Sunday, 22 April 2012

Pomepure International Exhibition Shanghai

Assalam semua,,,

wow... hebat kan Pomepure... dah sampai China, terbaek lah... kat sini Maag nak tunjuk kat para pembaca blog Maag yang Pomepure Brand dah sampai kat negara China, negara yang mempunyai populasi penduduk yang ramai di rantau Asia malahan dunia..( yeke ke tak statement Maag nih, kalu salah mintak ampun ye)

Kalau kamu semua nak tahu masyarakat cina di negara China memberitahu bahawa buah delima menjadi satu simbol kesuburan, rezeki yang melimpah ruah, keturunan yang ramai dan masa depan yang diberkati.  Tapi dari sudut pemakanan pula, buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Ternyata buah delima mempunyai banyak manfaat untuk manusia sama ada sebagai buah- buahan mahupun dijadikan sebagai UBAT PENAWAR. Menurut Ibn Qayyim Al Jauziyah, buah delima bersifat panas dan lembap, oleh sebab itu ia amat baik untuk menguatkan perut, tekak, dada dan paru- paru kerana ia akan melegakan batuk

Sepertimana sabda daripada Nabi Muhammad SAW daripada Ali dan Abu Nu'aim yang bermaksud:

"Buah delima dan kulitnya dapat menguatkan perut untuk penghadaman". 

Kat sini Maag kongsi kan kejayaan Jus Delima Pomepure yang berjaya menggegarkan negara China..


Pic 1



Pic 2




Pic 3





Pic 4




Pomepure get marvelous respond from China Market...Ayuh Malaysia kita GEGAR...hehehe

Alamat company Pomepure di China :
YiwuKidy Trade Co. Ltd301#,No.11,27 building ,XingzhongDistrict,Yiwucity,ZhejiangProvince,China

0 comments:

Sunday, 22 April 2012

Pomepure International Exhibition Shanghai

Assalam semua,,,

wow... hebat kan Pomepure... dah sampai China, terbaek lah... kat sini Maag nak tunjuk kat para pembaca blog Maag yang Pomepure Brand dah sampai kat negara China, negara yang mempunyai populasi penduduk yang ramai di rantau Asia malahan dunia..( yeke ke tak statement Maag nih, kalu salah mintak ampun ye)

Kalau kamu semua nak tahu masyarakat cina di negara China memberitahu bahawa buah delima menjadi satu simbol kesuburan, rezeki yang melimpah ruah, keturunan yang ramai dan masa depan yang diberkati.  Tapi dari sudut pemakanan pula, buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin, vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.

Ternyata buah delima mempunyai banyak manfaat untuk manusia sama ada sebagai buah- buahan mahupun dijadikan sebagai UBAT PENAWAR. Menurut Ibn Qayyim Al Jauziyah, buah delima bersifat panas dan lembap, oleh sebab itu ia amat baik untuk menguatkan perut, tekak, dada dan paru- paru kerana ia akan melegakan batuk

Sepertimana sabda daripada Nabi Muhammad SAW daripada Ali dan Abu Nu'aim yang bermaksud:

"Buah delima dan kulitnya dapat menguatkan perut untuk penghadaman". 

Kat sini Maag kongsi kan kejayaan Jus Delima Pomepure yang berjaya menggegarkan negara China..


Pic 1



Pic 2




Pic 3





Pic 4




Pomepure get marvelous respond from China Market...Ayuh Malaysia kita GEGAR...hehehe

Alamat company Pomepure di China :
YiwuKidy Trade Co. Ltd301#,No.11,27 building ,XingzhongDistrict,Yiwucity,ZhejiangProvince,China

0 comments: