Sunday, 8 April 2012

BiLa sTRess mELaNDa..

Assalam semua para pembaca yang budiman.

hmmm saya sekarang ni tgh stress sesangat... huh..berat badan naik ler..hadoi yai... aritu leklok turun cantik..alih2 naik mendadak plak...silap saya gak ..tak jaga makan.. nampak badan dah kurus semua makanan ditibainya.. mau nya tak naik mendadak berat badan tuh...

huhu... kena start balik ler diet saya... kali nim saya nak buat diet sehat, tanpa perlu kuarkan satu sen pon.. ( dulu kemain beli produk kurus, tp tak menjadi ) lemak kat badan saya nim mungkin lemak degil kot.. sayang nak tinggalkan tubuh saya yg cantik ni ( puji diri sendiri heheh) bukan pe, bila kita berbadan besar, kita rasa diri kita down tau, cuba korang tengok kat shopping mall, kedai2 baju, butik even kat pasar malam @ pasar minggu pon semua jual baju yg cantik2 dan sesuai utk org kurus. kalu yang besaiz XXL, XL ni nk pakai mesti kena cari baju patern orang tua, kaler yang tak cantik, corak yang tak menarik... btol tak???

cuba korang tengok baju utk si kurus molek, baju lawa2 mcm2 fesyen dan gaya ada.. hmmm tp bukan pasal baju saya nk kurus tp pasal kesihatan tau... kalu badan berisi ni cepat sgt semput dan penat bila buat keje... huhuhu...( dalam hati yeke nim atau nk sedapkan hati)

saya sekarang selalu tengok blog taknak.gemuk yang fofular utk kuruskan badan dgn sihat tuh... baca blog dia byk memberi semangat dan kekuatan pada saya dalam mengharungi perjuangan kuruskan badan ( ayat mcm nk gie berjuang je kan ..ahaksss poyo)

wehhh klah lain kali la plak saya coret utk korang baca ek.. penat lah dah malam... time to go home coz right now i'm at opis buat OT le konon...kahkahkha

0 comments:

Sunday, 8 April 2012

BiLa sTRess mELaNDa..

Assalam semua para pembaca yang budiman.

hmmm saya sekarang ni tgh stress sesangat... huh..berat badan naik ler..hadoi yai... aritu leklok turun cantik..alih2 naik mendadak plak...silap saya gak ..tak jaga makan.. nampak badan dah kurus semua makanan ditibainya.. mau nya tak naik mendadak berat badan tuh...

huhu... kena start balik ler diet saya... kali nim saya nak buat diet sehat, tanpa perlu kuarkan satu sen pon.. ( dulu kemain beli produk kurus, tp tak menjadi ) lemak kat badan saya nim mungkin lemak degil kot.. sayang nak tinggalkan tubuh saya yg cantik ni ( puji diri sendiri heheh) bukan pe, bila kita berbadan besar, kita rasa diri kita down tau, cuba korang tengok kat shopping mall, kedai2 baju, butik even kat pasar malam @ pasar minggu pon semua jual baju yg cantik2 dan sesuai utk org kurus. kalu yang besaiz XXL, XL ni nk pakai mesti kena cari baju patern orang tua, kaler yang tak cantik, corak yang tak menarik... btol tak???

cuba korang tengok baju utk si kurus molek, baju lawa2 mcm2 fesyen dan gaya ada.. hmmm tp bukan pasal baju saya nk kurus tp pasal kesihatan tau... kalu badan berisi ni cepat sgt semput dan penat bila buat keje... huhuhu...( dalam hati yeke nim atau nk sedapkan hati)

saya sekarang selalu tengok blog taknak.gemuk yang fofular utk kuruskan badan dgn sihat tuh... baca blog dia byk memberi semangat dan kekuatan pada saya dalam mengharungi perjuangan kuruskan badan ( ayat mcm nk gie berjuang je kan ..ahaksss poyo)

wehhh klah lain kali la plak saya coret utk korang baca ek.. penat lah dah malam... time to go home coz right now i'm at opis buat OT le konon...kahkahkha

0 comments: