Wednesday, 2 October 2013

ORIGINAL VS TIRUAN set collagen vitamin E plus....


Persoalan yang PALING KERAP saya terime ialah : Macam mana nak beza antara set ORIGINAL & TIRUAN. Okeh ini serba sedikit info berkenaan ori vs tiruan.

Packaging :
Kalau dilihat secara kasar, luaran nye mmg nampak sama. Kalau xdiperhatikanbetul2, mmg tidak akan perasan. 
  1. Penutup tiruan lebih pudar berbanding yg original.
  2. Perkataan 'collagen' tiruan berwarna merah, manakala yg ori berwarna pink.
  3. Ada sesetengah set tiruan, tidak ada cetakan 'day cream' & 'night cream'. Tp ade sesetengah nye ade sama seperti yg original.

Warna krim :
Perbezaan yg agak ketara pd warna krim antara yg ori dan tiruan.
  1. Krim siang - warna yg tiruan jauh lbh pudar dan pucat berbanding yg original
  2.  Krim mlm - warna krim tiruan lbh putih drpd yg original.
  3. Sabun - warna sabun collagen tiruan lbh terang berbanding original.

Tekstur :
  1. Krim malam ori teksturnya halus, tidak likat/pekat dan senang di pakai. kurang melekit.
  2. Krim siang ori teksturnya lembut, halus, licin dan juga mudah disapukan ke wajah.
  3.  Kalau krim yg x ori, teksturnya adalah sebaliknya...

siapa yg biasa pakai yg ori dan pernah try yg x ori...mmg boleh cam bezanya...

Kesan :
  1. Set original - Minggu pertama, akan mengalami penggelupasan, gatal2, sedikit mereh bg yg kulit sensitif. Semua itu proses membuang kulit mati utk diganti dgn kulit baru. Kulit akan semakin cerah selepas itu.
  2. Set tiruan - kulit akan start mcm burn sket sket. Dalam seminggu, mcm2 msalah kulit timbul. Kulit menjadi semakin gelap, bahkan memburukkan lg tona kulit. Jerawat akan naik tanpa henti.

19 comments:

Anonymous said...

Krim siang original memang berminyak?

Anonymous said...

kenapa krim siang ori berminyak erk ? Dan terlampau berminyak. Saya dapat dari kawan saya, krim siang tidak berminyak langsung untuk yang ori. Malah, dia bgtau, yang x ori sebenarnya lebih berminyak. So, mane satu ? mintak maaf, saya hanya confuse. =='

ina said...

Saya ada beli satu set. Tapi krim siang berminyak. Saya masih belum guna sampai sekarang sebab takut tak ori. Krim siang memang berminyak macam dalam gambar atas tu ke? Ataupun kalau berminyak tak ori?

Ruzila Kassim said...

ntah mane 1 yg btul tah... yg ade blog lain ckp, brminyak tiruan... yg nak pkai pn jd konfius... aptb... haish!!!....

Anonymous said...

yg tiruan tu sebenarnya original.
janganlah confuse kan pengguna.. kesian untuk penjual okey!

Timot Taim said...

maaf saya menyelit kat sini.. sy juga pembekal set kolagen yang menakjubkan ini,, sebenarnya memang ada pencanggahan pendapat tentang yang mana satu set yg original.. untuk maklumat puan2 semua.. dua2 set adalah original..set2 kolagen ini dikeluarkan oleh kilang2 yang berbeza maka texture, warna dan bekas adalah sedikit berbeza. Kedua dua set yang berbeza ini masih menghasilkan kesan yang sama terhadap kulit pemakai. Ramai pengguna lebih gemar set kolagen yang dikatakan fake atau tiruan kerana texture krim siang tidak berminyak, walaupon agak kesat semasai pemakaian tetapi ia lebih selesa pada kulit kerana texture tidak berminyak dan melekit berbanding yang berminayk dan warna lebih terang. Sabun juga adalah sama cuma berbeza dari segi bau, dan warna. kedua2 jenis sabun masih mendatangkan hasil yg positif dan tidak mengeringkan kulit wajah. Sedikit pengelupasan akan berlaku tetapi tidak kelihatan dan akan pulih dalam masa kurang dari seminggu. Tetapi tidak semua orang mengalaminya.. hanya segelintir sahaja. Sy adalah pemakai kedua2 jenis set yang dikatakan tiruan atau original.. kedua duanya memberi masih memberi kesan dan harga adalah sama. Ramai pelanggan saya berpuas hati dan repeat order kolagen ini kerana kepuasan memakainya. Sy harap dapat menjelaskan sedikit sebanyak kemusykilan pelanggan2 saya dan juga bakal2 pelanggan yang mungkin khuatir untuk mencuba set kolagen yang amat menakjubkan ini. untuk sebarang rundingan boleh hubungi saya011 31550318 / 017 6813779 / 03 42656929

Anonymous said...

