Tuesday, 14 February 2012

diet oh diet

assalam....

alamak berat badan aku dah naik....isaunya...kena diet lah camni byk baju yang dah tak muat, hubby cakap tak payah dok gatai nak beli baju baru... pakai baju lama ... camner nak pakai kalu berat badan dah naik semua baju dan seluar ketat...so hubby aku cakap " awak kena kurangkan makan, berdiet lah " ....hmmmm aku pon risau bila berat badan aku naik camni...

start 2 hari lepas aku pon search lah kat internet tips diet ni...cari punya cari jumpalah Diet Cara Atkins nim...  so aku baca n pahamkan ape yang dia nak... diet cara atkins nim xleh makan carbo... ni bermakna aku xleh makan nasi lah...adussss camner nim ..sejak azali perutku dah diajar makan nasi...camner leh tinggal camtu jew...ketar lutut aku nti...so aku kuatkan semangat utk cuba...pada mulanya memang pening kepala. sebab tak makan nasi...so aku makan roti hahaha...sama je lah roti pon karbo jgk kan... 1st try tak menjadi..so aku try buat lagi dan slow2 ..aku mkan sekali sehari jew nasi tu pon dalam kuantiti yang sedikit...aku banyak minum air putih..alhamdulillah aku rasa badan aku ringan cikit...walaupon saiz tak berubah...aku akan cuba buat diet atkins nim dlm masa 2 minggu...utk tempoh induction...

arap aku dapat menahan godaan makanan yang best2 nim...demi jimatkan duit dari beli baju baru dan demi kesihatanku serta demi org tersayang ...aku akan cuba bertahan TIDAK MAKAN KARBO MELEBIHI 35g SEHARI ...aku baru mula semalam so tinggal lagi 13 hari utk tidak makan karbo...huishhh lama tue

oklah nanti aku akan citer kisah aku diet nim pada entry akan datang ek...tunggu perubahan diriku...hahahaha

0 comments:

Tuesday, 14 February 2012

diet oh diet

assalam....

alamak berat badan aku dah naik....isaunya...kena diet lah camni byk baju yang dah tak muat, hubby cakap tak payah dok gatai nak beli baju baru... pakai baju lama ... camner nak pakai kalu berat badan dah naik semua baju dan seluar ketat...so hubby aku cakap " awak kena kurangkan makan, berdiet lah " ....hmmmm aku pon risau bila berat badan aku naik camni...

start 2 hari lepas aku pon search lah kat internet tips diet ni...cari punya cari jumpalah Diet Cara Atkins nim...  so aku baca n pahamkan ape yang dia nak... diet cara atkins nim xleh makan carbo... ni bermakna aku xleh makan nasi lah...adussss camner nim ..sejak azali perutku dah diajar makan nasi...camner leh tinggal camtu jew...ketar lutut aku nti...so aku kuatkan semangat utk cuba...pada mulanya memang pening kepala. sebab tak makan nasi...so aku makan roti hahaha...sama je lah roti pon karbo jgk kan... 1st try tak menjadi..so aku try buat lagi dan slow2 ..aku mkan sekali sehari jew nasi tu pon dalam kuantiti yang sedikit...aku banyak minum air putih..alhamdulillah aku rasa badan aku ringan cikit...walaupon saiz tak berubah...aku akan cuba buat diet atkins nim dlm masa 2 minggu...utk tempoh induction...

arap aku dapat menahan godaan makanan yang best2 nim...demi jimatkan duit dari beli baju baru dan demi kesihatanku serta demi org tersayang ...aku akan cuba bertahan TIDAK MAKAN KARBO MELEBIHI 35g SEHARI ...aku baru mula semalam so tinggal lagi 13 hari utk tidak makan karbo...huishhh lama tue

oklah nanti aku akan citer kisah aku diet nim pada entry akan datang ek...tunggu perubahan diriku...hahahaha

0 comments: