Sunday, 11 March 2012

kesan SF Beauty..

kenapa sebahagian pengguna merasa tidak selesa akibat kesan merah, gelupas, gatal2 di awal penggunaan produk Sf Beauty? ini jawapannya:

-kerana kandungan asid buah yang terdapat pada sabun pembersih Sf Beauty dan krim malam nya yang bertindak membantu menanggalkan sel2 kulit mati pada wajah. Dalam beberapa keadaan, sel2 mati sebelum ini tidak gugur dengan sempurna lalu bercampur serta bertindan dengan sel2 baru, punca kepada kulit kusam, tona tidak sekata dan berjerawat. Inilah yang menyebabkan kulit menjadi pedih kerana keadaan lapisan sel2 yang bercampur aduk ini terangkat bersama. Namun ia bersifat sementara sahaja, kerana sel2 baru akan tumbuh lebih sihat dan segar. Apabila kulit mendapat lebih oksigen dan bernafas lebih sempurna, ia akan memberi peluang kepada jaringan kolagen semulajadi terbina secara optimum. Hasilnya wajah akan lebih lembab dan anjal secara semulaja. JGN RISAU SF BEAUTY TIADA BAHAN KIMIA!!!



RAMAI JUGA YG BRTANYA MENGAPA SLPAS PENGGUNAAN KOSMETIK..KULIT MEREKA DITUMBUHI JERAWAT.. TRDAPAT BEBERAPA FAKTOR TUMBUNHYA JERAWAT:

  •  Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah  jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an. 
  •  Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  •  Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
~~ Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa BERSIH dan SIHAT.. Oleh itu..disarankan penggunaan Beauty Soap 2-3 kali sehari utk memastikan kulit wajah kita bersih dari kekotoran..elakkan penggunaan makeup yg tebal atau berbedak tebal supaya liang pada kulit wajah tidak tersumbat dan menggalakkan pertumbuhan jerawat..=)

10 comments:

Anonymous said...

berapa lama masa yang diambil utk kesan awal ni akan hilang..

MAAG said...

terima kasih kerana bertanya..biasanya kesan ni akan hilang dlm tempoh 2 minggu...disarankan sebelom guna produk SF beauty ni..anda dinasihatkan utk tidak memakai ape2 produk selama semgu utk elakkan terjadinya iritasi kulit..

Anonymous said...

SELALUNYA MMG KESAN AWAL NI JD GATAL 1 MUKA N MERAH MCM NAIK RUAM EA..JADI KUSAM...MALU NK BDEPAN NGN ORG

Anonymous said...

Kiranya kalau naik jerawat banyak2 bukan disebabkan sf beauty ke? saya baru shaja pakai sf beauty set vit C lebih seminggu, muka naik jerawat banyak sangat & merah,kulit jd kering,menggelupas..adakah ini tindakan normal utk beginner? takot plak x sesuai dgn kulit sy ;(

MAAG said...

selalunya mmg akan gatal pada tempat yg bermasalah... jika jerawat naik , kulit merah, kering n ngelupas...sis boleh stop pakai night krim...pakai je krim siang.. bila dah stabil atau dh kurang sis boleh pakai balik krim malam... tp selang seli dulu..

biasanya ia normal utk kulit yg bermasalah.. elakkan makan makanan berminyak dan minum byk air..

MAAG said...

lagi satu cara pakai krim malam n krim siang... sis kena pakai nipis2... basahkan wajah dgn air kemudian sapu krim siang atau malam ke serata wajah... sebb produk SF xde toner... disebabkan krim siang & malamnya likat dan pekat, so kita guna air sebagai toner utk sapuan rata...jgn pkai tebal.. nipis2 jew..

kisahwanida said...

Macamana saya nak order? Rsa mcm berminat. Kulit saya kusam, kering, sunburn sbb saya berniaga di pasar cuaca panaskan. So far xde jerawat. And T zone tu selalu berminyak. Disarankan tak tuk gna produk ni. Anything tlg update saya, whatsapp 0132499232. Tq

xrunahanahx said...

Salam, saya baru pakai produk sf beauty ni selama sebulan. Tapi kulit saya makin teruk. Ada satu tompok menggelupas & merah. Bila orang tengok nampak macam bengkak. Kulit yang menggelupas tu jadi kasar. Kata sampai 2 minggu je. Tapi sekarang da sebulan tiada perubahan apa pun. Kulit saya normal, so saya beli set vitamin E. Tapi saya ada resdung, tapi muka saya bukan muka berjerawat. Adakah saya salah beli sabun atau ia tidak elok dengan kulit saya ? Patut ke saya stop pakai ?

sha eyza said...

assalamualaikum...
sy dah lebih seminggu pkai sf beauty, tp tompok2 merah seperti ruam muncul banyak sehingga tumbuhnya ruam di kedua kelopak mata. sehingga menyebabkan mata seolah mcm bengkak. sebelum menggunakan produk ni, sy guna produk lain. siang sy pkai produk lain, malam baru sy start guna produk sf beauty. sy x rehatkan kulit selama seminggu pun sbb sy xtau. mgkinkah ruam ni adalah iritasi kulit?

Anonymous said...

Salam. Sis saya rasa saya salah beli sabun. Sbb saya takut nak pakai set kulit sensitif terus. Muka saya bila time period tumbuh jerawat kecik2 lpstu dulu saya suka picit jdnya ada bekas2 sekali. Dulu saya taktau pun function set normal dgn sensitif. Taktau pun mana pelindung mana merawat. Lps beli baru dpt tahu. So jdnya sekarang nak stop atau pakai je? Jerawat dgn bekas2 ni akan hilang ke kalau pakai set kulit normal?