Actually yang akan post gambar uh salah r. Krim siang berminyak tu yang tiruan. Yang original tidak berminyak.

Anonymous said...

Yang berminyak tu yang tiruanlah.

sima sima said...

sy pakai collogen alhamdulillah ok..mmg nmpk pebezaan n krim siang xlah berminyak sgt..xpon beminyak..n krim mlm mcm lekit ckit tp xterlalu melekit..kulit mmg berbeza ngan sebelom2 ni..n sy ad terbeli y tiruan juge nampak perbezaan ketara..n hrge jauh lbh murah y asal..y asal dijual hrga pasaran rm25 tp y tiruan rm15..hahaha apapon tak boleh..^__^

Anonymous said...

Ada yang kata... produk ini mengandungi mercury.... betol ke tidokkk...????

Ryzeen Fatma said...

maaf jika pertanyaan saya ni trus direct, sy pun pngguna set collagen E plus tp skrg sy jdi ragu2 bila sy trbaca dkat blog bhwa produk ni ad MERCURY..dan xad klulusan KKM,,
sy hnya nak kpsatian...

trma ksih..

nur ain said...

yang minyak tu tak ori laaaa. memandai je

nur ain said...

memandai je kata ori . yang tak berminyak tu lah yang ori

malaysiasaveshop malaysiasaveshop said...

Yup yg mnyk tu tak ori. Yg tde mnyak ori

Lorina Peter said...

Entah la nak pakai p
un tkt tpi kawan pakai muka lawa xpyh pakai makeup pun xpe...

Lorina Peter said...

Entah la nak pakai p
un tkt tpi kawan pakai muka lawa xpyh pakai makeup pun xpe...

Hani Rahma said...

http://kosmetikbarokah.blogspot.co.id/2017/04/jual-cream-collagen-asli-harga-grosir.html

Anonymous said...

Ya pasti pakeklah masa dalam 1mgu udah putih-_-

Syaza Syazwina said...

Is it true kalau dia original, dekat bawah bekas dia ada tulis original

Wednesday, 2 October 2013

ORIGINAL VS TIRUAN set collagen vitamin E plus....


Persoalan yang PALING KERAP saya terime ialah : Macam mana nak beza antara set ORIGINAL & TIRUAN. Okeh ini serba sedikit info berkenaan ori vs tiruan.

Packaging :
Kalau dilihat secara kasar, luaran nye mmg nampak sama. Kalau xdiperhatikanbetul2, mmg tidak akan perasan. 
  1. Penutup tiruan lebih pudar berbanding yg original.
  2. Perkataan 'collagen' tiruan berwarna merah, manakala yg ori berwarna pink.
  3. Ada sesetengah set tiruan, tidak ada cetakan 'day cream' & 'night cream'. Tp ade sesetengah nye ade sama seperti yg original.

Warna krim :
Perbezaan yg agak ketara pd warna krim antara yg ori dan tiruan.
  1. Krim siang - warna yg tiruan jauh lbh pudar dan pucat berbanding yg original
  2.  Krim mlm - warna krim tiruan lbh putih drpd yg original.
  3. Sabun - warna sabun collagen tiruan lbh terang berbanding original.

Tekstur :
  1. Krim malam ori teksturnya halus, tidak likat/pekat dan senang di pakai. kurang melekit.
  2. Krim siang ori teksturnya lembut, halus, licin dan juga mudah disapukan ke wajah.
  3.  Kalau krim yg x ori, teksturnya adalah sebaliknya...

siapa yg biasa pakai yg ori dan pernah try yg x ori...mmg boleh cam bezanya...

Kesan :
  1. Set original - Minggu pertama, akan mengalami penggelupasan, gatal2, sedikit mereh bg yg kulit sensitif. Semua itu proses membuang kulit mati utk diganti dgn kulit baru. Kulit akan semakin cerah selepas itu.
  2. Set tiruan - kulit akan start mcm burn sket sket. Dalam seminggu, mcm2 msalah kulit timbul. Kulit menjadi semakin gelap, bahkan memburukkan lg tona kulit. Jerawat akan naik tanpa henti.

19 comments:

Anonymous said...

Krim siang original memang berminyak?

