerah, gebu dan bestttt~!anda pasti lebih tersenyum riang..

SELAMAT MENCUBA..:)LOVE U ALL..

2 comments:

kameyl al said...

memang ada kesan gatal2 bila saya guna tapi mggu ke-2 da tk gatal2 da n kwn saya ada tegur pasal muka saya makin licin.lepas tu ada kwn saya tanya saya.ko pakai bedak ke?sbb muka saya putih.tapi saya tk pakai apa2 pon sbb saya baru balek dari solat jumaat.kesan dia ada lagi walaupon tk pakai apa2

Anonymous said...

As Salam...sy nk tnya...muka saya rasa tegang...gatal2 sket...n kulit muka mcm merah2 sket. . sf beauty bukan produk menipiskan kulit muka kan??sy nk.mnta pndangan..krim mlm @ siang bila dgunakan membuat muka sy rasa melekit2...adakah ITU perkara biasa??Dan bolehkah sy melembapkn muka sy dulu Dan terus sapu krim mlm @ siang??

Sunday, 16 September 2012

TIPS PENTING Bagi Pengguna Baru SF Beauty

 set SF Beauty utk kulit normal

set SF Beauty utk kulit sensitif

1) Pilih Set Yg Betul

Kulit Normal & jeragat sila la guna kn Set Vit E.
Kulit Jerawat dan Sensitip sila la guna Set Vit C.
Kulit bermasalah spt jerawat bernanah, gatal2 kurap di muka, atas kelopak mata dan alah kpd kosmetik, sila la dpt kan rawatan doctor.

2) Kekerapan bersabun.
Jgn terlalu kerap menggunakan sabun kerana ia akan mengaktifkan sel2 kulit menghasilkan minyak. Minyak yg byk akan mengundang masalah jerawat. Cukup sekadar mencuci muka 2-3x sehari je. (Sbb tu sy pakai sabun leh jimat 3 bulan.hihi...bkn kedekut, tp mengikut arahan)

3) Larangan mencapur2 bahan kosmetik brand lain.
Untuk kesan yg sempurna, elakkan mencapur adukkan penggunaan Sf Beauty dgn produk penjagaan kulit yg lain. Contoh: Toner brand A, Scrub brand B, Pencuci muka brand C, Krim Siang brand D, tiba2 krim malam brand Sf Beauty.. hehe..masalah muka tak selesai jika anda amalkan ini..:).

4) Elakkan penggunaan Bedak Padat, Foundation,Concealer.
2 minggu pertama penggunaan SF Beauty, elakkan menyapu bedak padat, foundation, concealer dan segala2.bebaskan diri anda dari make up. Yg perlu cuma pakai krim siang ja. Bg yg xbiasa muka berkilat, Cuma sapukan nipis2 bedak baby. Ingat, sapu nipis ja tau.. Bila kesan-kesan awal penggunaan SF Beauty dah berlalu, baru lah boleh menggunaan Bedak Padat. tapi selalunya, customer akan ckp dh xperlu pakai bedak sbb kulit muka dh gebu. xda benda nk cover dh pkai concealer.hehe.best kan :) Jimat duit, jimat masa.

5) Penggunaan Toner.
Bagi yang dah biasa dengan rutin menggunakan toner, sila tipu otak anda dengan meletakkan air mineral didalam bekas spray...Setiap kali mahu menggunakan krim siang/mlm, spray sedikit air mineral pada kapas dan sapu pada muka. Ia akan membantu sapuan lebih rata pada kulit. Mengapa sy mengajar anda untuk menipu otak sndri? Ini kerana, SF beauty tidak mempunyai toner dan tidak memerlukan toner. Bahan yang terkandung didalam Sabun, Krim Malam dan Siang sudah memadai untuk memperbaiki tekstur kulit anda.

6) Tempoh pemulihan kulit.
Bagi tempoh sekurang-kurang nya 2 minggu sehingga sebulan bagi kulit menjalani proses pemulihan. Kesan gatal-gatal, tegang, penggelupasan halus adalah normal di awal penggunaan SF Beauty. Ia biasanya berkurangan selepas 2 minggu. Jika dalam sebulan kesan gatal-gatal, tegang dan menggelupas x hilang, itu bermakna kulit anda adalah kulit sensitive dan perlu beralih pada sabun Vit C. (Ini mmg pengalaman sy sendiri.Sebulan sy gatal-gatal dan menggelupas halus, tapi bila tukar ke sabun sensitive, dlm 3 hari terus hilang gatal-gatal, menggelupas halus tu).

7) Alamak dah tersalah beli sabun, budget tak ada..mcm mana ni?
Bagi individu yg dah tersedar diri nya memerlukan sabun Vit C, tetapi tidak mempunyai budget menukar sabun Vit E ke Vit C, boleh cuba buat begini.. Guna kn sabun Vit E yg telah anda terbeli tu, tetapi semasa membasuh muka jgn biarkan buih lama2 diatas muka. cukup hanya dengan meratakan buih di sekitar muka sahaja. Tak perlu sental beriya-iya. Dah ada budget, boleh beli sabun Vit C.

8) Jangan putus asa.
Ini selalu sy tekan kan pada customer sy, jgn putus asa sekiranya xsuka dengan kesan awal SF Beauty. Tekun, Sabar dan Berusaha memakainye mengikut arahan. Sila selang seli kan penggunaan krim malam untuk mengurangkan kesan awal tersebut. Tapi jgn x pakai terus krim malam, ini kerana didalam nya terkandung Vitamin E dan Sarang Burung Walit yang membantu proses mencantikkan kulit, menghilangkan parut, dan menggebukan kulit.Hasilnya kulit lebih cerah, gebu dan bestttt~!anda pasti lebih tersenyum riang..

SELAMAT MENCUBA..:)LOVE U ALL..

2 comments:

kameyl al said...

memang ada kesan gatal2 bila saya guna tapi mggu ke-2 da tk gatal2 da n kwn saya ada tegur pasal muka saya makin licin.lepas tu ada kwn saya tanya saya.ko pakai bedak ke?sbb muka saya putih.tapi saya tk pakai apa2 pon sbb saya baru balek dari solat jumaat.kesan dia ada lagi walaupon tk pakai apa2

Anonymous said...

As Salam...sy nk tnya...muka saya rasa tegang...gatal2 sket...n kulit muka mcm merah2 sket. . sf beauty bukan produk menipiskan kulit muka kan??sy nk.mnta pndangan..krim mlm @ siang bila dgunakan membuat muka sy rasa melekit2...adakah ITU perkara biasa??Dan bolehkah sy melembapkn muka sy dulu Dan terus sapu krim mlm @ siang??