Sunday, 11 March 2012

kesan SF Beauty..

kenapa sebahagian pengguna merasa tidak selesa akibat kesan merah, gelupas, gatal2 di awal penggunaan produk Sf Beauty? ini jawapannya:

-kerana kandungan asid buah yang terdapat pada sabun pembersih Sf Beauty dan krim malam nya yang bertindak membantu menanggalkan sel2 kulit mati pada wajah. Dalam beberapa keadaan, sel2 mati sebelum ini tidak gugur dengan sempurna lalu bercampur serta bertindan dengan sel2 baru, punca kepada kulit kusam, tona tidak sekata dan berjerawat. Inilah yang menyebabkan kulit menjadi pedih kerana keadaan lapisan sel2 yang bercampur aduk ini terangkat bersama. Namun ia bersifat sementara sahaja, kerana sel2 baru akan tumbuh lebih sihat dan segar. Apabila kulit mendapat lebih oksigen dan bernafas lebih sempurna, ia akan memberi peluang kepada jaringan kolagen semulajadi terbina secara optimum. Hasilnya wajah akan lebih lembab dan anjal secara semulaja. JGN RISAU SF BEAUTY TIADA BAHAN KIMIA!!!



RAMAI JUGA YG BRTANYA MENGAPA SLPAS PENGGUNAAN KOSMETIK..KULIT MEREKA DITUMBUHI JERAWAT.. TRDAPAT BEBERAPA FAKTOR TUMBUNHYA JERAWAT:

  •  Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah  jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an. 
  •  Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.
  • Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.
  •  Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.
  • Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.
  • Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.
~~ Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa BERSIH dan SIHAT.. Oleh itu..disarankan penggunaan Beauty Soap 2-3 kali sehari utk memastikan kulit wajah kita bersih dari kekotoran..elakkan penggunaan makeup yg tebal atau berbedak tebal supaya liang pada kulit wajah tidak tersumbat dan menggalakkan pertumbuhan jerawat..=)

10 comments:

Anonymous said...

berapa lama masa yang diambil utk kesan awal ni akan hilang..

MAAG said...

terima kasih kerana bertanya..biasanya kesan ni akan hilang dlm tempoh 2 minggu...disarankan sebelom guna produk SF beauty ni..anda dinasihatkan utk tidak memakai ape2 produk selama semgu utk elakkan terjadinya iritasi kulit..

Anonymous said...

SELALUNYA MMG KESAN AWAL NI JD GATAL 1 MUKA N MERAH MCM NAIK RUAM EA..JADI KUSAM...MALU NK BDEPAN NGN ORG

Anonymous said...

Kiranya kalau naik jerawat banyak2 bukan disebabkan sf beauty ke? saya baru shaja pakai sf beauty set vit C lebih seminggu, muka naik jerawat banyak sangat & merah,kulit jd kering,menggelupas..adakah ini tindakan normal utk beginner? takot plak x sesuai dgn kulit sy ;(

MAAG said...

selalunya mmg akan gatal pada tempat yg bermasalah... jika jerawat naik , kulit merah, kering n ngelupas...sis boleh stop pakai night krim...pakai je krim siang.. bila dah stabil atau dh kurang sis boleh pakai balik krim malam... tp selang seli dulu..

biasanya ia normal utk kulit yg bermasalah.. elakkan makan makanan berminyak dan minum byk air..

MAAG said...

lagi satu cara pakai krim malam n krim siang... sis kena pakai nipis2... basahkan wajah dgn air kemudian sapu krim siang atau malam ke serata wajah... sebb produk SF xde toner... disebabkan krim siang & malamnya likat dan pekat, so kita guna air sebagai toner utk sapuan rata...jgn pkai tebal.. nipis2 jew..

kisahwanida said...

Macamana saya nak order? Rsa mcm berminat. Kulit saya kusam, kering, sunburn sbb saya berniaga di pasar cuaca panaskan. So far xde jerawat. And T zone tu selalu berminyak. Disarankan tak tuk gna produk ni. Anything tlg update saya, whatsapp 0132499232. Tq

xrunahanahx said...

Salam, saya baru pakai produk sf beauty ni selama sebulan. Tapi kulit saya makin teruk. Ada satu tompok menggelupas & merah. Bila orang tengok nampak macam bengkak. Kulit yang menggelupas tu jadi kasar. Kata sampai 2 minggu je. Tapi sekarang da sebulan tiada perubahan apa pun. Kulit saya normal, so saya beli set vitamin E. Tapi saya ada resdung, tapi muka saya bukan muka berjerawat. Adakah saya salah beli sabun atau ia tidak elok dengan kulit saya ? Patut ke saya stop pakai ?

sha eyza said...

assalamualaikum...
sy dah lebih seminggu pkai sf beauty, tp tompok2 merah seperti ruam muncul banyak sehingga tumbuhnya ruam di kedua kelopak mata. sehingga menyebabkan mata seolah mcm bengkak. sebelum menggunakan produk ni, sy guna produk lain. siang sy pkai produk lain, malam baru sy start guna produk sf beauty. sy x rehatkan kulit selama seminggu pun sbb sy xtau. mgkinkah ruam ni adalah iritasi kulit?

Anonymous said...

Salam. Sis saya rasa saya salah beli sabun. Sbb saya takut nak pakai set kulit sensitif terus. Muka saya bila time period tumbuh jerawat kecik2 lpstu dulu saya suka picit jdnya ada bekas2 sekali. Dulu saya taktau pun function set normal dgn sensitif. Taktau pun mana pelindung mana merawat. Lps beli baru dpt tahu. So jdnya sekarang nak stop atau pakai je? Jerawat dgn bekas2 ni akan hilang ke kalau pakai set kulit normal?