Anonymous said...

kenapa krim siang ori berminyak erk ? Dan terlampau berminyak. Saya dapat dari kawan saya, krim siang tidak berminyak langsung untuk yang ori. Malah, dia bgtau, yang x ori sebenarnya lebih berminyak. So, mane satu ? mintak maaf, saya hanya confuse. =='

ina said...

Saya ada beli satu set. Tapi krim siang berminyak. Saya masih belum guna sampai sekarang sebab takut tak ori. Krim siang memang berminyak macam dalam gambar atas tu ke? Ataupun kalau berminyak tak ori?

Ruzila Kassim said...

ntah mane 1 yg btul tah... yg ade blog lain ckp, brminyak tiruan... yg nak pkai pn jd konfius... aptb... haish!!!....

Anonymous said...

yg tiruan tu sebenarnya original.
janganlah confuse kan pengguna.. kesian untuk penjual okey!

Timot Taim said...

maaf saya menyelit kat sini.. sy juga pembekal set kolagen yang menakjubkan ini,, sebenarnya memang ada pencanggahan pendapat tentang yang mana satu set yg original.. untuk maklumat puan2 semua.. dua2 set adalah original..set2 kolagen ini dikeluarkan oleh kilang2 yang berbeza maka texture, warna dan bekas adalah sedikit berbeza. Kedua dua set yang berbeza ini masih menghasilkan kesan yang sama terhadap kulit pemakai. Ramai pengguna lebih gemar set kolagen yang dikatakan fake atau tiruan kerana texture krim siang tidak berminyak, walaupon agak kesat semasai pemakaian tetapi ia lebih selesa pada kulit kerana texture tidak berminyak dan melekit berbanding yang berminayk dan warna lebih terang. Sabun juga adalah sama cuma berbeza dari segi bau, dan warna. kedua2 jenis sabun masih mendatangkan hasil yg positif dan tidak mengeringkan kulit wajah. Sedikit pengelupasan akan berlaku tetapi tidak kelihatan dan akan pulih dalam masa kurang dari seminggu. Tetapi tidak semua orang mengalaminya.. hanya segelintir sahaja. Sy adalah pemakai kedua2 jenis set yang dikatakan tiruan atau original.. kedua duanya memberi masih memberi kesan dan harga adalah sama. Ramai pelanggan saya berpuas hati dan repeat order kolagen ini kerana kepuasan memakainya. Sy harap dapat menjelaskan sedikit sebanyak kemusykilan pelanggan2 saya dan juga bakal2 pelanggan yang mungkin khuatir untuk mencuba set kolagen yang amat menakjubkan ini. untuk sebarang rundingan boleh hubungi saya011 31550318 / 017 6813779 / 03 42656929

Anonymous said...

Actually yang akan post gambar uh salah r. Krim siang berminyak tu yang tiruan. Yang original tidak berminyak.

Anonymous said...

Yang berminyak tu yang tiruanlah.

sima sima said...

sy pakai collogen alhamdulillah ok..mmg nmpk pebezaan n krim siang xlah berminyak sgt..xpon beminyak..n krim mlm mcm lekit ckit tp xterlalu melekit..kulit mmg berbeza ngan sebelom2 ni..n sy ad terbeli y tiruan juge nampak perbezaan ketara..n hrge jauh lbh murah y asal..y asal dijual hrga pasaran rm25 tp y tiruan rm15..hahaha apapon tak boleh..^__^

Anonymous said...

Ada yang kata... produk ini mengandungi mercury.... betol ke tidokkk...????

Ryzeen Fatma said...

maaf jika pertanyaan saya ni trus direct, sy pun pngguna set collagen E plus tp skrg sy jdi ragu2 bila sy trbaca dkat blog bhwa produk ni ad MERCURY..dan xad klulusan KKM,,
sy hnya nak kpsatian...

trma ksih..

nur ain said...

yang minyak tu tak ori laaaa. memandai je

nur ain said...

memandai je kata ori . yang tak berminyak tu lah yang ori

malaysiasaveshop malaysiasaveshop said...

Yup yg mnyk tu tak ori. Yg tde mnyak ori

Lorina Peter said...

Entah la nak pakai p
un tkt tpi kawan pakai muka lawa xpyh pakai makeup pun xpe...

Lorina Peter said...

Entah la nak pakai p
un tkt tpi kawan pakai muka lawa xpyh pakai makeup pun xpe...

Hani Rahma said...

http://kosmetikbarokah.blogspot.co.id/2017/04/jual-cream-collagen-asli-harga-grosir.html

Anonymous said...

Ya pasti pakeklah masa dalam 1mgu udah putih-_-

Syaza Syazwina said...

Is it true kalau dia original, dekat bawah bekas dia ada tulis original